Marknadsnyheter
Ulrika Davidsson lanserar nytt koncept med fokus på gemenskap och dialog

I nya konceptet Cookalong med Ulrika erbjuder Ulrika Davidsson möjligheten till dialog, kunskap och gemensam aktivitet för att öka möjligheterna till en hållbar och hälsosam livsstil.
I dessa tider kan vardagen kännas lite enformig och många upplever en osäkerhet i vad man kan och får göra. Många lider av den isolering som vi uppmanas till vilket gör att både den psykiska och fysiska hälsan påverkas negativt. Därför vill Ulrika Davidsson, kostrådgivare och kokboksförfattare, bjuda in till några hälsosamma och glädjefyllda träffar online med sin nya satsning Cookalong med Ulrika.
– Vi får en mängd mail och meddelanden dagligen där våra kunder berättar om hur covid-19 har påverkat deras hälsa negativt. Det handlar inte bara om sjukdomen i sig utan primärt om isolering, osund matkonsumtion när man sitter hemma ensam under så lång tid och svårigheterna i att träna när man vill undvika gym och aktiviteter med många andra människor. Jag tror att avsaknaden av att glädjas tillsammans kring något så enkelt som just mat och matlagning bidrar till den ökade psykiska ohälsan som vi ser att allt fler drabbas av. Det kan låta som en bagatell men jag vet hur viktigt det är att få umgås och att ha något roligt att se fram emot och jag hoppas att Cookalong med Ulrika kan bli just något sådant. En möjlighet att få delta tillsammans i en aktivitet och att få ”prata” med likasinnade och dessutom få med sig en massa matnyttig kunskap i hur man just kan äta och leva hälsosamt trots allt som pågår runtomkring oss just nu, säger Ulrika Davidsson.
Cookalong med Ulrika är ett helt nytt koncept för Ulrika Davidsson. Vid tre tillfällen har deltagarna möjlighet att under livesändning laga mat tillsammans med Ulrika samtidigt som du kan ställa frågor som Ulrika besvarar direkt under sändningen.
– Vi ser ett stort intresse kring att våra kunder vill ställa frågor direkt till mig, det kan röra sig om allt från hur man bäst lägger upp maten för att den ska se så aptitlig ut till hur man bäst planerar en fastedag eller vilket varumärke jag brukar välja på olika ingredienser. Vi har länge funderat på hur vi ska kunna tillmötesgå detta intresse till dialog på bästa sätt och landat i att just Cookalong med Ulrika blir en fin kombination av kunskap, matglädje och något socialt – exakt vad som behövs nu! berättar Ulrika Davidsson.
Så här går det till
På ulrikadavidsson.se finns mer information om de tre olika tillfällena. Där kan man enkelt boka den eller de tillfällen som man vill delta på. Man behöver inte vara medlem eller ha deltagit i några andra av Ulrikas kurser utan alla är välkomna.
Priser
Cookalong med Ulrika kostar 200 SEK per tillfälle och väljer man att boka samtliga tre tillfällen samtidigt får man en generös rabatt och betalar endast 449 SEK totalt.
Datum och teman
- Onsdag 10 mars kl 18-19 – Allt du vill veta om keto
Har du provat keto eller är du nyfiken på succémetoden som allt fler använder sig av? Denna kväll kommer vi helhjärtat att viga till ämnet keto. Du får en perfekt ketomeny att laga tillsammans med Ulrika och givetvis möjlighet att ställa dina frågor om ämnet. Ulrika kommer att berätta om hur man enklast försätter sin kropp i ketos, ge handfasta tips på råvaror att välja (och att undvika!) samt hur man bör tänka kring fasta, träning och restaurangbesök när man lever på ketokost.
- Onsdag 17 mars kl 18-19 – Ät hälsosamt med liten budget
Det behöver faktiskt inte vara dyrt att äta hälsosamt. Den här kvällen vill vi en gång för alla slå hål på myten om att det behöver kosta mer att välja en kost som är bra för din kropp. Ulrika lagar mat som passar för ämnet och visar hur man med en enkel bas kan skapa flera olika rätter med små justeringar. Vi pratar även om hur man enkelt kan frysa mat och hur man skapar delikata lunchlådor från gårdagens middag. Dessutom hur man med enkla knep kan handla billigt och ändå laga mat värdig en stjärnkock.
Onsdag 24 mars kl 18 -19 – 800 kcal och konkret tips inför påsken
800 kcal är en av de mest populära kosthållningarna vi har. Att ha ett dagligt intag på 800 kcal har visat sig vara effektivt för så mycket mer än vikten. Men hur planerar man bäst ett liv med 800 kcal och hur får man ihop familjelivet, träningen och möjligheten att inte vara en tråkboll utan fortfarande kunna delta i middagar och aktiviteter utan att överstiga kaloriintaget? Detta kommer Ulrika att hjälpa er med under denna kväll. Dessutom får du handfasta tips och råd om hur du klarar dig igenom årets mesta godishelg, påsken, utan att köra helt i diket.
För mer information kontakta gärna: Anna Matsjons Wickman på mobil: 0766-245 120 eller mail: anna@ulrikadavidsson.se
Kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest populära kost- och hälsoprofiler. Sedan 2006 har Ulrika gett ut över 30 kokböcker med hälsosamma recept. Hennes böcker har sålts i över en miljon exemplar och är publicerade på tolv marknader och flertalet av hennes böcker är översatta till alla nordiska språk. Sedan 2013 driver Ulrika även den populära sommarrestaurangen ”Hemma hos Ulrika” i Rone på Gotland.
Taggar:
Marknadsnyheter
Regeringen föreslår lättnader i byggkraven för studentbostäder
Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss med förslag till lättnader i byggkraven för studentbostäder. Syftet är att öka möjligheterna till flexibilitet vid byggandet.
– På många studieorter är det svårt för studenter att hitta boende. Därför behöver byggregelverket förenklas. Syftet är att möjliggöra för fler studentbostäder genom sänkta byggkostnader och ökad flexibilitet, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.
Förslaget innebär att det blir möjligt att göra undantag från kraven på tillgänglighet och användbarhet i en byggnad som innehåller studentbostäder. Undantagen ska kunna tillämpas vid både nyproduktion och vid ändring av en byggnad.
Det ska vara möjligt att göra undantag för högst 80 procent av studentbostäderna i ett byggprojekt. Minst 20 procent av studentbostäderna ska fortfarande uppfylla gällande krav på tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.
Lagändringen ger större flexibilitet vid byggande av studentbostäder och skapar fler tänkbara sätt att utforma planlösningar. Till exempel kan bostadsytan minskas och fler bostäder rymmas inom en given yta.
De föreslagna undantagen ska inte hindra personer med funktionsnedsättning att vara delaktiga i sociala sammanhang. En studentbostad som omfattas av undantagen ska kunna besökas av en person med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.
Regeringen breddar också definitionen av studentbostäder till att inkludera all vuxenutbildning för att göra det möjligt för fler kommuner att erbjuda studentbostäder.
Förslagen föreslås träda i kraft den 1 juli 2025.
Lagrådsremissen: Lättnader i byggkraven för studentbostäder – Regeringen.se
Presskontakt
Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-12 70 488
ebba.gustavsson@regeringskansliet.se
Marknadsnyheter
“Vi behöver tillsammans enas om vettiga avtal, som sätter standard för branschen”


Sveriges Radios Kulturnytt gör just nu en mycket välkommen granskning av villkoren i musikbranschen. Igår lyftes artisten Siw Malmkvists situation med ett avtal som inte förnyats på över 60 år. Hennes situation är tyvärr långt ifrån unik. Musikerförbundet har länge uppmärksammat att majorbolagen fortsätter att betala extremt låga royaltynivåer till artister vars kontrakt skrevs på 1960-talet – en tid då digital streaming inte existerade.
– Jag kan intyga att artisterna som talar ut i P1 är långt ifrån ensamma om sin situation och vi uppmanar deras artistkollegor att gå ut med sitt tydliga stöd till de som vågar bryta tystnaden om oskäliga ersättningar, säger Musikerförbundets ordförande Karin Inde.
Musiker och artister skapar det värde som skivbolagen tjänar pengar på, men ändå ser vi gång på gång hur bolagen behåller stora delar av intäkterna. Att en av Sveriges mest folkkära artister, med en karriär som sträcker sig över decennier, fortfarande har en oskälig royalty är ett tydligt bevis på branschens obalans.
– Tystnadskulturen kring prissättning är enbart bra för bolagen. Både artister och musiker skulle verkligen tjäna på att dela med sig till varandra om hur betalningar och dealar verkligen ser ut. Förstås i trygga, egna rum. Det är bara bolagen som tjänar på att vi inte pratar med varandra om pengar, säger Karin Inde.
Stort tack till de modiga artister som ser till att lyfta problematiken! För att vi ska få till en i grunden mer rättvis musikbransch behöver de stora parterna i sammanhanget – skivbolagen, musikerna och artisterna – göra som de flesta andra svenska branscher lyckas med:
– Vi behöver tillsammans enas om vettiga och balanserade avtal, som sätter standard för branschen. Musikerförbundet är redo att göra vår del i arbetet för bättre villkor i musikbranschen, frågan är om skivbolagen är redo, säger Karin Inde.
Karin Inde
Förbundsordförande
karin.inde@musikerforbundet.se
+46 (0)704447228
Musikerförbundet är fackförbundet för professionella musiker och artister. Vi arbetar för förbättrade upphovsrättsliga och arbetsrättsliga villkor och för att våra medlemmar ska få en rättvis del av de värden de skapar i samhället.
Marknadsnyheter
Bönor från egen kaffeskog, sump till jord – Viking Lines nya kaffe gör gott på många olika sätt


Viking Lines resenärer dricker varje år 8,5 miljoner koppar kaffe. Nu satsar rederiet på ett helt nytt kaffe som ger minskade klimatutsläpp och bättre levnadsvillkor för odlarna. Kaffet från Slow Forest odlas på rederiets egen odling i Laos utan kemiska gödningsmedel, handplockas och rostas därefter i Danmark.
Allt kaffe som serveras på Viking Lines fartyg är nu hållbart producerat Slow Forest-kaffe, odlat på rederiets 75 hektar stora odling på högplatåerna i Laos och rostat i Danmark. Kaffeplantorna odlas bland träd på återbeskogad mark, i stället för på traditionellt skövlade plantager. Viking Lines odling ligger i en kolsänka där målsättningen är att plantera 30 000 träd, vilket innebär nästan 400 träd per hektar. Kaffeskogen förbättrar också den lokala biologiska mångfalden i området.
Odlingen, bearbetningen och rostningen av kaffet hanteras av Slow Forest Coffee. För företaget är det viktigt att produktionskedjan är rättvis och transparent. Utöver miljöfördelarna erbjuder Slow Forest bättre lönevillkor och sjukersättning för byns odlare.
”Den traditionella kaffetillverkningens koldioxidavtryck är stort och merparten av intäkterna går till Europa i stället för produktionsländerna. Vi ville göra annorlunda. Våra kunder vill göra hållbara val, och nu kan de njuta av sitt kaffe med bättre samvete än någonsin tidigare,” berättar Viking Lines restaurangchef Janne Lindholm.
Bönorna till Slow Forest-kaffet får sakta mogna i skuggan av träden, utan kemiska gödningsmedel. De plockas också för hand, vilket avsevärt förbättrar kaffets kvalitet och smak. Viking Lines nya kaffe består till 100 procent av Arabica-bönor, med en balanserad syrlighet samt smak av nötter och choklad. Rostningsprofilen har skapats av den världsberömda danska rostningsmästaren Michael de Renouard.
”Vi valde en mörkrost till fartygets kaffe, vilket passar både finländarnas och svenskarnas nuvarande smakpreferenser gällande rostning. Finländarnas smak gällande kaffe har under de senaste åren utvecklats mot en mörkare rostning. Innan vi gjorde vårt slutgiltiga val testades det nya kaffet i Viking Cinderellas bufférestaurang och personalmässen – och båda testgrupperna gav toppbetyg. Då 8,5 miljoner koppar kaffe bryggs varje år kan inget lämnas åt slumpen!” säger Janne Lindholm.
Viking Lines hållbarhetsmål stannar inte vid produktionskedjan. Kaffesump från fartygen återvinns nämligen som råmaterial för trädgårdsjord. Detta minskar avsevärt användningen av jungfrulig torv vid tillverkningen av mylla.
”Vi har som mål att allt som tagits ombord på fartygen som är möjligt att återvinna ska återanvändas eller återvinnas. Det gäller inte bara kaffet utan även matavfall och till exempel textilier som tas ur bruk. Ett bra exempel på vårt livscykeltänkande är att frityrolja från fartygets restauranger blir till biobränsle för den finska sjöfartsindustrin,” säger Viking Lines hållbarhetschef Dani Lindberg.
Slow Forest Coffee – 5 fakta:
- Slow Forest Coffee är ett kaffeföretag som verkar i Laos, Vietnam och Indonesien i samarbete med över 500 lokala kaffeodlare.
- Företaget grundades år 2019 av Pinja Puustjärvi, driven av en vilja att skydda skogarna i Laos och stötta lokala odlare. Puustjärvi bodde som barn i Laos på grund av sin fars arbete.
- Kaffet odlas i restaurerade kaffeskogar, som binder stora mängder kol och ökar den biologiska mångfalden.
- Det är viktigt för företaget att produktionskedjan är ansvarsfull och transparent, samt att verksamheten gynnar både miljön och de lokala samhällena.
- Slow Forest Coffee betalar odlarna bättre ersättning än genomsnittet i Laos och erbjuder förmåner som underlättar deras liv: förskottsbetalningar, utbildning och möjligheten att låna pengar från en krisfond.
Mera infomation om Slow Forest Coffee här
Tilläggsinformation:
Janne Lindholm, restaurangchef
janne.lindholm@vikingline.com, tel. +358 400 744 806
Dani Lindberg, hållbarhetschef
dani.lindberg@vikingline.com, tel. +358 18 27 000
Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör
johanna.boijer@vikingline.com, tel. +358 18 270 00
Christa Grönlund, informationschef
christa.gronlund@vikingline.com, tel. +358 9 123 51
-
Analys från DailyFX10 år ago
EUR/USD Flirts with Monthly Close Under 30 Year Trendline
-
Marknadsnyheter2 år ago
Upptäck de bästa verktygen för att analysera Bitcoin!
-
Marknadsnyheter5 år ago
BrainCool AB (publ): erhåller bidrag (grant) om 0,9 MSEK från Vinnova för bolagets projekt inom behandling av covid-19 patienter med hög feber
-
Analys från DailyFX12 år ago
Japanese Yen Breakout or Fakeout? ZAR/JPY May Provide the Answer
-
Marknadsnyheter2 år ago
Därför föredrar svenska spelare att spela via mobiltelefonen
-
Analys från DailyFX12 år ago
Price & Time: Key Levels to Watch in the Aftermath of NFP
-
Analys från DailyFX8 år ago
Gold Prices Falter at Resistance: Is the Bullish Run Finished?
-
Nyheter7 år ago
Teknisk analys med Martin Hallström och Nils Brobacke