Transtema ökar satsningen inom laddinfrastruktur genom att förvärva North Projects

| 1 juli, 2022 | 0 kommentarer

Transtema Group AB (publ) (”Transtema”) har idag förvärvat 100 % av aktierna i North Projects Group AB och North Projects Solutions AB (”North Projects”).

North Projects omsatte under 2021 ca 30 Mkr med 12 anställda. North Projects har varit verksamma sedan 2016 och är idag fokuserade på den snabbt växande marknaden för laddinfrastruktur där bolaget erbjuder installation, drift, service och underhåll samt betallösningar/molntjänster.

North Projects kommer drivas vidare av tidigare huvudägare och VD Marcus Andersson tillsammans med befintlig ledningsgrupp. Transtema tillträder förvärvet idag den 1 juli 2022.

”Transtema, med sin rikstäckande organisation för installation och service, kommer möjliggöra en snabbare expansion inom den växande laddinfrastrukturmarknaden för North Projects. I och med att vi nu kliver in som ett dotterbolag i Transtema-koncernen kan vi erbjuda både nya och befintliga kunder laddstationer med tillhörande tjänster och produkter i hela landet”, säger Marcus Andersson, VD för North Projects.

”Förvärvet av North Projects innebär att vi förstärker koncernens satsning inom laddinfrastruktur där vi ser en stor befintlig och kommande efterfrågan av drift och servicetjänster. North Projects är ett snabbväxande bolag med lösningar och kompetens som väl kompletterar vår egen verksamhet och organisation. Beaktat bolagets storlek har förvärvet ingen väsentlig finansiell påverkan idag men förväntas ge en god effekt på sikt. Vi känner Marcus och hans ledningsgrupp sedan många år och med deras energi, drivkraft och kompetens är vi övertygade om att vi snabbt kommer växa koncernens affärer inom laddinfrastruktur.” säger Henning Sveder, VD och Koncernchef för Transtema

För mer information kontakta:

Henning Sveder, VD och koncernchef, 031-746 83 00

Magnus Johansson, Styrelseordförande, 031-746 83 00

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 1 juli 2022 kl 09,30 CET.

Om Transtema

Transtema är ett av Nordens ledande företag inom design, byggnation, drift och underhåll av kommunikationsnät samt tekniska konsulttjänster till teleoperatörer, stadsnät, myndigheter, kraftbolag samt större företag. Transtema tillhandahåller också nätverksutrustning, tjänster och produkter inom datalagring samt IoT-lösningar. Transtema grundades 1997 och är verksamma i både Sverige och Norge. Nettoomsättning i Transtema Group AB (publ) år 2021 var 1 690 Mkr (1 405). Antal anställda i koncernen är ca 1 100. Transtema Group AB är listat på Nasdaq Stockholm Main Market med ticker TRANS.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.