Tessin – Bygget fortsätter – Mangold Insight

| 26 juli, 2022 | 0 kommentarer

Tessin rapporterade sin högsta nettoomsättning för ett kvartal i årets andra kvartal och överträffade Mangolds förväntningar. Tillväxten drivs primärt av investerares intresse för fastighetsinvesteringar, där Tessin har möjlighet att erbjuda en avkastning som är attraktiv sett till rådande börsklimat för fastighetsbolag. Mangold höjer intäktsprognosen för 2022 från 52,9 till 54,3 miljoner kronor till följd av det andra kvartalets intäkter som blev högre än väntat.

Tessin har som ambition att bli lönsamt 2023. Det ska förverkligas genom ett kostnadsbesparingsprogram som ska sänka kostnadsmassan med 20 procent. Mangold räknar med att bolaget uppnår lönsamhet (EBITDA) 2024 genom en kombination av stark försäljningstillväxt och en sjunkande kostnadstrend. Mangold anser att bolaget kan uppnå effektiviseringsförbättringar inom personalrelaterade-samt övriga kostnader. Bruttomarginalen är oförändrad och beräknas kunna uppgå till 93 procent för samtliga perioder. 

Mangold reviderar riktkursen till 2,00 (2,40) kronor per aktie. Det följer av osäkerheten på fastighetsmarknaden till följd av det nya ränteparadgim som stundar. Samtidigt anser vi att det finns uppsida att hämta i Tessin; intresset från marknaden och investerare är högt. Givet att bolaget kan nyttja sina intäktsströmmar och skala plattformen genom större lånevolymer finns möjlighet att uppnå riktkursen. 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.