Tapet & MalerCompaniet till Håndverksgruppen AS

| 5 juli, 2022 | 0 kommentarer

Ett av Vestfolds största måleriföretag blir nu en del av Håndverksgruppen.

Håndverksgruppen växer snabbt och stärker nu ytterligare sin position i Vestfold genom införlivandet av Tapet & MalerCompaniet. Håndverksgruppen består av över 80 företag i Norge och Sverige. 

Håndverksgruppen är en av Nordens största aktörer inom måleri, golv, murning och kakelarbeten.  Koncernen är störst på arbeten på alla ”ytor” i Norge och arbetar målmedvetet med hållbarhet och cirkulär ekonomi.

 – Den här marknaden förändras snabbt och vi upplever en god utveckling bland alla bolag i koncernen. Tapet & MalerCompaniet i Sandefjord kommer att bidra till att stärka vår position och expertis inom Vestfold, där vi redan har en solid marknadsposition, säger Øyvind Emblem, VD för Håndverksgruppen AS.

Fördubblade intäkter

 

Tapeter & MålareCompaniet i Sandefjord började smått hemma i vardagsrummet. Företaget omsätter nu över 50 miljoner kronor årligen.

 

– Ja, jag och damen började hemma i vardagsrummet. Jag jobbade dygnet runt medan hon tog hand om faktureringen, säger Fredrik Bäckius, Vd på Tapet & MalerCompaniet.

 

Sedan starten 2006 har företaget vuxit successivt och har fått byta lokaler i takt med att antalet anställda ökat. Det stora genombrottet kom inte förrän 2019. På ett år ökade omsättningen från 27 miljoner nok till 51 miljoner nok – och antalet anställda fick nästan fördubblas. Idag har företaget 47 anställda.

 

– Något hände när vi tog in Morten Didriksen som projektledare. Vi upplevde en enorm tillväxt och har varit stabila mellan 45-50 medarbetare de senaste åren, säger Bäckius.

 

Tapet & MalerCompaniet har ett nära samarbete med stora entreprenörer som Skanska, Veidekke, Peab och Backe – och är bland de största aktörerna på marknaden i Vestfold. 

 

– Stora nya byggnader är vår passion. Vi gör andra, mindre jobb också, men merparten av vår omsättning är kopplad till större byggprojekt, påpekar Bäckius.

 

Osäkra tider

 

Fredrik Bäckius säger att det fanns flera anledningar till att de tre huvudägarna i bolaget valde att gå med i Håndverksgruppen.

 

Vi går in i mer osäkra tider. Materialpriserna går upp och räntorna går upp och för att säkra jobb i framtiden är jag övertygad om att vi står starkare tillsammans med Håndverksgruppen. Jag känner flera andra företag som redan ingår i Håndverksgruppen och de var väldigt nöjda med hela gänget, så vi är glada över att kunna vara med i något större i framtiden, säger Fredrik Bäckius på Tapet &MalerCompaniet. 

Elisabeth Rustad-Nilssen

Direktør Forretningsutvikling

[email protected]

Telefon: +47 476 41 634

Fakta: Håndverksgruppen

  • Håndverksgruppen består av 81 företag som utför alla typer av ytbehandlingar. Koncernen strävar efter att professionalisera branschen genom att systematiskt fokusera på hållbarhet och miljö, arbetsmiljö och professionell kvalitet i hela Norden.
  • Håndverksgruppen ska utnyttja lokal förankring och marknadskunskap med stordriftsfördelar.
  • Koncernen har en ackumulerad omsättning på 3,6 miljarder norska kronor och cirka 2 500 anställda och verksamheter i hela Norge samt delar av Sverige.
  • Håndverksgruppen ägs av FSN Capital och anställda.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.