Tara Heitner avgår som VD för Cyxone

| 20 juni, 2022 | 0 kommentarer

Cyxone (publ), ett bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, meddelar att styrelsen beslutat att entlediga Tara Heitner ifrån företaget med omedelbar verkan. Carl-Magnus Högerkorp, COO, kommer att agera som tillförordnad VD.

Tara Heitner har varit VD för Cyxone sedan 2020. Under denna tid har hon framgångsrikt utvecklat bolaget från ett virtuellt resurseffektivt utvecklingsbolag till ett växande företag med flera kliniska utvecklingsprojektet som engagerar potentiella licenspartners.

Carl-Magnus Högerkorp, COO och tf. VD på Cyxone, kommenterar: ”Bolaget står för närvarande inför en viktig fas i utvecklingen av de två läkemedelskandidaterna Rabeximod och T20K. Just nu ser vi fram emot den planerade fas 2b-studien med Rabeximod i reumatoid artrit samt att ta nästa steg med de prekliniska och kliniska utvecklingsaktiviteterna för T20K.”

Bert Junno kommenterar vidare: ”Det har varit en intensiv och spännande tid med Cyxone, och jag är imponerad över vad Tara med team har åstadkommit under de senaste två åren, även under väldigt svåra förhållanden. Både Rabeximod och T20K är innovativa projekt med stor potential att utvecklas till nya läkemedel för stora patientgrupper som idag inte har någon, alternativt inte tillräckligt fungerande, behandlingsalternativ. Jag kommer att aktivt arbeta med affärsutveckling tillsammans med bolagets nye tillförordnade VD Carl-Magnus Högerkorp som sedan tidigare, i rollen som COO, varit ansvarig för Cyxones utvecklingsprogram.”

Kontakt

Bert Junno, Styrelseordförande
Tel: 0707 77 22 09

Email: [email protected]

Denna information är sådan information som Cyxone AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 juni 2022 kl 16.25.

Om Cyxone

Cyxone AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: CYXO) utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar i immunsystemet såsom reumatoid artrit och multipel skleros. Rabeximod är en läkemedelskandidat i Fas 2 och utvärderas som behandling för reumatoid artrit. T20K är en läkemedelskandidat i Fas 1 för behandling av multipel skleros. Certified Adviser är FNCA Sweden AB, telefon: 08-528 00 399, e-post: [email protected] För mer information besök www.cyxone.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.