Truecaller makulerar teckningsoptioner som inte utnyttjats

| 23 juni, 2022 | 0 kommentarer

På en extra årsstämma i juli 2021 beslutades att introducera ett långsiktigt incitamentsprogram (LTIP 2021) för att motivera och behålla anställda om maximalt 19,5 miljoner teckningsoptioner till styrelseledamöter, ledande befattningshavare och andra anställda. Totalt har cirka 13,5 miljoner teckningsoptioner registrerats under LTIP 2021. Truecaller kommer att inleda processen för att annullera de resterande cirka 6 miljoner teckningsoptioner som inte utnyttjats.

Makuleringen innebär att den maximala utspädningen, om alla teckningsoptioner som innehas av teckningsoptionsinnehavare utnyttjas och nya aktier tecknas, från LTIP 2021 minskar från cirka 5,2 procent till 3,6 procent av det totala antalet utestående aktier.

 

För mer information, kontakta gärna:

 

Andreas Frid, Head of IR & Communication

+46 70 529 08 00, [email protected]

Om Truecaller:

Truecaller (TRUE B) är den ledande globala plattformen för att verifiera kontakter och blockera oönskad kommunikation. Vi möjliggör trygga och relevanta konversationer mellan människor och gör det effektivt för företag att nå konsumenter. Bedrägerier och oönskad kommunikation är vardag i digitala ekonomier och tillväxtmarknader i synnerhet. Vårt uppdrag är att skapa tillförlitlig kommunikation. Truecaller är en naturlig del av den dagliga kommunikationen för mer än 310 miljoner aktiva användare, har laddats ned en halv miljard gånger och har identifierat och blockerat omkring 38 miljarder oönskade samtal under 2021.

Med huvudkontor i Stockholm sedan 2009, är Truecaller ett entreprenöriellt företag som leds av medgrundarna och en mycket erfaren ledningsgrupp. Truecaller är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 8 oktober 2021. För mer information besök gärna corporate.truecaller.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.