Connect with us

Marknadsnyheter

Tata Steel och ABB ska gemensamt utforska teknik för att minska koldioxidavtrycket från stålproduktion

Published

on

  • Projektet fokuserar på förbättringar av energieffektivitet, minskade koldioxidutsläpp och cirkularitet i fabriker och produktionsanläggningar
  • Som ett av sina viktigaste hållbarhetsmål strävar Tata Steel efter koldioxidneutralitet senast 2045

Tata Steel Ltd och den globala teknikledaren ABB har undertecknat ett samförståndsavtal (MoU) och kommer att arbeta tillsammans för att skapa innovativa modeller och tekniker för att minska koldioxidavtrycket från stålproduktion. ABB kommer att bidra med global erfarenhet inom automation, elektrifiering och digitalisering för gruv- och metallindustrin.

Tata Steel är ett av de ledande globala stålföretagen med en årlig råstålskapacitet på 35 miljoner ton och har åtagit sig stora hållbarhetsmål, inklusive att uppnå koldioxidneutralitet senast 2045. I linje med sina ambitioner har ståltillverkaren ett mål på medellång sikt att minska koldioxidutsläppen till mindre än två ton koldioxid per ton råstål i sin indiska verksamhet till 2025.

De två företagen kommer att fokusera på systemnivåbedömningar av Tata Steels tillverkningsanläggningar och produktionsanläggningar för utvärdering och gemensam utveckling av kort- och långsiktiga alternativ för energieffektivitet, minskade koldioxidutsläpp och cirkularitet.

”Stålföretag vet att det finns möjligheter att förbättra sina processer, och Tata Steel är en av ledarna i denna rörelse mot energieffektivitet och minskning av koldioxidavtrycket”, säger Vipul Gautam, Group Vice President, Global Account Executive för Tata Group, ABB. ”Enligt siffror från World Economic Forum kommer energiomställningen att kräva så mycket som tre miljarder ton metaller på medellång sikt, sex gånger mer mineraltillgångar till 2040 för att nå netto-nollutsläpp globalt till 2050. ABB tror fast på att arbeta med våra kunder och partners för att utveckla hur ståltillverkning drivs för att hjälpa till att nå produktions- och miljömål.”

Tata Steel strävar efter hållbar utveckling och tillväxt som en integrerad del av sin affärsfilosofi. För att säkerställa hållbar tillväxt arbetar företaget med att implementera viktiga möjliggörare för en djupgående utfasning av fossila bränslen, inklusive användning av mer skrot i ståltillverkning, användning av alternativa bränslen som naturgas och grön vätgas, användning av förnybar energi och implementering av teknik för avskiljning och lagring/utnyttjande av koldioxid. Tata Steel räknar med att öka kapaciteten till 40 miljoner ton till 2030 och därför är samarbetet med teknikpartnern ABB en viktig möjliggörare för att uppnå denna tillväxt på ett hållbart sätt.

ABB och Tata Steel ska utforska energioptimering genom vätgas som ett alternativt bränsle för uppströmsprocesser och energiminskning samt utbyte genom helt integrerad elektrifiering och digitala system som ABB Ability™ eMine, e-mobilitetslösningar och energieffektiva motorer.

Den globala stålindustrin står för mellan 7 och 9 procent av de globala koldioxidutsläppen från fossila bränslen, enligt olika källor, däribland Internationella energiorganet (IEA).

ABB:s affärsområde Process Automation är ledande inom automation, elektrifiering och digitalisering för process- och hybridindustrin. Vi tjänar våra kunder med en bred portfölj av produkter, system och end-to-end-lösningar, inklusive vårt # 1 distribuerade styrsystem, programvara och livscykeltjänster, branschspecifika produkter samt erbjudanden inom mätning- och analys, marin. Som den globala # 2 på marknaden bygger vi på vår djupa domänexpertis, vårt mångsidiga team och globala fotavtryck och är dedikerade till att hjälpa våra kunder att öka konkurrenskraften, förbättra deras avkastning på investeringarna och köra säkra, smarta och hållbara verksamheter. go.abb/processautomation

 

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ~ 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.

 

 

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 6 september 2023, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 21 32 32 32
press@se.abb.com

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

YA Holding erhåller obligationsinnehavarnas godkännande för villkorsändringar i sitt befintliga obligationslån

Published

on

By

YA Holding AB (publ) (“YA” eller “Bolaget”) meddelar att det skriftliga förfarandet som initierades den 13 september 2023 (det ”Skriftliga Förfarandet”) avseende vissa ändringar i villkoren för Bolagets seniora säkerställda hållbarhetslänkade företagsobligationer med ISIN SE0016831150 (“Obligationerna”) idag har avslutats.

Ett tillräckligt antal röster har erhållits för att uppnå kvorum och en tillräcklig majoritet av de deltagande obligationsinnehavarna har röstat för Bolagets begäran i enlighet med det Skriftliga Förfarandet. Obligationsinnehavarna har därmed godkänt villkorsändringarna som framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet.

Villkorsändringarna trädde ikraft idag kl. 15.00 i samband med att röstfristen löpte ut. De justerade villkoren för Obligationerna kommer att finnas tillgängliga på Bolagets hemsida. Villkorsändringarna framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet som finns tillgänglig på Bolagets hemsida.

Avsändare
Martin Modig, VD YA Holding AB (publ)

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Alice Hedin, tillförordnad pressekreterare
Tel: +46 (0) 70 878 91 05
E-mail: alice.hedin@ya.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Önskar du som aktieägare i Hamlet BioPharma AB information från bolaget via e-post?

Published

on

By

Följande information har nyligen skickats ut via brev-post till aktieägare i Hamlet BioPharma:

Vill du ge oss din e-postadress för att få information från Hamlet BioPharma?

Vi vill från Hamlet BioPharma att så många aktieägare som möjligt ska nås av all information från Bolaget.

Hittills har det varit svårt för oss att nå alla, delvis på grund av olika informationspolicys hos era aktieförvaltare.

Via e-post skulle vi kunna skicka ut all information direkt till er.

Vi ber er därför att skicka oss er e-postadress till info@hamletbiopharma.com och godkänna att vi skickar information till din e-postadress.

Vi kommer att svara per mejl när vi får mejl från dig.

Du kan alltid besöka vår nya hemsida på www.hamletbiopharma.com och läsa mer om oss.”

För ytterligare information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande och grundare av Hamlet BioPharma, +46-709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Petter Segelman Lindqvist, CEO Hamlet BioPharma

petter.s.lindqvist@hamletbiopharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan: Presentation av Sandviks rapport för tredje kvartalet 2023

Published

on

By

Sandvik publicerar sin rapport för tredje kvartalet måndagen den 23 oktober 2023, cirka kl. 11.30.

En kombinerad webcast och telefonkonferens för investerare, analytiker och finansiell media kommer att hållas kl. 13.00. Rapporten presenteras i en webcast och telefonkonferens av Stefan Widing, VD och koncernchef samt av Cecilia Felton, ekonomi- och finanschef.

Presentationen kommer att sändas direkt på vår hemsida home.sandvik/se

Kontaktinformation för konferenssamtal:

SE: +46 (0) 8 505 100 31

UK: +44 (0) 207 107 06 13

US: +1 (1) 631 570 56 13

Från cirka kl. 12.30 återfinns presentationsmaterial på home.sandvik/se

Stockholm, 2 oktober 2023

Sandvik AB
 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, Presschef, tel. 070 721 1008.

Sandvik-koncernen
Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. Vi ligger i framkant inom digitalisering och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för skärande metallbearbetning, gruvdrift, bergavverkning, krossning och sortering. Koncernen hade 2022 omkring 40 000 medarbetare och intäkter på cirka 112 miljarder SEK i runt 150 länder i kvarvarande verksamheter.
 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.