Välj kvalitet – även när det gäller kaffe

| 27 april, 2021 | 0 kommentarer

I dag är vi vana att efterfråga och få kvalitetsvaror. Oavsett område så begär vi att vad vi konsumerar ska hålla en hög kvalitet, detta glöms ofta bort när det kommer till kaffe. Många nöjer sig med undermåliga kaffeprodukter när de genom enkla och smarta val hade kunnat få premiumvaror, oavsett vart de befinner sig.

Svenskarna har höga krav på de flesta varor de köper. Vin och öl ska vara något mer än något med en låg prislapp, kläder ska vara hållbart producerade och man lägger stor vikt vid hur ens mat producerats och vart. Trots detta väljer många kaffe som helt enkelt inte smakar så bra, ofta då de antar att det inte finns ett alternativ.

 Oavsett om vi befinner oss på vår arbetsplats eller i vårt hem så konsumerar vi kaffe. Vi svenskar dricker stora mängder per år och placerar oss år efter år i toppen av världens kaffekonsumtion. Det är inte ovanligt att man köpte en kaffebryggare för en billig peng för en lång tid sedan som man brygger sitt kaffe hemma på. Många kalkar inte av den och det är vanligt att man tar en kaffeförpackning i butiken på rutin.

Om man går det ett café är kraven väldigt höga. Men dessa krav lämnas utanför när man kliver igenom ytterdörren. Detta trots att en Senseo kapselmaskin hade infriat ens krav och mer där till. Tillsammans med Philips Senseo original kapslar så är det väldigt enkelt att få cafénivå på kaffet där hemma.

Hemmajobb behöver inte betyda dåligt kaffe

Idag jobbar allt fler svenskar hemifrån. Oavsett om man är företagsledare, ekonom eller arbetar med administration så har hemmet blivit ens arbetsplats. Detta innebär att det kaffe man vanligtvis dricker hemma också är det kaffe man dricker på jobbet. Som vi konstaterade tidigare är det ofta att detta kaffet inte håller en hög standard.

Det är många som arbetar på distans ifrån hemmet som upplever att det tär på relationerna med övrig familj, att de inte får det sociala utbyte de vanligtvis fått på jobbet och att detta leder till att både arbete och familjeliv känns tyngre. Varje person behöver ta sitt ansvar för att deras vardag ska vara så bra som möjligt.

Ett första steg som dessutom är ett enkelt steg, är att byta ut sin gamla kaffekokare mot en Senseo kapselmaskin. En tillsynes liten förändring kan få stora positiva verkningar. Bättre kaffe gör att du blir lite gladare och detta kan du ta med dig under resten av dagen.

En ny kaffemaskin löser inte alla problem, det är vi alla medvetna om, men det kan vara en bra början. Ingen vet hur länge vi kommer behöva arbeta hemifrån, det kanske blir standard i framtiden. Då är det bra att vara väl förberedd!

 

Pressansvarig:

Frida Engström

[email protected] 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *