Connect with us

Marknadsnyheter

Tredje generationens patent för Bactiguard-teknologin kommer att beviljas

Published

on

Bactiguard har informerats om att European Patent Office (EPO) avser att bevilja ett europeiskt patent för Bactiguards teknologi. Det nya patentet, som är tredje generationen, kommer att ge omfattande världsomspännande skydd för Bactiguard-teknologin fram till 2039.

          Vi är mycket glada över att EPO har bekräftat att den nya generationen patent kommer att beviljas. Detta kommer att ytterligare stärka och utöka det världsomspännande skyddet för den mångsidiga Bactiguard-teknologin och göra den ännu mer attraktiv för existerande och nya licenspartners, säger Anders Göransson, VD.

I mer än 30 år har Bactiguards unika teknologi, baserad på ett tunt ytskikt av ädelmetaller, utvecklats och applicerats på medicintekniska produkter för både kort- och långtidsanvändning. 1994 godkändes urinkatetrar med Bactiguards ytskikt av FDA i USA och har sedan dess blivit marknadsledande i USA och Japan genom vårt partnerskap med BD (Becton, Dickinson and Company). 2019 initierade Bactiguard ett globalt partnerskap med Zimmer Biomet och 2021 lanserades ortopediska traumaimplantat, ZNN Bactiguard. I februari 2022 utökades Zimmer Biomet parterskapet till större delen av deras produktportfölj. Det senaste utvecklingssamarbetet är med Dentsply Sirona inom dentalområdet.

Bactiguards teknologi kan användas inom de flesta områden där det finns behov av infektionsförebyggande och vävnadsvänliga egenskaper och bygger på ett värdefullt recept, en väl bevarad företagshemlighet. Den är också skyddad av patent. Det nuvarande patentet, andra generationen, gäller i USA till 2027 och till 2029 i övriga länder. Ansökan om tredje generationens patent lämnades in 2019 och EPO har nu bekräftat att de har för avsikt att bevilja ett europeiskt patent, giltigt till 2039.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Göransson, VD, telefon +46 8 440 58 80

 

 

Om Bactiguard

Bactiguard är ett svenskt medicinteknikbolag vars uppdrag är att rädda liv. Det gör vi genom att utveckla och tillhandahålla infektionsförebyggande lösningar som minskar risken för infektioner och reducerar användningen av antibiotika. På så sätt sparar vi avsevärda kostnader för sjukvården och samhället.

 

Bactiguards teknologi baseras på ett tunt ytskikt av ädelmetaller som förebygger att bakterier fäster och bildar biofilm på medicintekniska produkter. Bactiguard erbjuder teknologin via licensavtal och den egna produktportföljen BIP (Bactiguard Infection Protection). Urinkatetrar med Bactiguards teknologi är marknadsledande i USA och Japan genom licenspartnern BD och 2021 lanserades ortopediska traumaimplantat, ZNN Bactiguard, av Zimmer Biomet. I Bactiguards produktportfölj ingår också en alkoholfri produktlinje för sårvård och desinfektion. Den dödar effektivt mikrober samtidigt som den är biokompatibel och vävnadsvänlig.

 

Bactiguard är inne i en stark expansionsfas på marknaderna i Europa, Kina, Indien, Mellanöstern och Sydostasien via vår egen produktportfölj och genom att etablera licensaffärer inom nya terapiområden. Bolaget har cirka 210 medarbetare runt om i världen och huvudkontoret samt en av tre produktionsanläggningar ligger i Stockholm, de andra två i Malaysia. Bactiguard är noterat på Nasdaq Stockholm.

 

Läs mer om Bactiguard www.bactiguard.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ekonomiska museet nyöppnar med utställningen PENGAR!

Published

on

By

Lördag den 1 juni öppnar Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettet två utställningar som handlar om pengar och ekonomi, genom historien och idag. 

Ekonomiska museets permanenta utstllning PENGAR ppnar 1 juni 2024

– Pengar är närvarande i en stor del av våra liv även om vi inte alltid tänker på det. Vi hoppas att besökarna ska lämna museet med nya tankar om pengarnas roll i samhället och i historien, säger museichef Cecilia von Heijne.

Med utställningarna PENGAR! och Ekonomilabbet får Ekonomiska museet en permanent plats på Narvavägen i Stockholm, i samma byggnad som Historiska museet. 

Utställningen PENGAR!
I utställningen PENGAR! får besökarna följa med på en vandring genom Sveriges historia och upptäcka hur pengar och ekonomi har förändrat samhället och människors liv. En gång i tiden var det revolutionerande att betala med en sedel men idag har vi vant oss vid att pengar är osynliga. Det är också självklart att kunna köpa varor från andra sidan jorden. Hur blev det så?

Brett urval av föremål
Bland de 3000 föremålen som visas finns Sveriges första mynt, världens största mynt, de första banksedlarna och en bitcoinautomat. Här finns ett brett urval av föremål som berättar om ekonomi och handel. Besökarna kommer bland annat kunna se spännande skattfynd som Loheskatten, aktiebrev från Ostindiska kompaniet och ransoneringskort från andra världskriget.

Interaktiva delar och spel
I utställningen finns flera interaktiva delar, spel och taktila kopior av utvalda föremål. Besökarna kommer bland annat att få prova att lyfta en kopia av världens största mynt och göra en arbetsintervju för att se vilket jobb de skulle ha fått om de levt under industrialiseringen. I det digitala spelet The Money Matrix är utmaningen att avslöja de hemliga agenterna som gömmer sig i olika historiska tidsperioder.

Ekonomilabbet
Den andra utställningen Ekonomilabbet handlar om vardagsekonomi och hur pengar fungerar i det dagliga livet. Här finns dilemmafrågor och interaktiva stationer där besökarna får tänka till och göra olika val kring konsumtion, sparande och vad skatten ska gå till. Utställningen är utformad för att passa skolelever från mellanstadiet till gymnasiet, men alla är välkomna. Ekonomilabbet är också en bra plats för föräldrar och barn som vill utforska ekonomi tillsammans.

Utställningarnas design
Båda utställningarna är formgivna av Ralph Appelbaum Associates (RAA) som skapat utställningsdesign till många museer runt om i världen.

– Vår design bygger på interaktivitet. Vi vill få besökarna att se sig som delaktiga i formandet av Sveriges ekonomi och internationella handel. Utställningskonceptet ger besökarna möjlighet att upptäcka att de kan påverka samhället, tillsammans med andra, säger Tim Ventimiglia, Creative Director på Ralph Appelbaum Associates.

Mer information: www.ekonomiskamuseet.se

Presskontakt: Åsa Hallemar, pressansvarig, tel. 08-519 553 07, e-post: asa.hallemar@shm

Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettet är en plats för ekonomiskt lärande. Genom utställningar, föreläsningar och andra aktiviteter vill museet inspirera och väcka nyfikenhet om ekonomins roll i historien och i våra liv dag. Med anor från 1572 är museet ett av Sveriges äldsta museer och i samlingarna finns omkring 650 000 föremål – mynt, sedlar, medaljer, aktiebrev och andra föremål som berättar om ekonomi och handel, historia och kultur.

Ekonomiska museet ingår i Statens historiska museer och delar byggnad med Historiska museet. Swedbank är huvudsponsor till Ekonomiska museet.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Delårsrapport 1 januari – 31 mars 2024 för Compactor Fastigheter AB (publ)

Published

on

By

Väsentliga händelser under perioden

Dotterbolaget Fastpartner har per den 28 mars löst ett utestående obligationslån om 1 100 MSEK. Lånet löstes med en kombination av säkerställda banklån till lägre marginal och likvida medel.

Under kvartalet har dotterbolaget HS Fastigheter avyttrat fastigheterna Högberget 3:27 och Hällby-Ökna 1:47.
 

 

Väsentliga händelser efter periodens slut

Dotterbolaget Fastpartner har per den 2 april frånträtt tre fastigheter, Skultuna 1, -2 och -5. Försäljningspriset översteg bokfört värde med 26% vilket motsvarar 49,5 MSEK och ingår som en orealiserad värdeförändring under första kvartalet 2024.

 

 

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Johan Pehrson besöker SM i Ung Företagsamhet

Published

on

By

I morgon den 29 maj besöker arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson svenska mästerskapen i Ung Företagsamhet för att träffa unga entreprenörer och diskutera företagandets roll i samhället.

Vid intresse från media för att följa med under besöket, kontakta pressekreterare Alexandra Örenmark. Se presskontakt nedan.

Kontakt
Alexandra Örenmark
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson
076-117 29 48

alexandra.orenmark@regeringskansliet.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.