Ur Grönköpings Veckoblad nr 6 2021

| 10 juni, 2021 | 0 kommentarer

Klädsam debatt i Stadshuset

Hr KD-ledaren David Helfridssons val att bära shorts på vårens sista plenum i Stadshuset har delat Grönköping i två läger:

– Vad blir nästa steg? säger hr stadsrådet Joel Eriksson (S) upprört. Trånga badbyxor och bar

överkropp som hr Johnny Weismüller (Tarzan)?

– Hr Helfridssons albylvita ben var sammanträdets höjdpunkt, menar frkn Ada A:son Susegård (MP) och får medhåll av den gemene mannen på gatan, frkn damfrisörskan Gurli Pettersson, som gläds åt att det äntligen händer något minnesvärt i politiken.

Konstälskande miljardärer

Hr konstmålare Janzzons 120 meter höga med vingar försedda konstinstallation på Gökmassivet har vållat kritik för att vara ett illegalt vindkraftverk. Sponsorerna, ett antal konstälskande Grönköpingsbor, slår dock ifrån sig:

 – Det må vara att installationen kan framstå som ett vindkraftverk för mera prosaiskt lagda. framhäver hr stjärnadvokat & riskkapitalist Donald Beaumaré, men en samlad bedömning leder till slutsatsen att det framför allt är ett högtstående konstverk av omistlig betydelse. Att några megawattimmar med el understundom slinker med skall inte påverka bedömningen.

Lokal amazon mönstrad

Frkn fotbollshuligan Stina ”Stryparn” Ruda rycker inom kort, som den första av det täcka k-net i Grönköping, in vid Fältjagarcorpsen.

 – Frkn Ruda gjorde ett utomordentligt krigiskt intryck vid mönstringen, säger hr f. major A. von Peiland, hon demonstrerade en vokabulär som skulle få den värste furir att rodna. Soldater av frkn Rudas kaliber är precis vad dagens Grönköpingsförsvar behöver när ryssen kommer!

Midsommarsed blomstrar

Enligt frkn stadsäldstan Sophie Liljedotter står sig den urgamla seden att lägga sju sorters blommor under huvudkudden på midsommarnatten för att på så sätt se sin tillkommande i drömmen utmärkt:

– Jag har genom tidevarven sett en hel del intressant manfolk passera revy, även om ingen

av dem har kommit till skott. Den senaste var den där franske presidenten Makaron, han ju är visserligen svag för äldre kvinnor, men till Paris tänker jag inte flytta!

Notiser ur juninumret:

ETT REJÄLT

uppfjät framåt har Läspeskolans resultat glädjande nog tagit sedan den senaste PISA-mätningen, meddelar hr grundmagister Gustaf Negusson, och det utan att alltför många av de allra sämst presterande eleverna, såsom förra gången, uteslutits från deltagande. – Nu har vi gjort precis tvärtom, låter hr N. veta, denna gång har endast de allra duktigaste

eleverna fått delta.

BEGREPPET

”god man” skall ersättas med det mer k-nsneutrala ”ställföreträdare”. Fru socialchefskan Wilhelmina Unill, härst., menar dock, att ett lämpligare uttryck vore ”god person”, vilket är minst lika k-nsneutralt.

Å FÖREKOMMEN

anledning vill hr kyrkoherde Hilarius Boklund betona att när han säger GT, betyder det Gamla Testamentet och ingalunda G-n & Tonic.

FÖR ATT LOCKA

vaccinationsobenägna personer att låta sig besprutas utlovar nu Hälso- & Sjukstugan ett gratis årskort till Hembygdsmuseet i Brylunda per erhållen bestickning.

LÄSPEAKADEMIENS

ordbok definierar ”upplösningstillstånd” såsom det polismyndigheten måste söka för att få skingra olovliga demonstrationer.

För mer information kontakta:
Karin Aspenberg, redaktör
E-post: [email protected]

Grönköpings Veckoblad har drygt 9000 prenumeranter och lika många läsare på nättidningen gronkoping.nu och Facebook.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *