Connect with us

Marknadsnyheter

Tobias Rosvall ny chef för Radiosporten

Published

on

Tobias Rosvall, idag nyhetschef för TV4-sporten, blir ny chef för Radiosporten med start i mars 2023. Radiosporten är med sin miljonpublik för Sportextra, poddar och dokumentärer  en av Sveriges ledande sportredaktioner.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda Radiosportens arbete. Ända sedan mitt sportintresse väcktes som liten har Radiosporten och framför allt Sportextra haft en naturlig plats i min vardag. Att nu få jobba tillsammans med redaktionen med att fortsätta att utveckla innehållet känns fantastiskt, säger Tobias Rosvall.

På TV4-sporten ansvarar Tobias Rosvall för redaktionens nyhetsarbete på samtliga plattformar: linjärt, digitalt och på sociala medier. Tobias och hans redaktion har utvecklat verksamheten utifrån publikbeteenden och behov som är ständigt och snabbt föränderliga. I sin roll på TV4 är han ansvarig utgivare både för TV4:s sportnyheter och för Fotbollskanalen, plattformar med ett stort genomslag och som når hundratusentals svenskar varje vecka.

Som chef för Radiosporten kommer Tobias Rosvall att leda den fortsatta utvecklingen med mål att publiken, genom Radiosporten, får den bästa och mest angelägna idrottsupplevelsen, oavsett om den lyssnar direkt på Sportextra i P4, på en podd, ett nyhetsklipp, en dokumentär eller följer Radiosporten via sociala medier. Tobias Rosvall har erfarenhet av att arbeta med utveckling i gränslandet mellan innehåll, teknik och distribution för att nå publiken på fler och nya sätt.

– Ljudmediet har fullkomligt exploderat senaste åren och där är jag övertygad om att Radiosporten har ett fantastiskt läge att fortsätta att nå ut brett till hela Sverige. Givetvis genom lägerelden Sportextra men även i nya former som jag ser fram emot att utveckla ihop med redaktionen, säger Tobias Rosvall.

Radiosportens flaggskepp Sportextra är ett av Sveriges mest framstående program, med bland annat cirka 1,5 miljoner lyssnare på lördagar och söndagar. Radiosporten är en angelägenhet för många, med röster och perspektiv som hörs och ger avtryck i radio, genom poddar och nyheter, genom referat och stor närvaro på mästerskap och vid de stora idrottsögonblicken.

– Tillsammans med redaktionen kommer Tobias att vidareutveckla allt det som gör Radiosporten så omtyckt och värdefullt i dag – som poddarna, dokumentärerna och de levande referaten både i vardag och vid de stora mästerskapen. Hans nyfikenhet, initiativförmåga och digitala kompetens kommer också att vara ytterligare injektioner i utvecklingen av nyhetsarbetet och det digitala innehållet, med syfte att hela tiden förstärka erbjudandet till den stora publiken, säger Jakob Sillén, områdeschef för Sveriges Radio Mälardalen där Radiosporten ingår.

Tobias Rosvall tillträder som chef för Radiosporten den 1 mars och efterträder Markus Boger, som sedan den 1 oktober är kanalchef för P4 Uppland.

Pressbild: Tobias Rosvall (Foto: TV4)

Radiosporten har intervjuat Tobias Rosvall idag, lyssna på intervjun i appen Sveriges Radio Play eller på Radiosportens webb här

Radiosportens alla program, livesändningar, poddar och dokumentärer finns i appen Sveriges Radio Play via Sveriges Radios webb.

Presskontakt: Pressjouren, 08-784 5100 eller [email protected] – och Tobias Rosvall nås via 076-770 20 46 och Jakob Sillén via 0708-27 86 52

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 09.12.2022

Published

on

By

Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
09.12.2022 kl. 22.30 EET

Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 09.12.2022 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:

Handelsplats (MIC-kod)

Antal aktier

Viktad snittkurs/aktie, euro*, **

Kostnad, euro*, **

XHEL

349 563

 9,92

3 466 860,97

CEUX

290 089

 9,93

2 880 588,25

TQEX

34 660

 9,95

 344 701,54

XSTO

290 262

 9,94

2 886 283,74

XCSE

35 411

 9,92

 351 188,09

Summa

 999 985

 9,93

9 929 622,58

* Växelkurser som använts: SEK till EUR 10,8811 och DKK till EUR 7,4375
** Avrundat till två decimaler

Den 18 juli 2022 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 1,5 md euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2022. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.

Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 16 827 537 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 6 073 651 egna aktier för ersättningsändamål.

Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.

För Nordea Bank Abp:s räkning,
Citigroup Global Markets Europe AG

För ytterligare information:

Matti Ahokas, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 8011
Group Communication, +358 10 416 8023 eller [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

KOMMUNIKÉ FRÅN THINC JETTY COLLECTIVES EXTRA BOLAGSSTÄMMA 2022

Published

on

By

REGULATORY

Thinc Jetty Collective AB (publ) har idag hållit extra bolagsstämma. Stämman beslutade i enlighet med de förslag som styrelsen lagt fram.

Stämman beslutade om:

  • godkännande av förvärv av aktier i Tigerton AB och förvärv av aktier i Kunskapskraft & Media AB.
  • om incitamentsprogram till ledande nyckelpersoner och anställda genom emission  av 10 000 000 teckningsoptioner enligt styrelsens förslag där lösenkursen fastställdes till 0,45 SEK per aktie.
  • ny bolagsordning genom om ändring av bolagets företagsnamn till Thinc Collective AB (publ)

Den extra bolagsstämman ägde rum genom poströstning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Wallqvist, VD Thinc Jetty Collective AB
[email protected]

Thinc Jetty Collective är verksamma inom kommunikationsbranschen och koncernen erbjuder en grupp av bolag inom system, kommunikation och struktur. Bolagen tänker ut och genomför idéer till sina kunder. Gruppens kompetensområden sträcker sig från data, analys, teknikutveckling och SaaS system till kommunikation, media, PR och brand experience. Koncernen riktar sig till kunder oavsett bransch med behov av sammanhållen kommunikation. Thinc Jetty Collective är verksamma inom Norden.

Läs mer på thinccollective.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Överenskommelse nådd i EU för Karlsbro (L)s batterilagstiftning

Published

on

By

Europaparlamentet, Kommissionen och Rådet har just enats om förslaget om en europeisk batteriförordning. Liberalernas Europaparlamentariker Karin Karlsbro som varit den liberala gruppens förhandlare är nöjd över resultatet av trialogförhandlingen som innebär en mer ambitiös lagstiftning än Kommissionens grundförslag. 

“Utan batterier och elektrifiering klarar vi inte våra ambitiösa klimatmål. Den nya lagen ställer höga krav både när det gäller batteriets klimat- och miljöpåverkan och ger konsumenten större möjlighet att enkelt göra egna klimatval. Jag är glad att både Rådet och Kommissionen gått parlamentet till mötes för se till att göra förslaget skarpare” säger Karlsbro.

Med batterier kan allt från små hushållsapparater till stora transportmedel och enorma industrier bryta sitt beroende av fossila bränslen. När efterfrågan på batterier ökar då vi ställer om från fossildrivna fordon och produktionsprocesser till el kommer batteriernas klimatpåverkan spela en allt större roll. Batteriförordningen är ett helt nytt sätt att lagstifta på miljöområdet som kommer att följa batteriet i alla faser – produktion, konsumtion och återvinning. 

“En cirkulär marknad skapas genom krav på att nya batterier måste innehålla en viss andel återvunnet material. För att garantera att vi inte producerar batterier i Europa på bekostnad av miljö och välstånd i andra länder kommer batterier på den europeiska marknaden att omfattas av så kallade “due diligence”- regler för att säkerställa skydd av mänskliga rättigheter och miljö genom hela produktionskedjan” säger Karin Karlsbro.

Karlsbro framhåller lagstiftningen som särskilt viktig för Sverige, som ligger i framkant av den växande industrin för hållbara batterier.  

“Hållbara batterier från EU behövs för energiomställningen och är ett sätt för oss att klippa beroendet av råvaror från odemokratiska fossilnationer. Sveriges batteriproduktion ger oss möjligheten att minska både den globala uppvärmningen och diktaturers maktposition i den globala ekonomin. Vi är, med EU:s hjälp, på god väg att bli Europas batteri-stormakt” avslutar Karlsbro.

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
[email protected]
+46 73 427 56 92

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.