Connect with us

Marknadsnyheter

Tellusgruppen presenterar preliminära siffror för Q4 2023 samt helåret 2023

Published

on

Med anledning av en planerad spridningsemission väljer Tellusgruppen AB (publ) att offentliggöra preliminära siffor för hela året 2023 samt fjärde kvartalet 2023. Syftet är att ge potentiella köpare en så uppdaterad och transparent bild som möjligt av verksamheten.

– Bolagets tillväxttakt är fortsatt hög även om vi ser en minskning i tillväxttakten vilket är en följd av att årets förvärv som har varit mindre i volym än förra året, säger Bijan Fahimi som är vd för Tellusgruppen. Den organiska tillväxten är fortsatt hög och för­stärks ytterligare med hjälp av de nya enheter vi startade under 2023. På årsbasis förbättrades lönsamheten och kassaflöden från den underliggande löpande verksamheten, vilket hänförs till bättre utfall i etablerade förskoleverksamheter och tillväxt inom affärs­området utbildningsresurser. Den höga nyetableringstakten satte dock press på lön­samhet och kassaflöden under det fjärde kvartalet.

Helår 2023 (preliminära siffror)

 • Intäkterna ökade med 22,2 procent (33,2) till 427,3 MSEK (349,7). Organisk tillväxt uppgick till 13,8 procent medan 8,4 procent hänförs till genomförda förvärv.
 • EBITDA uppgick till 13,1 MSEK (12,6).
 • Årets resultat uppgick till -16,9,0 Mkr (-6,4).
 • Årets kassaflöde uppgick till -1,4 MSEK (-4,7).
 • Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 10,5 MSEK (3,8).
 • Kassaflöde från investeringsverksamheten uppgick till -10,6 MSEK (-26,2).
 • Kassaflöde från finansieringsverksamheten uppgick till -1,4 MSEK (17,8).

Fjärde kvartalet 2023 (preliminära siffror)

 • Intäkterna ökade med 14,2 procent till 113,6 MSEK (99,5). Organisk tillväxt uppgick till 12,1 procent medan 2,1 procent hänförs till genomförda förvärv.
 • EBITDA uppgick till -2,3 MSEK (1,5).
 • EBITDA justerat för utveckling av ferie- och semesterlöneskuld uppgick till 0,7 MSEK (5,5).
 • Periodens resultat uppgick till -9,3 MSEK (-5,7).
 • Periodens kassaflöde uppgick till 0,7 MSEK (0,6).
 • Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 1,4 MSEK (6,6).
 • Kassaflöde från investeringsverksamheten uppgick till -1,4 MSEK (-23,9).
 • Kassaflöde från finansieringsverksamheten uppgick till 0,4 MSEK (17,9).

Kvartalsrapporten Q4 (Bokslutskommuniké 2023) offentliggörs i sin helhet den 28 februari 2024, vilket tidigare meddelats.

För ytterligare information

Bijan Fahimi, vd Tellusgruppen AB
bijan.fahimi@tellusgruppen.se
+46 707 167 453

MAR

Denna information är sådan information som Tellusgruppen AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande 2024-02-01 klockan 09.00 CEST.

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Om Tellusgruppen AB (publ)

Tellusgruppen är en långsiktig ägare av välskötta bolag inom sektorerna för utbildning och för barnomsorg. Koncernen är för närvarande huvudman för 28 förskolor, sju grundskolor och tillhandahåller även barnpassning och utbildningstjänster.

Tellusgruppen bildades 2012 som moderbolag för Tellusbarn (Tellusbarn grundades år 2007) och som plattform för framtida expansion inom utbildnings- och barnomsorgs­sektorn.

Tellusgruppens affärsidé är att starta, driva och utveckla lönsamma och växande dotterbolag som erbjuder högkvalitativa, nyskapande och efterfrågade verksamheter inom sina respektive områden.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Hamlet BioPharma bjuder in till pressträff

Published

on

By

Med anledning bolagets delårsrapport bjuder Hamlet BioPharma in till en livesänd digital pressträff torsdagen den 22 februari klockan 12.00. På pressträffen kommer ordförande Catharina Svanborg att gå igenom utvecklingen för det brutna räkenskapsårets andra kvartal och även bolagets väg framåt.

Klicka på länken nedan för att delta på pressträffen.

https://youtube.com/live/vi_kXGF40fs?feature=share

Under pressträffen finns möjlighet att ställa frågor i sändningens kommentarsfält. Har du frågor redan nu går det bra att maila dem till: mats.jonsson@investortarget.se

För mer information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande, Hamlet BioPharma AB, +46 709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Martin Erixon, CEO, Hamlet BioPharma AB, +46 733 00 43 77

martin.erixon@hamletpharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kiruna och Uppsala vill bli kulturhuvudstad

Published

on

By

I dag, onsdag den 21 februari, hölls en presskonferens på Kulturrådet där juryn som utsetts av Europeiska kommissionen tillkännagav att båda städerna går vidare i ansökan om att bli europeisk kulturhuvudstad 2029.

Juryordförande Else Christensen-Redzepovic från Danmark meddelade juryns beslut att de gärna ser att de båda städerna lämnar in en andra, kompletterande ansökan. Vilken stad som sedan utses till kulturhuvudstad 2029 kommer att beslutas av juryn och meddelas under en presskonferens i december 2024.

Utnämningen av europeisk kulturhuvudstad är en angelägenhet för hela Sverige och viktigt för svenskt kulturliv. Positionerna flyttas fram samtidigt som relationer stärks – både lokalt, nationellt och i Europa, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin.

För Sverige blir det tredje gången en av våra städer utnämns till kulturhuvudstad. 1998 fick Stockholm titeln som kulturhuvudstad och 2014 fick två europeiska städer denna titel – Umeå i Sverige och Riga i Lettland. För 2029 kommer en svensk och en polsk stad att utnämnas till europeisk kulturhuvudstad.

Läs mer

Kiruna och Uppsala vill bli europeisk kulturhuvudstad

Europeisk kulturhuvudstad 2029

Helene Oljons
Pressansvarig
08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America implementerar XMReality Remote Guidance

Published

on

By

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America Inc., en ledande leverantör av högkvalitativa formsprutningsmaskiner, kommer att implementera XMReality Remote Guidance i sin verksamhet. Detta för att ytterligare förbättra deras kundsupporttjänster genom att erbjuda distanssupport med hjälp av augmented reality (AR).

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America har levererat över 150 000 toppmoderna formsprutningstjänster till en mängd olika industrier över hela världen. Sumitomo (SHI) Demag är känt för sitt starka engagemang och upprätthåller rigorösa standarder för kvalitet, effektivitet och kundnöjdhet. Genom att integrera XMReality Remote Guidance fortsätter Sumitomo (SHI) Demag sin strävan att leverera oöverträffad service och support till sina kunder. XMReality kommer att ge Sumitomos team möjlighet att på distans felsöka, vägleda och samarbeta med kunder, vilket säkerställer optimal prestanda och effektivitet för deras levererade formsprutningsmaskiner.

I en kommentar till detta partnerskap uttryckte Ryne Simeone, Vice President of Business Development på XMReality Inc., sin entusiasm och sa: ”Vi är glada över att samarbeta med Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America för att implementera XMReality Remote Guidance. Vi ser fram emot att växa tillsammans med Sumitomo för att stötta dem med att erbjuda en exceptionell kundsupport drivet av effektiva arbetsprocesser.

Om Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America
Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America, ett dotterbolag till Sumitomo Heavy Industries, Ltd., är en ledande leverantör av högpresterande formsprutningsmaskiner och tjänster. Med ett engagemang för innovation, kvalitet och kundnöjdhet, levererar Sumitomo (SHI) Demag banbrytande lösningar till industrier över hela världen

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Jonsson, VD XMReality
Telefon: +46 70 724 03 29
E-post: andreas.jonsson@xmreality.com

Om XMReality
XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet – Augmented Reality (AR). Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Produkten används globalt i mer än 60 länder. Nestlé, Electrolux, Sidel och Heineken är några av de mer än 150 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR). För mer information, besök: www.xmreality.com 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.