Trelleborg emitterar sin första gröna obligation

| 2 september, 2021 | 0 kommentarer

Trelleborgkoncernen har för första gången gett ut en grön obligation. Obligationen uppgår till 1 000 MSEK och ska finansiera projekt som fortsatt stöder och utvecklar koncernens pågående och framtida energieffektivitetsarbete inom produktion och administration. Obligationen emitteras i enlighet med koncernens nyligen lanserade ramverk för grön finansiering och bidrar till uppfyllandet av Trelleborgs klimatmål. Klimatmålet, ”50 by 25”, innebär att koncernen ska reducera sina CO-utsläpp med 50 procent relaterat till försäljningen 2025, tillsammans med visionen om nettonollutsläpp vid utgången av 2035.

– Vi har många gröna investeringar på gång inom koncernen. Det kan exempelvis vara omställning av vår lokala infrastruktur vad gäller energiförsörjning i riktning mot mer förnybart, men också vidareutveckling av våra hållbara produkter och lösningar. Det är därför mycket positivt att vi nu kan presentera en breddad investerarbas via utgivande av en grön företagsobligation, säger Fredrik Nilsson, ekonomi- och finansdirektör i Trelleborgkoncernen.

Beloppet på emissionen uppgår till 1 000 MSEK med en löptid på 5,5 år. Ramverket för grön finansiering har granskats av Sustainalytics och emissionen genomfördes med SEB som emissionsinstitut.

För ytterligare information kontakta:
Media: Presschef Karin Larsson, 0410 67015, 0733 747015, [email protected]
Investerare/analytiker: IR-chef Christofer Sjögren, 0410  67068, 0708 665140, [email protected]

Trelleborg är en världsledare inom specialutvecklade polymerlösningar som tätar, dämpar och skyddar kritiska applikationer i krävande miljöer. De innovativa lösningarna accelererar kundernas utveckling på ett hållbart sätt. Trelleborgkoncernen omsätter cirka 33 miljarder kronor och har verksamhet i ett 50-tal länder. Koncernen består av tre affärsområden: Trelleborg Industrial Solutions, Trelleborg Sealing Solutions och Trelleborg Wheel Systems. Trelleborgaktien har sedan 1964 varit noterad på börsen, och listas på Nasdaq Stockholm, Large Cap.
www.trelleborg.com

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *