Connect with us

Marknadsnyheter

Uttalande från Halmslättens styrelse med anledning av Stenhus Fastigheters uppköpserbjudande

Published

on

Styrelsen för Halmslätten rekommenderar enhälligt aktieägarna att inte acceptera Stenhus Fastigheters offentliga uppköpserbjudande.

Bakgrund

Detta uttalande görs av styrelsen för Halmslätten Fastighets AB (publ) (”Halmslätten”) i enlighet med punkt II.19 i Kollegiet för svensk bolagsstyrnings takeover-regler för vissa handelsplattformar (”Takeover-reglerna”).

Stenhus Fastigheter i Norden AB (publ) (”Stenhus Fastigheter”) har genom pressmeddelande den 23 november 2021 lämnat ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Halmslätten att förvärva samtliga aktier i Halmslätten som inte ägs av Stenhus Fastigheter, mot ett vederlag om fyra nya aktier i Stenhus Fastigheter plus 50 kronor kontant för varje befintlig aktie i Halmslätten (”Erbjudandet”).

Baserat på stängningskursen för Stenhus Fastigheters aktie på Nasdaq First North den 22 november 2021 (31,40 kronor), värderar Erbjudandet samtliga aktier i Halmslätten, inklusive de aktier som Stenhus Fastigheter förvärvat, till 781 000 000 kronor.

Stenhus Fastigheter har genom pressmeddelande den 30 december 2021 förklarat Erbjudandet ovillkorat, vilket innebär att de aktieägare som accepterar Erbjudandet inte har rätt att återkalla sina accepter.

I samma pressmeddelande meddelar Stenhus Fastigheter att, mot bakgrund av att Finansinspektionen samma dag godkänt erbjudandeprospekt avseende Erbjudandet (”Erbjudandehandlingen”, vilken också offentliggjordes samma dag), acceptfristen för Erbjudandet inleds den 3 januari 2022 och avslutas den 1 mars 2022. Utbetalning av vederlag förväntas påbörjas omkring den 9 mars 2022. Acceptfristen kan komma att förlängas.

Stenhus Fastigheter angav i pressmeddelandet den 23 november 2021 att Stenhus Fastigheter träffat avtal med befintliga aktieägare i Halmslätten om förvärv av totalt 17,33 procent av samtliga aktier i Halmslätten för samma vederlag som gäller för Erbjudandet, vilka aktier Stenhus Fastigheter avsåg att tillträda den 24 november 2021. I Erbjudandehandlingen anges dock att Stenhus Fastigheter aktieinnehav i Halmslätten uppgår till 14,57 procent av samtliga aktier i Halmslätten.

För ytterligare information om Erbjudandet hänvisas till Erbjudandehandlingen.

Stenhus har inte gjort någon due diligence inför offentliggörande av Erbjudandet.

Halmslätten har anlitat Wigge & Partners Advokat KB som legal rådgivare. Som ett led i styrelsens utvärdering av Erbjudandet har styrelsen även anlitat BDO Corporate Finance, BDO Mälardalen AB för avgivande av ett värderingsutlåtande (en så kallad fairness opinion),

vilket bifogas detta uttalande. För uppdraget erhåller BDO ett fast arvode som inte är beroende av budvederlagets storlek eller utfallet av Erbjudandet.

Styrelsens utvärdering och rekommendation

Styrelsens uppfattning om Erbjudandet baseras på en bedömning av ett antal faktorer som styrelsen har ansett vara relevanta. Dessa faktorer inkluderar bland annat Halmslättens historiska utveckling, nuvarande position, förväntade utveckling, och därtill relaterade möjligheter och risker. Eftersom vederlaget i Erbjudandet består av aktier i Stenhus Fastigheter har styrelsen även utvärderat Stenhus Fastigheters värdering baserat på liknande metoder som för Halmslätten.

I utvärderingen av Erbjudandet har styrelsen analyserat Erbjudandet med hjälp av metoder som normalt används för att utvärdera bud på noterade bolag, däribland Halmslättens och Stenhus Fastigheters värdering i förhållande till jämförbara noterade bolag, budpremier i tidigare offentliga uppköpserbjudanden, aktiemarknadens förväntningar på utvecklingen av Halmslättens respektive Stenhus Fastigheters lönsamhet och aktiekurs samt styrelsens syn på Halmslättens långsiktiga värde utifrån förväntade kassaflöden.

Budpremie

Mot bakgrund av att aktiekursen i Stenhus Fastigheter steg brant de två handelsdagarna omedelbart före Erbjudandets offentliggörande (19 och 21 november 2021) för att sedan falla tillbaka påföljande 20 handelsdagar anser styrelsen det mer rättvisande att, vid bedömningen av Erbjudandets premie, utvärdera den dels med bortseende från dessa två handelsdagar, dels över en längre tidsperiod. Baserat på stängningskursen för Stenhus Fastigheters aktie den 18 november 2021 (26,15 kronor) innebär Erbjudandet en premie om 18 procent, och baserat på den volymvägda genomsnittskursen för Stenhus Fastigheters aktie under de senaste 30 respektive 60 handelsdagarna fram till och med den 18 november 2021 innebär Erbjudandet en premie om 7,4 procent respektive -3,9 procent.[1]

Styrelsen noterar, mot bakgrund av att vederlaget i Erbjudandet till en väsentlig del utgörs av nya aktier i Stenhus Fastigheter, att aktiekursen i Stenhus Fastigheter är volatil. Stenhus Fastigheter noterar i Erbjudandehandlingen att sedan aktien noterades den 24 november 2020 fram till den 22 november 2021 har den dagliga genomsnittliga volymvägda aktiekursen uppgått till som lägst 9,47 kronor och som högst 30,65 kronor, och att aktiekursen kan vara mycket volatil. Sedan Erbjudandet offentliggjordes och fram till den 7 januari 2022 har aktiens stängningskurs pendlat mellan 30,45 kronor och 24,15 kronor. Under den 60-dagarsperiod som föregick Erbjudandets offentliggörande var stängningskursens spann 17,00 kronor – 31,40 kronor. Under den vecka som föregick Erbjudandets offentliggörande steg stängningskursen från 25,00 kronor till 31,40 kronor eller med 25,6 procent.

Styrelsen noterar också att Stenhus den 10 respektive 18 oktober, således drygt en månad före Erbjudandets offentliggörande, träffat avtal om riktade aktieemissioner till tredje part för en emissionskurs om 20 kronor respektive 20,80 kronor.

Att vederlaget till en väsentlig del består av nya aktier i Stenhus Fastigheter motiverar i sig en högre budpremie än vid ett rent kontantbud.

Omsättningen av aktier i Stenhus Fastigheter är låg relativt bolagets marknadskapitalisering. Under tredje kvartalet 2021 uppgick den genomsnittliga dagliga omsättningen till 0,05 procent av Stenhus Fastigheters marknadsvärde.[2] Detta förhållande och aktiens historiska volatilitet innebär enligt styrelsens uppfattning en betydande kursfallsrisk, särskilt om ett säljtryck uppstår i aktien, något som kan bli fallet i samband med Erbjudandets fullföljande.

Budpremien i Erbjudandet är både lägre än medianen (25,5 procent) och genomsnittet 31,1 procent) för budpremier på Nasdaq Stockholm under perioden 2013-2021 (budpremien i jämförelsematerialet har beräknats enkom för kontantbud och på grundval av målbolagets genomsnittliga aktiekurs de 20 handelsdagar som föregick budet).[3]

Sammanfattningsvis menar styrelsen att budpremien framstår som helt otillräcklig.

Substansvärde

Genom Erbjudandet, förutsatt att det accepteras av Halmslättens aktieägare i sådan utsträckning att Stenhus Fastigheter blir ägare till mer än 90 procent av aktierna och därmed kan genomföra tvångsinlösen av resterande aktier, kommer Halmslätten att bli ett helägt dotterbolag till Stenhus Fastigheter. Härigenom bildas en ny koncern.

Eftersom vederlaget i Erbjudandet till betydande del utgörs av nyemitterade aktier i Stenhus Fastigheter innebär Erbjudandet att Halmslättens aktieägare erbjuds bli delägare tillsammans med Stenhus Fastigheters befintliga aktieägare i den nya koncernen. En central bedömningsgrund för styrelsen har därför varit vilken andel i den nya koncernen som tillkommer Halmslättens aktieägare jämfört med det substansvärde aktieägarna i Halmslätten tillför den nya koncernen. Resonemanget är naturligtvis inte bara tillämpligt om Stenhus Fastigheter blir ägare till mer än 90 procent av aktierna och genomför en tvångsinlösen men denna premiss används för att illustrera effekterna för aktieägare i Halmslätten av en accept av Erbjudandet.

Halmslättens aktieägares andel av den nya koncernen uppgår vid full anslutning till Erbjudandet till 6,57 procent av antalet aktier i den nya koncernen. Om hänsyn tas till kontantdelen – 222 500 000 kronor – på så sätt att de aktier som emitteras i den riktade emissionen till huvudägarna för att finansiera kontantdelen räknas in som tillkommande aktieägarna i Halmslätten blir istället Halmslättens andel 9,22 procent av antalet aktier i den nya koncernen.

Det substansvärde (EPRA NAV) Halmslättens aktieägare tillför den nya koncernen motsvarar 19,21 procent av den nya koncernens substansvärde. Då har Halmslättens substansvärde per den 30 september 2021 ökats med den positiva värdeökning om 173 000 000 kronor som den oberoende värdering av fastighetsportföljen per 31 december 2021 utvisar; utan detta tillägg blir andelen istället 15,90 procent av den nya koncernens substansvärde.

Den andel i den nya koncernen som Halmslättens aktieägare erhåller vid full anslutning och med hänsyn tagen till kontantdelen, 9,22 procent, ska då ställas mot den andel av den nya koncernens substansvärde som Halmslättens aktieägare tillför, 19,21 procent alternativt 15,90

procent. Halmslättens aktieägare får alltså ett vederlag som uppgår till cirka 48 procent alternativt cirka 58 procent av vad Halmslättens aktieägare hade fått vid ett erbjudande helt baserat på substansvärde och likabehandling av parternas aktieägare.

Om utgångspunkten för en bedömning av Erbjudandet är substansvärdet för respektive bolags aktie (EPRA NAV per aktie) noterar styrelsen att substansvärdet per aktie i Halmslätten uppgår till cirka 151 kronor per den 30 september 2021 och att värderingen av fastighetsportföljen per den 31 december 2021 ökar substansvärdet med 39 kronor per aktie, och att substansvärdet per aktie i Stenhus Fastigheter uppgår till cirka 14,50 kronor per den 30 september 2021 (Stenhus Fastigheter har inte publicerat någon värdering av fastighetsportföljen per den 31 december 2021). Vederlaget i Erbjudandet är fyra nya aktier i Stenhus Fastigheter plus 50 kronor kontant för varje befintlig aktie i Halmslätten. Det innebär ur ett substansvärdeperspektiv att för en aktie i Halmslätten med ett substansvärde om 151 – 190 kronor erhålls fyra aktier i Stenhus Fastigheter med ett substansvärde om sammanlagt 58 kronor plus 50 kronor kontant, totalt 108 kronor. Vederlagets värde uppgår till mellan cirka 72 procent och cirka 57 procent av vad Halmslättens aktieägare hade fått vid ett erbjudande baserat på aktiernas substansvärde.

Om istället utgångspunkten är Halmslättens akties substansvärde om 190 kronor och detta jämförs med värdet på vederlaget beräknat på aktiekursen i Stenhus Fastigheter blir utfallet, baserat på stängningskursen för Stenhus Fastigheters aktie den 18 november 2021, ett värde på vederlaget som underskrider Halmslättens akties substansvärde med 18,6 procent, och baserat på den volymvägda genomsnittskursen för Stenhus Fastigheters aktie under de senaste 30 respektive 60 handelsdagarna fram till och med den 18 november 2021 ett värde på vederlaget som underskrider Halmslättens akties substansvärde med 26,5 procent respektive 35,1 procent.

Kassaflöde

Om utgångspunkten är kassaflöde och perspektivet Halmslättens aktieägare är nyckeltalen driftöverskott och förvaltningsresultat väsentligt bättre i Halmslätten än i Stenhus Fastigheter enligt vad som framgår av tabellen nedan.

Driftöverskott Q3 i procent 

Halmslätten                                      92,3

Stenhus Fastigheter                           81,2

Förvaltningsresultat Q3 i procent
Halmslätten                                      64,2

Stenhus                                            53,5

Den nya koncernen skulle ha en svagare kassaflödesprofil än Halmslätten. Innebörden av detta är att den andel av driftsöverskottet och förvaltningsresultatet som belöper på Halmslättens aktieägares andel av antalet aktier i den nya koncernen blir lägre än vad som hade varit fallet Erbjudandet förutan, och detta också om hänsyn tagits till kontantdelen på sätt som anges ovan.

Vad sedan gäller utdelning är det Stenhus uttalade avsikt att den nya koncernen inte ska lämna utdelning under de närmaste åren. Halmslätten har lämnat utdelning om 8 kronor per aktie och år de tre senaste åren och styrelsen ser ingen anledning att sänka utdelningen. Halmslättens löpande nettokassaflöde överstiger utdelningsnivån.

Värderingsutlåtandet

Styrelsen har vidare beaktat värderingsutlåtandet från BDO Corporate Finance enligt vilket Erbjudandet inte är skäligt för Halmslättens aktieägare ur ett finansiellt perspektiv.

Rekommendation

Vid en samlad bedömning anser Halmslättens styrelse att Erbjudandet inte reflekterar verkligt värde på Halmslättens aktie och att villkoren i Erbjudandet således inte är skäliga. Styrelsen rekommenderar enhälligt aktieägarna att inte acceptera Stenhus Fastigheters offentliga uppköpserbjudande.

Aktieägarna i Halmslätten uppmanas att följa Stenhus Fastigheters aktiekurs under den återstående delen av acceptfristen, och notera att värdet på aktievederlaget kommer att förändras över tid i linje med förändringar i Stenhus Fastigheters aktiekurs vilket kan leda till ett högre eller lägre värde per aktie i Halmslätten än vid tidpunkten för Erbjudandets offentliggörande.

Påverkan på Halmslätten

Enligt Takeover-reglerna ska styrelsen, baserat på vad Stenhus Fastigheter har uttalat i Erbjudandhandlingen, redovisa sin uppfattning om den inverkan genomförandet av Erbjudandet förväntas ha på Bolaget, särskilt sysselsättningen, och sin uppfattning om Stenhus Fastigheters strategiska planer för Halmslätten och de effekter som dessa kan förväntas ha på sysselsättningen och de platser där Halmslätten bedriver sin verksamhet. Stenhus Fastigheter har därvid uttalat att:

Stora likheter finns mellan Stenhus Fastigheter och Halmslätten fastigheter avseende lokalslag, hyresgästsammansättning och fokus på långsiktigt hållbara kassaflöden varför Stenhus Fastigheter ser en sammanslagning av bolagen, genom att förvärva resterande aktier i Halmslätten, som fördelaktigt ur ett aktieägarperspektiv. Stenhus Fastigheter bedömer att det efter en sammanslagning av bolagen går att genomföra årliga finansiella och operationella besparingar om drygt 2 MSEK. Som ett resultat av sammanslagningen kommer sannolikt vissa operationella förändringar att genomföras. Före Erbjudandets fullföljande är det för tidigt att säga vilka åtgärder som kommer att vidtas.

….

En gemensam administration och finansiella synergivinster för Den Nya Koncernen bedöms medföra långsiktiga löpande kostnadsbesparingar.

Genom en avnotering av Halmslätten från [Spotlight Stock Market] reduceras kostnader för exempelvis framtagandet av finansiella rapporter, revision samt avgifter relaterade till noteringen. Inom fastighetsförvaltningen bedöms besparingarna och

effektiviseringar genereras genom främst stordriftsfördelar. Vidare bedömer Stenhus Fastigheter att Den Nya Koncernen har goda förutsättningar till att erhålla förbättrade finansieringsvillkor till följd av ett större och mer diversifierat fastighetsbestånd. Stenhus Fastigheter gör bedömningen att de årliga synergieffekterna kommer att uppgå till drygt 2 MSEK och få full effekt från och med 2023/2024.

….

Per den 30 september 2021 hade Halmslätten inte några anställda. Halmslätten förvaltas av Pareto Business Management AB. Som en konsekvens av sammanslagningen kommer sannolikt vissa operationella förändringar genomföras. De åtgärder som kommer att vidtas i samband med sammanslagningen kommer att beslutas om efter Erbjudandets genomförande. Före Erbjudandets fullföljande är det för tidigt för att uttala sig om vilka åtgärder som kommer att vidtas och vilka effekter dessa skulle ha.

Styrelsen konstaterar att Halmslätten inte har några anställda och att ett genomförande av Erbjudandet inte får några effekter på sysselsättningen eller de platser där Halmslätten bedriver sin verksamhet. Styrelsen utgår vidare från att den beskrivning som Stenhus Fastigheter lämnat i Erbjudandehandlingen är korrekt och har ingen anledning att kommentera detta ytterligare.

_______

Detta uttalande ska i alla avseenden regleras av och tolkas i enlighet med svensk rätt. Svensk domstol har exklusiv jurisdiktion vid tvist som uppkommer med anledning av detta uttalande.

* * * * * * *

Stockholm den 10 januari 2022

HALMSLÄTTENS FASTIGHETS AB (PUBL)

Styrelsen

[1] Källa: Thomson Reuters Eikon. 30 och 60 dagars VWAP för Halmslätten respektive Stenhus Fastigheter.

[2] Källa: Thomson Reuters Eikon. Genomsnittlig daglig omsättning i aktien för Stenhus Fastigheter mellan 30 sep 2021 – 30 dec 2021.

[3] Källa: www.nasdaqomx.com ”Corporate actions Stockholm – Public takeover offers” och Thomson Reuters Eikon.

Information

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Halmslätten Fastighets AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 10 januari 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ingeborg Magnusson, IR kontakt, Halmslätten Fastighets AB (publ)

Telefon: +46 (0) 8 402 51 05

ingeborg.magnusson@halmslatten.se

Johan Åskogh, verkställande direktör, Halmslätten Fastighets AB (publ)

Telefon: + 46 (0) 8 402 53 81

johan.askogh@paretosec.com

Stefan De Geer, styrelsens ordförande, Halmslätten Fastighets AB (publ)

Telefon: +46 (0) 70 872 51 98

Stefan@degeer.com

Halmslätten Fastighets AB (publ) i korthet

Halmslätten Fastighets AB (publ) har sedan den 14 december 2018 ägt och förvaltat logistikfastigheterna Halmstad Vrangelsro 5:4 och Umeå Logistiken 3. Byggnaderna är miljöcertifierade enligt BREEAM, uppförda 2009 respektive 2015 och fullt uthyrda till Axel Johnson ägda Martin & Servera som är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. Byggnaderna har en hög teknisk standard och är anpassade för att till fullo tillgodose hyresgästens specifika behov och för att skapa värde i hyresgästens affär gentemot slutkund.

Bolaget förvaltas av Pareto Business Management AB. Bolagets aktier handlas på Spotlight Stockmarket sedan 17 januari 2019.

Continue Reading

Marknadsnyheter

First Camp lanserar två nya undervarumärken

Published

on

By

Inför den kommande sommarsäsongen lanserar First Camp två nya undervarumärken, First Camp Easy och First Camp Resort. Detta är ett viktigt steg för att uppnå målet att göra det enklare för gästen att hitta sin favoritcampingplats.

Med nära 70 destinationer runt om i Sverige, Danmark och Norge är det viktigt för Skandinaviens största campingkedja First Camp att på bästa sätt presentera bredden av de många destinationerna och göra det enklare för gästerna att hitta och boka den perfekta destinationen för dem. Efter ett omfattande varumärkesförnyelseprojekt lanserar First Camp därför två nya undervarumärken, First Camp Easy och First Camp Resort.

Ingela Lundkvist, kommersiell chef på First Camp, delar sin entusiasm för de nya undervarumärkena: ”Med First Camp Easy och First Camp Resort kan vi bättre möta gästernas förväntningar och göra deras upplevelse hos oss ännu mer minnesvärd. Vi är glada över att kunna göra det ännu enklare för våra nya och befintliga gäster när de planerar sin semester och hittar den helt rätta campingupplevelsen.”

De flesta destinationerna förblir vanliga First Camp-destinationer. Sex utvalda destinationer kommer dock att ingå i nya ”First Camp Resort”. Dessa destinationer erbjuder en campingupplevelse med mer aktiviteter under sommaren; strandnära lägen och faciliteter som pooler, restauranger, butiker och aktivitetsprogram för hela familjen – för att nämna några. First Camps populära aktivitetsproram med bland annat Yessi-barnklubben ingår i priset för gästerna.

För gäster som söker en enklare och mer avslappnad campingupplevelse kommer elva destinationer att ingå i nya ”First Camp Easy”. Dessa destinationer lovar enkelhet och avkoppling med enklare standarder och färre faciliteter – utan att kompromissa med läget eller de praktiska behoven som campinggästen har, såsom tillgång till ett servicehus och möjlighet att tömma och fylla tanken.

Johan Söör, VD på First Camp, betonar vikten av att förstå och uppfylla gästernas behov allteftersom kedjan växer: ”I takt med att vårt utbud av destinationer fortsätter att växa är det avgörande för oss att förbli fokuserade på att göra det enkelt för våra gäster att hitta den perfekta campingupplevelsen. Med Easy och Resort gör vi det tydligare vilka typer av destinationer vi erbjuder. Som vanligt kan allt bokas på First Camps hemsida är Skandinaviens största bokningskanal för camping och stugboende .

För mer information om vilka destinationer som ingår samt vad du som gäst kan förvänta dig, besök First Camps hemsida på www.firstcamp.se

För mer information vänligen kontakta:

Ingela Lundkvist
Kommersiell Chef, First Camp
+46 722 42 40 37
ingela.lundkvist@firstcamp.se

Om First Camp  

First Camp är Skandinaviens ledande campingkedja för att våra gäster har valt att spendera sin värdefulla tid hos oss. Som Skandinaviens största campingkedja har vi både kunskap och finansiella resurser att utveckla och underhålla de finaste destinationerna på de vackraste platserna. Bland våra destinationer finns både större och mindre pärlor för stora och små, familjer, kompisgänget eller dig som bara vill njuta av det bästa campinglivet.

Idag finns First Camp på över 70 destinationer i Sverige, Norge och Danmark. Vi erbjuder tusentals campingtomter, stugor och massor av glädje. Vårt hjärta klappar för dig som älskar att bo i stuga, husvagn, husbil eller tält. Vi delar din kärlek till vår underbara natur och uppskattar den gemenskap som finns mellan oss som campar.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Simon Blomqvist föreslås som ny styrelseledamot i Fantasma Games AB (publ)

Published

on

By

Aktieägare i Fantasma Games AB (publ), org.nr 559074-0881 (”Bolaget”), föreslår inför årsstämman den 22 maj 2024 att Simon Blomqvist väljs in som ny ledamot i styrelsen. Därtill föreslås omval av styrelseledamöterna Eric Holmberg, Martin Fagerlund, Antonia Svensson, Johan Styren och Johan Königslehner samt att Eric Holmberg omväljs till styrelsens ordförande.

Om Simon Blomqvist, född 1990

Simon har en M.Sc. inom finans från Handelshögskolan i Göteborg och har flera års erfarenhet inom finansiell analys, investeringar och bolagsfinansiering. Simon arbetar idag som investeringsanalytiker på Knutsson Holdings Family Office och har tidigare arbetat som finansiell analytiker på Volvo Treasury AB.

Simon äger 5 500 aktier i Bolaget och är oberoende i förhållande till Bolaget och bolagsledningen samt Bolagets större aktieägare.

Närmare detaljer beträffande övriga förslag till årsstämman framgår av kallelsen till årsstämman och de fullständiga förslagen till beslut som har publicerats på Bolagets webbplats: www.fantasmagames.com.

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Johansson, VD, Fantasma Games AB (publ)

E-mail: fredrik@fantasmagames.com

Tel: +46 (0)73 023 23 29

Om Fantasma Games AB (publ)

Fantasma Games, listat på Nasdaq First North, är en spelstudio baserad i Stockholm som grundades 2016. Företaget har som mål att utveckla högkvalitativa spel och bär en vision om att skapa ”slots beyond gambling”. Den kontinuerligt växande spelportfölj inkluderar bland annat spel som Promethues: Titan of Fire, Fortune Llama, Heroes Hunt Megaways™, Hades: River of Souls och Medallion, vilka alla har blivit mycket uppskattade av spelare världen över. Idag är våra spel tillgängliga via över 250 operatörer, inklusive välkända namn som BetMGM, DraftKings, LeoVegas, Paddy Power och Betsson.

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från årsstämman den 8 maj 2024

Published

on

By

(An English version of the press release can be found below)

Inission AB (publ) höll sin Årsstämma torsdagen den 8 maj 2024. Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag i samtliga föreslagna ärenden.

Till ordförande vid stämman valdes Margareta Alestig. Vid stämman var 81,67% av aktierna närvarande motsvarande 63,80% av rösterna. Årsredovisning för både koncernen och moderbolaget avseende räkenskapsåret 1 januari 2023 till 31 december 2023 föredrogs jämte revisionsberättelsen.

Beslut på Stämman
– Stämman beslutade att fastställa resultat- och balansräkning för koncernen och moderbolaget.

– I enlighet med styrelsens förslag beslutade stämman att till förfogande stående vinstmedel,
380 864 499 SEK, skulle disponeras så att:

Till aktieägarna utdelas 15 494 851 SEK
I ny räkning överförs 365 369 647 SEK
Summa: 380 864 499 SEK

– Styrelsens ledamöter och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret.

– Stämman beslutade att styrelsearvode skall utgå så att ordföranden erhåller 400 000 SEK, vice ordförande 250 000 SEK och övriga ledamöter 200 000 SEK till dess att nästkommande årsstämma hålls. Styrelsen beslutade att ordförande i revisionsutskottet erhåller 80 000 SEK och övriga ledamöter 40 000 SEK. Ordförande i ersättningsutskottet erhåller 50 000 SEK och övriga ledamöter 30 000 SEK. Stämman beslutade också att revisorsarvode utgår enligt löpande räkning.

– För tiden fram till nästa årsstämma valdes följande funktionärer; omval av Hans Linnarson, Margareta Alestig, Mia Bökmark, Henrik Molenius och Olle Hulteberg som styrelseledamöter. I direkt anslutning till stämman hölls ett konstituerande styrelsemöte där Olle Hulteberg valdes till styrelsens ordförande och Margareta Alestig till styrelsens vice ordförande.

– Till ordinarie revisionsbolag till dess att nästkommande årsstämma, valdes revisionsbolaget PWC med Martin Johansson som huvudansvarig revisor.

– Stämman beslutade att anta valberedningens instruktion.

– Stämman beslutade att bemyndiga styrelsen, att under tiden intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, fatta beslut om nyemission av aktier. Betalning ska kunna ske kontant, genom apport, genom kvittning eller eljest förenas med villkor. Bolagets aktiekapital och antalet aktier får med stöd av detta bemyndigade högst ökas med 4 100 000 B-aktier.

Avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt kan ske för att bolaget ska kunna emittera aktier för att anskaffa kapital för fortsatta förvärv. Emissionskursen ska vid avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt samt vid betalning genom apport vara så nära aktiens marknadsvärde som möjligt. Styrelsen, eller den styrelsen därtill utser, ska äga rätt att vidta de formella justeringarna av beslutet om bemyndigande som kan visa sig erforderliga i samband med registreringen härav.

– Stämman röstade ja till beslut om emission av teckningsoptioner, godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner till anställda (serie 2024/2027:1).

Styrelsen för Inission AB (publ), org. nr 556747-1890, (”Bolaget”), föreslog att årsstämman den 8 maj 2024 beslutade att inrätta ett teckningsoptionsbaserat incitamentsprogram för anställda i de bolag som ingår i den koncern i vilken Bolaget utgör moderbolag (”Koncernen”) genom (A) beslut om emission av teckningsoptioner av serie 2024/2027:1 till Bolagets helägda dotterbolag Inission Munkfors AB (”Dotterbolaget”) och (B) beslut om godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner av serie 2024/2027:1 från Dotterbolaget till anställda i Koncernen.

– Stämman röstade ja till beslut om emission av teckningsoptioner, godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner till styrelsen i Inission AB (serie 2024/2027:2).

Styrelsen för Inission AB (publ), org. nr 556747-1890, (”Bolaget”), föreslog att årsstämman den 8 maj 2024 beslutade att inrätta ett teckningsoptionsbaserat incitamentsprogram för styrelsen i Inission AB som ingår i den koncern i vilken Bolaget utgör moderbolag (”Koncernen”) genom (A) beslut om emission av teckningsoptioner av serie 2024/2027:2 till Bolagets helägda dotterbolag Inission Munkfors AB (”Dotterbolaget”) och (B) beslut om godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner av serie 2024/2027:2 från Dotterbolaget till anställda i Koncernen.

Sandgrundsudden, Karlstad.
8 maj 2024

På bifogad bild ser vi Inissions styrelse för tiden fram till nästa årsstämma. Fr. v. Hans Linnarsson, Margareta Alestig, Olle Hulteberg, Mia Bökmark och Henrik Molenius.

För mer information kontakta:
Fredrik Berghel, verkställande direktör Inission AB
fredrik.berghel@inission.com
+46 732 02 22 10

Om Inission
Inission är en totalleverantör av skräddarsydda tillverkningstjänster och produkter inom avancerad industriell elektronik och mekanik. Våra tjänster täcker hela produktens livscykel, från utveckling och design till industrialisering, volymproduktion och eftermarknadstjänster. Inission har verksamheter i Sverige, Norge, Finland, Estland, Italien, USA och Tunisien. Inission har en stark värdedriven företagskultur av entreprenörskap och passion vilket 2023 har resulterat i en omsättning på cirka 2,2 miljarder kronor med i snitt 1 100 anställda. Inission är noterat på Nasdaq First North Growth Market med Nordic Certified Adviser AB som certifierad rådgivare. Inissions erbjudande är uppdelat i två affärsområden; Kontraktstillverkning av elektroniska och mekaniska produkter under varumärket Inission och Kraftelektronik och system under varumärket Enedo. Rapporter arkiveras på https://www.inission.com/investor/.

Inission AB, Lantvärnsgatan 4, 652 21 Karlstad
Org.nr. 556747–1890

Informationen lämnades för offentliggörande den 8 maj 2024 kl. 20:00 CET.

—————————————————————————-
English version of the press release:

Communiqué from the Annual General Meeting on May 8, 2024

Inission AB (publ) held its Annual General Meeting on Wednesday May 8, 2024. The meeting decided in accordance with the board’s proposal in all proposed matters.

Margareta Alestig was elected chairman of the meeting. At the meeting, 81.67% of the shares were present, corresponding to 63,80% of the votes. Annual report for both the group and the parent company regarding the financial year January 1, 2023 to December 31, 2023 was presented together with the audit report.

Decisions at the General Meeting
– The meeting decided to determine the profit and loss account and balance sheet for the group and the parent company.

– In accordance with the board’s proposal, the general meeting decided that available profits, SEK 380,864,499, would be used so that:
SEK 15,494,851 is distributed to the shareholders
SEK 365,369,647 is transferred in the new account
Total: SEK 380,864,499

– The members of the board and the managing director were granted discharge for the financial year.

– The meeting decided that board fees shall be paid so that the chairman receives SEK 400,000, the vice chairman SEK 250,000 and other members SEK 200,000 until the next annual general meeting is held. The board decided that the chairman of the audit committee receives SEK 80,000 and other members SEK 40,000. The chairman of the remuneration committee receives SEK 50,000 and other members SEK 30,000. The meeting also decided that the auditor’s fee is paid according to current account.

– For the period until the next annual general meeting, the following officials were elected; re-election of Hans Linnarson, Margareta Alestig, Mia Bökmark, Henrik Molenius and Olle Hulteberg as board members. In direct connection with the general meeting, a constitutive board meeting was held where Olle Hulteberg was elected chairman of the board and Margareta Alestig as deputy chairman of the board.

– The audit company PWC with Martin Johansson as chief auditor was elected as the regular audit company until the next annual general meeting.

– The meeting decided to adopt the nomination committee’s instruction.

– The meeting decided to authorize the board to, during the time until the next annual general meeting, on one or more occasions, with or without deviating from the shareholders’ pre-emptive rights, decide on a new issue of shares. Payment must be made in cash, by cash, by set-off or otherwise be combined with conditions. With the support of this authorization, the company’s share capital and the number of shares may be increased by a maximum of 4,100,000 B shares.

Deviation from the shareholders’ pre-emptive right may occur for the company to be able to issue shares to acquire capital for further acquisitions. The issue price must be as close to the share’s market value as possible in case of deviation from the shareholders’ pre-emptive right and in the case of payment in kind. The board, or the person appointed by the board, shall have the right to make the formal adjustments to the authorization decision that may prove necessary in connection with the registration thereof.

– The meeting voted yes to the decision on the issue of warrants, approval of the transfer of warrants to employees (series 2024/2027:1).

The board of Inission AB (publ), org. no. 556747-1890, (”the Company”), proposed that the annual general meeting on May 8, 2024 decided to establish a warrant-based incentive program for employees in the companies that are part of the group in which the Company is the parent company (”the Group”) through (A) resolution of issue of warrants of series 2024/2027:1 to the Company’s wholly-owned subsidiary Inission Munkfors AB (”Subsidiary”) and (B) decision on approval of the transfer of warrants of series 2024/2027:1 from the Subsidiary to employees in the Group.

– The meeting voted yes to the decision on the issue of warrants, approval of the transfer of warrants to the board of Inission AB (series 2024/2027:2).

The board of Inission AB (publ), org. no. 556747-1890, (”the Company”), proposed that the annual general meeting on 8 May 2024 decided to establish a warrant-based incentive program for the board of directors of Inission AB, which is part of the group in which the Company is the parent company (”the Group”) through (A) a decision on issue of warrants of series 2024/2027:2 to the Company’s wholly-owned subsidiary Inission Munkfors AB (”Subsidiary”) and (B) decision on approval of the transfer of warrants of series 2024/2027:2 from the Subsidiary to employees in the Group.

Sandgrundsudden, Karlstad.
May 8, 2024

In the attached picture, we see Inission’s board for the time until the next annual general meeting. From the left Hans Linnarsson, Margareta Alestig, Olle Hulteberg, Mia Bökmark och Henrik Molenius.

For more information:
Fredrik Berghel, CEO Inission AB
fredrik.berghel@inission.com
+46 732 02 22 10

About Inission
Inission is a total supplier of customized manufacturing services and products in advanced industrial electronics and mechanics. Our services cover the entire product life cycle, from development and design to industrialization, volume production and aftermarket services. Inission has operations in Sweden, Norway, Finland, Estonia, Italy, the USA, and Tunisia. Inission has a strong value-driven corporate culture of entrepreneurship and passion, which has 2023 resulted in a turnover of approx. SEK 2,2 billion with approx. 1 100 employees. Inission is listed on Nasdaq First North Growth Market. Inission’s offer is divided into two business areas; Contract manufacturing of electronic and mechanical products under the brand Inission and Power electronics and systems under the brand Enedo. Reports are archived at www.inission.com/en.

Inission AB, Lantvärnsgatan 4, 652 21 Karlstad
company registration number 556747–1890

The information was submitted for publication on May 8, 2024 at 20:00 CET.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.