THENERGY signerar avsiktsförklaring med Absolicon för solvärmefält vid bryggeriet Cervecerías Kross i Chile

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Absolicon och produktionslinepartnern THENERGY har undertecknat en avsiktsförklaring om att bygga ett solfångarfält vid bryggeriet Cervecerías Kross i Chile.

Absolicon och produktionslinepartnern THENERGY har undertecknat en avsiktsförklaring för ett 396 m2 solfångarfält vid bryggeriet Cervecerías Kross i Chile. Fältet kommer att bestå av Absolicon T160 Solfångare som levereras direkt från Sverige till Chile. Definitiv utformning och detaljer kring utförande av projektet ska nu slutförhandlas.

Absolicons partner THENERGY tecknade ett ramavtal med Absolicon i mars 2021 och tar ett steg mot en robotiserad produktionslina för solfångare i Chile med den preliminära ordern på ett solvärmefält vid bryggeriet Cervecerías Kross i Chile som finansieras med bidrag från Ponle energía a tu empresa som delas ut av Chiles Energimyndighet. Cervecerías Kross bryggeriet är en del av Concha y Toro-gruppen.

Denna information är sådan som Absolicon är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-12-17 16:37 CET.

Joakim Byström vd Absolicon Solar Collector AB

E-post: [email protected]
tel:
0611-55 70 00

Pressbilder: [email protected]

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag, specialiserat på koncentrerad solvärme. Solfångaren T160 arbetar upp till 160°C och har den högsta optiska verkningsgraden som någonsin uppmätts för ett kommersiellt tillgängligt litet paraboliskt tråg. Efter att ha uppnått banbrytande prestanda har Absolicon byggt två robotiserade produktionslinor, en i Sverige och en i Kina som kan producera en 5,5 m2 solfångare var sjätte minut. Företaget kombinerar solenergiforskning med försäljning av solfångarfält till industrier som behöver hetta och ånga samt kompletta robotiserade produktionslinor för T160.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.