V kräver särskild granskning av Attendo Långbroberg

| 11 juni, 2021 | 0 kommentarer

Expressen rapporterar idag om missförhållanden på vård- och omsorgsboendet Attendo Långbroberg, efter vittnesmål från ett tiotal anställda. Vänsterpartiet kräver nu att Stockholms stad omedelbart granskar Attendo Långbroberg.

De missförhållanden som personalen uppger förekommer är bland annat obemannade avdelningar nattetid, där boende skriker av smärta och det dröjer innan de får hjälp, dålig mat vilket gör att brukare är hungriga och går ner i vikt och boende som läggs för natten redan på eftermiddagen.

– Personalens uppgifter är väldigt allvarliga och Långbroberg måste omedelbart genomgå en särskild granskning. Det är också väldigt viktigt att staden ser till att påpeka för Attendo att de anställda inte ska utsättas för repressalier för att de berättat om missförhållanden, säger Torun Boucher (V), gruppledare.

Det är bara några veckor sedan Attendo var i blåsväder senast, när vårdbiträdet Stine Christophersen larmade om missförhållanden på ett annat av Attendos äldreboenden.

– Gång på gång hamnar Attendo i blåsväder men tillåts ändå fortsätta med äldreomsorg i Stockholms stad. Vi kräver att ansvariga äldreborgarrådet Erik Slottner kliver fram och agerar, det får inte fortsätta såhär. Det måste vara nog med rovdrift på de äldres bekostnad nu, säger Torun Boucher.

Vänsterpartiet kommer formellt att lyfta frågan om granskning på nästa möte med stadens äldrenämnd den 15 juni.

Siri Jonsson Montin                   Anna Rojas Tillberg

Pressekreterare                           Pressekreterare
08 508 29 102                              08 508 29 107
[email protected]          [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *