TePes hållbarhetsrapport 2020 – för en friskare framtid

| 7 juni, 2021 | 0 kommentarer

Nu publiceras TePes hållbarhetsrapport 2020, en sammanfattning av företagets ambitioner och åtgärder för ökad hälsomedvetenhet, en cirkulär ekonomi och ett minskat koldioxidavtryck.

“Vi vill utgöra en positiv kraft genom att skapa lösningar för en hållbar framtid och erbjuda värde för våra kunder. Vi har satt ett mål att bli klimatneutrala vad gäller produkt och förpackning och utvecklar ständigt mer cirkulära lösningar, samtidigt som vi satsar på utbildning för hälsa och välbefinnande”, säger Helena Ossmer Thedius, Marketing & Innovation Director.

TePes senaste hållbarhetsrapport visar att företaget tagit många viktiga steg på sin hållbarhetsresa under året som gått. Med FN:s globala utvecklingsmål som ledstjärna är man särskilt inriktad på att minska sitt koldioxidavtryck och öka medvetenheten om en hälsosam livsstil – frågor som berör både människa och miljö. Här är ett axplock av TePes ambitioner och insatser:

  • Koncernens egna tandvårdsexperter höll under året 250 webbinarier med cirka 13 000 deltagare världen över i syfte att sprida medvetenhet om munhälsa och dess koppling till allmänhälsa.
  • Ett minskat koldioxidavtryck. Företaget har som mål att göra sina produkter och förpackningar koldioxidneutrala 2022, och TePes hållbara mellanrumsborstar, som lanserades i början av 2021, har ett 80 % lägre koldioxidavtryck.
  • Ökad energieffektivitet. TePe använder redan idag 100 % förnybar energi i all produktion och har tillverkat 2,8 miljoner tandborstar med energi från sin egen solenergianläggning under 2020.
  • Ökad resurseffektivitet. Målet är att nå 100 % förnybart och/eller återvunnet material i alla förpackningar under 2025.

TePes hållbarhetsrapport är tillgänglig på www.tepe.com/sustainability.

För mer information, kontakta:
Helena Ossmer Thedius
Marketing & Innovation Director

[email protected]
040 670 11 00

TePe Munhygienprodukter AB är ett svenskt företag grundat 1965. Sortimentet av mellanrumsborstar, tandborstar och tandstickor är framtaget i samarbete med tandvårdsexpertis med syfte att främja en god munhälsa. All design, utveckling och produktion bedrivs vid huvudkontoret i Malmö. Dotterbolag i åtta länder och distributörer i över 80 länder marknadsför produkterna, som huvudsakligen säljs via tandvård, apotek och dagligvaruhandel. TePe har 370 anställda och en omsättning på 793 mkr (2020).

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *