Valberedningen föreslår oförändrat ordinarie styrelsearvode för 2020

| 30 mars, 2020 | 0 kommentarer

Som en solidaritetshandling i dessa tider föreslår valberedningen oförändrade ordinarie arvoden till styrelsens ledamöter.

Mot bakgrund av detta drar valberedningen tillbaka förslaget om höjda arvoden till styrelsen. Istället föreslår valberedningen oförändrade ordinarie arvoden till styrelsens ledamöter, vilket innebär 740 000 kronor till styrelsens ordförande, 260 000 kronor till vice ordförande och 160 000 kronor till vardera övriga ledamöter.

Anders Oscarsson, Aktiechef & ägaransvarig AMF samt ledamot i Wallenstams valberedning:
”Valberedningen vill poängtera att Wallenstam står starkt trots rådande tider, men också att det är viktigt att bolaget är i samklang med tiden och agerar solidariskt med övriga samhället.”

Hans Wallenstam:
”Wallenstams affärsidé har sin bakgrund av mina tidigare erfarenheter av alla de kriser som jag varit med om. Detta gör att vi står väl rustade inför den tid som vi är inne i och som väntar. Det är en tid av sparsamhet och därför ser jag valberedningens förslag ligga i tiden inte minst av solidaritetsskäl. Jag har också i samråd med ordförande frivilligt avsagt mig min lön från och med nu och tillsvidare, vilket känns självklart för mig i dessa tider.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Susann Linde, CFO och IR-ansvarig Wallenstam AB (publ) tel: 031-20 00 00 alt. 0705-17 11 34
www.wallenstam.se

Wallenstam är ett fastighetsbolag som förvaltar, bygger och utvecklar fastigheter för ett hållbart boende och företagande i Göteborg, Stockholm, och Uppsala. Fastighetsbeståndet värderas till cirka 52 miljarder kronor och kundbasen utgörs av drygt 9 000 hushåll och 1 000 företag. Den totala uthyrningsbara ytan är cirka 1 miljon kvm. Wallenstam är självförsörjande på förnybar energi med egna vindkraftverk i drift. Bolagets B-aktier finns noterade på Nasdaq Stockholm sedan 1984.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *