Tele2 möjliggör trådlös laddning av elfordon under färd genom nytt avtal med Elonroad

| 25 november, 2021 | 0 kommentarer

Tele2 tar ett steg inom området laddinfrastruktur och mot en hållbar fordonsindustri genom att tillhandahålla uppkoppling av utrustning åt Elonroad, som utvecklar en teknik för elvägar där elfordon kan laddas under körning.

Stefan Trampus affrsomrdeschef fr fretagsmarknaden p Tele2 och Karin Ebbinghaus VD p Elonorad

Elonroad, en startup med bas i Lund, har tagit fram en lösning i form av en elväg där alla slags eldrivna fordon – bilar, bussar och lastbilar – oavsett tillverkare, kan laddas under tiden som de körs. När allt fler eldrivna fordon behöver laddas, kommer laddning under färd minska flaskhalsar och dessutom kräva mindre batterier.

Lösningen består av en räls som integreras med vägen genom att installeras direkt på asfalten. Rälsen klarar alla väderförhållanden och korta rälssegment drivs individuellt vilket ger en hög säkerhet.

– Vår smarta elväg behöver vara uppkopplad mot Internet för att vi ska kunna styra, optimera och debitera användarna för laddningen. Avtalet med Tele2 är affärskritiskt för oss på vår fortsatta resa, säger Karin Ebbinghaus, CEO Elonroad.

Genom 2CONTROL, Tele2 IoTs plattform för hantering av uppkopplade enheter kommer Elonroad själva kunna övervaka och hantera sina IoT-abonnemang. I Elonroads tjänst ingår ett integrerat kontrollsystem för individuell mätning av respektive fordon och väganalyser där potentiella faror på vägen analyseras och kommuniceras för att förhindra olyckor.

 – Elonroad är en spännande startup med en lösning som kommer att vara kritisk för att nå målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030. Genom att tillgängliggöra 5G, framtidssäkrar vi Elonroads digitala lösning och säkerställer en tillförlitlig uppkoppling. Så snart 5G blir tillgängligt där Elonroad bygger sina elvägar så kommer större datamängder som kräver låg fördröjning kunna hanteras, till exempel överföring av data från kameror. Vi är mycket stolta över att få vara en del av Elonroads fortsatta resa, säger Stefan Trampus,  affärsområdeschef för företagsmarknaden på Tele2.

Information till redaktionen:
Läs mer om Elonroad på https://elonroad.com/

 

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Hallstan, Head of PR, Tele2, +46 761 15 38 30 / [email protected]

Följ Tele2 på vårt pressrum: www.tele2.com/sv/media

Tele2s vision är att bli the smartest telco in the world, creating a society of unlimited possibilities. Ända sedan Tele2 grundades 1993 har vi fortsatt att utmana rådande normer och dammiga monopol. Idag möjliggör våra prisbelönta nätverk mobil- och fasttelefoni, bredband, datanät, TV, streaming och globala IoT-tjänster för miljontals kunder. Vi driver tillväxt genom kundnöjdhet och smarta kombinerade erbjudanden. Tele2 är sedan 1996 noterat på Nasdaq Stockholm. Under 2020 omsatte bolaget 27 miljarder kronor, med en underliggande EBITDAaL på 9 miljarder kronor. För de senaste nyheterna och finansiella definitioner, vänligen se vår hemsida www.tele2.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *