Connect with us

Marknadsnyheter

Teckningsoptioner av serie TO1 tecknades till cirka 94,1 procent och Pharmacolog i Uppsala AB (publ) tillförs cirka 21,4 MSEK

Published

on

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, HELT ELLER DELVIS, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, NYA ZEELAND, HONGKONG, JAPAN, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDANT OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION INTE SKULLE VARA FÖRENLIG MED TILLÄMPLIGA FÖRESKRIFTER ELLER KRÄVA REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER. VÄNLIGEN SE VIKTIG INFORMATION I SLUTET AV PRESSMEDDELANDET.

Pharmacolog i Uppsala AB (publ) (”Pharmacolog” eller ”Bolaget”) meddelar idag utfallet från nyttjandet av teckningsoptionerna av serie TO1, vilka emitterades under det andra kvartalet år 2020. Totalt nyttjades 2 651 052 teckningsoptioner av serie TO1, motsvarande cirka 94,1 procent av utestående teckningsoptioner av serie TO1, för teckning av 2 651 052 aktier till en teckningskurs om 8,06 SEK per aktie av serie B. Genom nyttjandet av teckningsoptionerna av serie TO1 tillförs Pharmacolog cirka 21,4 MSEK före emissionskostnader.

”Det är utomordentligt glädjande att notera en så hög utnyttjandegrad av teckningsoptionerna. Det visar att det finns en stark tro på Pharmacolog från såväl de som utnyttjat teckningsoptioner, som Bolagets styrelse och ledning. Framöver fortsätter vi arbetet enligt plan men kan med det nya kapitaltillskottet genomföra ytterligare aktiviteter och investeringar för att öka tillväxttakten och snabbare nå lönsamhet.” säger Mats Högberg, VD Pharmacolog i Uppsala AB (publ).

Totalt nyttjades 2 651 052 teckningsoptioner av serie TO1 för teckning av 2 651 052 aktier av serie B, innebärandes att cirka 94,1 procent av utestående teckningsoptioner av serie TO1 utnyttjades för teckning av aktier.

Nyttjande teckningsoptioner har ersatts med interimsaktier (IA) i väntan på registrering vid Bolagsverket. Omvandlingen av interimsaktier till aktier beräknas ska ske inom cirka tre (3) veckor.

Antal aktier, aktiekapital och utspädning
Genom nyttjandet av teckningsoptioner av serie TO1 ökar antalet aktier i Pharmacolog med 2 651 052 aktier, från 12 723 698 aktier till totalt 15 374 750 aktier. Aktiekapitalet ökar med 1 590 631,20 SEK, från 7 634 218,80 SEK till 9 224 850,00 SEK.

För befintliga aktieägare som inte nyttjat några teckningsoptioner av serier TO1 uppgår utspädningen till cirka 17.2 procent baserat på antalet aktier efter utnyttjandet av teckningsoptionerna av serie TO1.

Rådgivare
Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare samt emissionsinstitut och Advokatfirman Lindahl KB är legal rådgivare till Pharmacolog i samband med utnyttjandet av teckningsoptioner av serie TO1

För frågor med anledning av teckningsoptionerna, vänligen kontakta:
Mangold Fondkommission AB
Tel: +46 8 5030 1595
E-post: emissioner@mangold.se

För ytterligare information avseende Pharmacolog, vänligen kontakta:     
Mats Högberg, VD               
Tel: +46 70-546 50 21

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se

Denna information är sådan information som Pharmacolog i Uppsala AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24/8, 2021 kl 08:30.

Om Pharmacolog               
Pharmacolog är specialiserat på att utveckla system och lösningar för en effektivare och säkrare användning av intravenösa läkemedel. Bolagets första produkt, DrugLog®, möjliggör för en sjuksköterska eller apotekare att snabbt och enkelt kontrollera att ett injicerbart läkemedel har rätt koncentration. Pharmacologs långsiktiga vision är en individuellt optimerad medicinering för varje enskild patient där alla tillgängliga parametrar beaktas vid kontroll och distribution av läkemedlet. Ytterligare information avseende bolaget finns på www.pharmacolog.com. Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer +46 8 5030 1550 eller via ca@mangold.se.

Viktig information               
Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Pharmacolog i någon jurisdiktion, varken från Pharmacolog eller från någon annan.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Singapore, Sydafrika, USA eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

I Storbritannien distribueras och riktas detta dokument, och annat material avseende värdepapperen som omnämns häri, endast till, och en investering eller investeringsaktivitet som är hänförlig till detta dokument är endast tillgänglig för och kommer endast att kunna utnyttjas av, kvalificerade investerare” (i betydelsen i den brittiska versionen av förordning (EU) 2017/1129 som är en del av brittisk lagstiftning genom European Union (Withdrawal) Act 2018) som är (i) personer som har professionell erfarenhet av verksamhet som rör investeringar och som faller inom definitionen av ”professionella investerare” i artikel 19(5) i den brittiska Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (”Ordern”); eller (ii) personer med hög nettoförmögenhet som avses i artikel 49(2)(a)-(d) i Ordern (alla sådana personer benämns gemensamt ”relevanta personer”). En investering eller en investeringsåtgärd som detta meddelande avser är i Storbritannien enbart tillgänglig för relevanta personer och kommer endast att genomföras med relevanta personer. Personer som inte är relevanta personer ska inte vidta några åtgärder baserat på detta pressmeddelande och inte heller agera eller förlita sig på det.

Information till distributörer                     
I syfte att uppfylla de produktstyrningskrav som återfinns i: (a) Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/65/EU om marknader för finansiella instrument, i konsoliderad version, (”MiFID II”); (b) artikel 9 och 10 i Kommissionens delegerade direktiv (EU) 2017/593, som kompletterar MiFID II; och (c) nationella genomförandeåtgärder (tillsammans ”Produktstyrningskraven i MiFID II”) samt för att friskriva sig från allt utomobligatoriskt, inomobligatoriskt eller annat ansvar som någon ”tillverkare” (i den mening som avses enligt Produktstyrningskraven i MiFID II) annars kan omfattas av, har de erbjudna aktierna varit föremål för en produktgodkännandeprocess, som har fastställt att dessa värdepapper är: (i) lämpliga för en målmarknad bestående av icke-professionella investerare och investerare som uppfyller kriterierna för professionella kunder och godtagbara motparter, såsom definierat i MiFID II; och (ii) lämpliga för spridning genom alla distributionskanaler som tillåts enligt MiFID II (”EU Målmarknadsbedömningen”). I syfte att uppfylla varje tillverkares produktgodkännandeprocess i Storbritannien, har målmarknadsbedömningen för Bolagets aktier lett till slutsatsen att: (i) målmarknaden för sådana aktier är endast godtagbara motparter som definerat i FCA Handbook Conduct of Business Sourcebook och prefessionella investerare som definierat i förordning (EU) 600/2014 som är en del av brittisk lagstiftning genom European Union (Withdrawal) Act 2018) (”UK MiFIR”), och (ii) samtliga distributionskanaler för sådana aktier till godtagbara motparter och professionella klienter är lämpliga (”UK Målmarknadsbedömningen” tillsammans med EU Målmarknadsbedömningen ”Målmarknadsbedömningen”). Oaktat Målmarknadsbedömningen bör distributörer notera att: priset på Pharmacologs aktier eller teckningsoptioner kan sjunka och investerare kan förlora hela eller delar av sin investering, att Pharmacologs aktier och teckningsoptioner inte är förenade med någon garanti avseende avkastning eller kapitalskydd och att en investering i Pharmacologs aktier eller teckningsoptioner endast är lämplig för investerare som inte är i behov av garanterad avkastning eller kapitalskydd och som (ensamma eller med hjälp av lämplig finansiell eller annan rådgivare) är kapabla att utvärdera fördelarna och riskerna med en sådan investering och som har tillräckliga resurser för att bära de förluster som en sådan investering kan resultera i. Målmarknadsbedömningen påverkar inte andra krav avseende kontraktuella, legala eller regulatoriska försäljningsrestriktioner med anledning av teckningsoptionerna.

Målmarknadsbedömningen utgör, för undvikande av missförstånd, inte (a) en ändamålsenlighets- eller lämplighetsbedömning i den mening som avses i MiFID II eller UK MiFIR eller (b) en rekommendation till någon investerare eller grupp av investerare att investera i, förvärva, eller vidta någon annan åtgärd avseende Pharmacologs aktier eller teckningsoptioner.

Varje distributör är ansvarig för att genomföra sin egen Målmarknadsbedömning avseende Pharmacologs aktier samt för att besluta om lämpliga distributionskanaler.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Vill visa möjligheterna att minska antalet frakturer som beror på benskörhet

Published

on

By

Med en kommande studie vid Carlanderska sjukhuset i Göteborg vill man visa att det är möjligt att radikalt minska antalet frakturer som sker på grund av benskörhet. Ett anslag om 1,4 miljoner kronor från Lundbergs Forskningsstiftelse har använts till inköp av modern utrusning för bentäthetsmätning vars tydliga bilder kan stärka patientdialogen och bidra till ökad motivation för förebyggande medicinering och åtgärder hos patienterna.

Osteoporos, eller benskörhet, drabbar varannan kvinna och var fjärde man i Sverige över 50 års ålder. Sjukdomen visar sig oftast i form av kotkompression, handleds- och höftfrakturer. Den medför en hög grad av funktionsnedsättning och leder inte sällan till dödsfall.

”I Sverige inträffar cirka 90 000 osteoporosrelaterade frakturer per år. Ungefär 15 000 av dem är höftledsfrakturer vilka är en stor riskfaktor för sjukhusinläggning, komplikationer och dödsfall. Förutom lidandet och begränsningarna för patienterna medför osteoporos stora samhällskostnader eftersom en fraktur dels kostar i sjukhusvård, dels ofta är första steget mot behov av någon form av omsorg”, berättar Jan Kilhamn, verksamhetschef för medicinkliniken och forskningsenheten på Carlanderska sjukhuset i Göteborg.

Egentligen enkelt att minska risker
Carlanderska sjukhuset planerar just nu en studie i samverkan med Göteborgs universitet och Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän med det primära syftet att visa att det går att radikalt minska antalet frakturer hos osteoporospatienter. Enligt Jan Kilhamn finns det både bra riktlinjer och väl fungerande läkemedel och åtgärder. Men det finns också två stora problem: sjukdomen är underdiagnostiserad och underbehandlad.

”Det handlar om prevention och därför hamnar det ofta långt ner på prioriteringslistan i vården. Vi vill visa att de verktyg vi har tillgång till gör stor nytta om de används. Riskerna kan minskas betydligt med olika standardåtgärder som är både enkla och billiga. Bekymret är att patienterna inte ens diagnosticeras och då är det svårt att nå rätt individer med rätt insatser.”

En annan utmaning är att få patienterna att följa de rekommendationer de får angående olika förebyggande åtgärder. Ett sekundärt syfte med studien är att hitta metoder och verktyg som ökar patienternas motivation och följsamhet. I en förstudie ska man därför bland annat utvärdera olika hälsoappar för att eventuellt använda någon sådan som stöd för deltagarna i studien.

Unikt samarbete
Den kommande studien bygger på ett unikt samarbete med försäkringsbolaget Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. De har ett tydligt engagemang när det gäller att förhindra olyckor och har arbetat med kampanjer som uppmuntrat till förebyggande träning, användning av broddar och liknande. Populationen i studien kommer att hämtas från försäkringsbolagets kunder.

”Vi drar nytta av Länsförsäkringars erfarenheter av hur man når ut till riskgrupperna och hur man kan inspirera dem att göra rätt. Dessutom har de i sin databas olika uppgifter som kan stärka studien och som man normalt inte har tillgång till i en klinisk studie. Det kan gälla kompletterande information om personernas boendeform, tidigare fallolyckor eller om de har använt någon hälsoapp. Genom att kombinera det bästa från våra olika världar kan vi få till en optimering av prevention med hjälp av både hälsoteknologi och riktade bentäthetsundersökningar”, säger Jan Kilhamn.

Ny teknik bidrar till pedagogik
Det senare, bentäthetsundersökningar, är en förutsättning för studien. Tack vare ett anslag om 1,4 miljoner kronor från Lundbergs Forskningsstiftelse finns nu en Lunar iDXA-utrustning – en röntgenapparat som ger extra högupplösta och tydliga bilder – på plats på Carlanderska. Den är snabb och effektiv samtidigt som den är lågstrålande och därmed säker för personalen. Traditionell bentäthetsmätning ger bilder på underarmar och framifrån på ländrygg och höftområde. Den nya utrustningen tar även bilder från sidan och ger en bild på hela kotpelaren som visar om patienten har kotkompression. Dessutom ger den mycket lättolkade bilder vilket enligt Jan Kilhamn har en pedagogisk poäng.

”Vi vet att om patienterna förstår och är motiverade är de också bättre på att följa rekommendationerna. Då kan de tydliga bilderna från bentäthetsmätaren göra stor skillnad. När vi kan visa att ’så här ser ditt skelett ut’ kan vi också ha en informerad dialog. Visualiseringen blir ett bra verktyg.”

Den nya apparaturen är avgörande för den förestående studien men den är också ett välkommet tillskott till regionen som har lång kö till bentäthetsmätningar. Nu kan fler personer diagnostiseras.

Riskbedömning styr urval av deltagare
För tillfället pågår utformningen av studien. Från Carlanderska deltar, förutom Jan Kilhamn, endokrinologerna Kaj Stenlöf och Per Bümming. Dessutom medverkar Mattias Lorentzon, professor i geriatrik vid Göteborgs universitet med mångårigt forskningsfokus på osteoporos. Studien kommer att omfatta cirka 600 personer över 50–60 år som, med verktyget FRAX*, har bedömts ha minst en 15-procentig risk att få en fraktur inom tio år.

”De som enligt FRAX har förhöjd frakturrisk erbjuds en bentäthetsmätning. Sedan använder vi resultatet av den i kombination med bedömning av olika riskfaktorer för att sålla ut dem som verkligen skulle ha nytta av att vara med i studien.”

Deltagarna kommer att erbjudas en verktygslåda med åtgärder och behandlingar för att förbättra bentätheten. Den inkluderar sådant som D-vitamin, kalcium, mediciner, rörlighetsstöd, broddar och individanpassat stöd för ökad fysisk aktivitet.

”Vi vill i första hand visa att det går att radikalt minska antalet frakturer som sker på grund av osteoporos. Vi vill också titta på om det går att, med rätt metoder och till exempel digitala hjälpmedel, öka patienternas vilja och förmåga att följa rekommendationer gällande både medicinering och andra förebyggande insatser. Efter två år ska studiedeltagarna göra ytterligare en bentäthetsmätning och därmed får vi också kunskap om i vilken grad insatserna har förbättrat bentätheten.”

* FRAX, Fracture Risk Assessment Tool, är ett verktyg för att beräkna sannolikheten för att en person ska få en fraktur inom tio år

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Den 11 april firade Medicinkliniken den nya utrustningen genom att visa upp den på ett Öppet hus med inbjudna deltagare från Carlanderska sjukhusets vårdcentral liksom från röntgen, kirurg, ortoped och andra avdelningar vars patienter nu kan få en bentäthetsmätning i sjukhusets egna lokaler. Bland deltagarna fanns även Olle Larkö, professor emeritus och ledamot i styrelsen för Lundbergs Forskningsstiftelse.

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Bilder:
1. Jan Kilhamn
2. Jan Kilhamn, Helena Gärdhagen och Kaj Stenlöf vid den nya
Lunar iDXA-apparaturen

3. Röntgenbild av kotpelare tagen med den nya utrustningen
4. Bentäthetsmätning av handled
5. Displayen på den nya bentäthetsmätaren

Foto: Bo Håkansson

För mer information, v.v. kontakta:

Christina Backman
Styrelseordförande

Lundbergs Forskningsstiftelse
Mobil: +46 727 19 70 45

christina@backmanconsult.se  

Olle Larkö
Styrelseledamot
Lundbergs Forskningsstiftelse  
Mobil: +46 734 33 7140 

olle.larko@sahlgrenska.gu.se

Jan Kilhamn
Verksamhetschef
medicinklinik och forskningsenhet,

Carlanderska sjukhuset
jan.kilhamn@carlanderska.se
Mobil: +46 735 460 264

IngaBritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse grundades av IngaBritt Lundberg år 1982 till minne av hennes make grosshandlaren Arne Lundberg född 1910 i Göteborg. Stiftelsen har till ändamål att främja medicinsk vetenskaplig forskning huvudsakligen rörande cancer, njursjukdomar samt ortopedi och prioriterar inköp av apparatur, hjälpmedel och utrustning. Under åren 1983 till och med 2023 har 607 anslag beviljats uppgående till sammanlagt 1050 MSEK, varav 36 MSEK beviljades 2023. Forskning inom Göteborgsregionen har företräde. Stiftelsen har sitt säte i Göteborg. www.lundbergsstiftelsen.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Björn Ingemanson föreslås som ny ordförande för Ziklo Bank

Published

on

By

Valberedningen i Ziklo Bank, tidigare Volvofinans Bank, har föreslagit Björn Ingemanson som ny ordförande i banken. Björn föreslås efterträda Urmas Kruusval som avgår efter att förtjänstfullt lett banken, både som vd 1990-1999, och därefter som ordförande sedan 2007.
 
Björn Ingemanson har mångårig och gedigen erfarenhet inom finans- och fordonsindustrin. Under de senaste 25 åren har han bland annat varit marknadschef och vd på Ziklo Bank, marknadsdirektör för Volvo Cars Japan, Europachef för Volvo Financial Services, CFO och divisionschef för Volvo Trucks och nu senast vd för Volvo Penta. 
 
– Ziklo Bank är ett fantastiskt fint och välskött bolag med en framgångsrik historia. Med en stark kultur står de nu inför många spännande utmaningar i den gröna omställningen som pågår inom fordonsindustrin. Banken är väl rustad för fortsatt tillväxt och jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag, säger Björn Ingemanson.
 
Ordförande utses i samband med bankens ordinarie årsstämma den 4:e juni och tillträdet planeras ske direkt i samband med stämmans beslut, villkorat av godkänd ledningsprövning av Finansinspektionen. 
 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Anna Hartelius, Ziklo Bank

Anna.hartelius@ziklo.com

+46766210858

 

 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Häng med på Agria Hundpromenad – hjälp hemlösa hundar

Published

on

By

Årets mest uppskattade promenad, Agria Hundpromenad, närmar sig. Tillsammans går vi och våra fyrbenta vänner till förmån för de hemlösa hundarna på Hundstallet den 24-26 maj. Nu har anmälan till promenaden öppnat.

Över 10 000 hundar deltog i Agria Hundpromenad förra året, vilket gav 167 360 kronor till Hundstallet. Nu är det dags igen – den 24–26 maj kan du hänga med på promenaden digitalt, eller gå på plats i Stockholm den 25 maj.

För varje hundägare som deltar med sin hund skänker Agria 10 kronor till Hundstallet.

Här arrangeras Agria Hundpromenad 2024

I år arrangeras Agria Hundpromenad digitalt, alla hundar i hela landet kan vara med! Allt du behöver göra är att gå en promenad med din hund någon gång under helgen, filma eller ta ett foto och lägg ut det på sociala medier, och skriv att du har gått Agria Hundpromenad. Glöm inte att tagga inlägget med #agriahundpromenad.

Den 25 maj går den fysiska hundpromenaden på Djurgården i Stockholm. Missa inte Hundstallet, Svenska Kennelklubben, Svenska Brukshundklubben, Svensk Hundungdom och Svenska djurambulansen som finns på plats under dagen – tillsammans med Agrias ambassadörer Anders Bagge, Agrias hjältehundar och hundcoachen Caroline Alupo – och erbjuder massor av roliga aktiviteter.

Anmälan till Agria Hundpromenad finns här:

Välkommen till Agria Hundpromenad 2024 – Agria Djurförsäkring

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.