Connect with us

Marknadsnyheter

Välkommen till det nationella SOM-seminariet 2024

Published

on

SOM-institutet vid Göteborgs universitet bjuder in journalister och andra intresserade att delta under det nationella SOM-seminariet 2024. Seminariet äger rum torsdagen 21 mars i Torgny Segerstedtsalen, universitetets huvudbyggnad, Universitetsplatsen, Göteborg.

Under det nationella SOM-seminariet visar vi för första gången resultaten från den senaste SOM- undersökningen. Sju forskare knutna till SOM-institutet presenterar sina analyser inom flera aktuella ämnesområden. Var med och ta del av de nya resultaten direkt när de släpps.

Preliminärt program och hålltider

Från 09:00 – kaffe och smörgås

 • 10:00 Välkomna! Information om SOM-undersökningen
  Daniel Jansson, forskningskommunikatör, SOM-institutet
 • 10:15 – 10:45 SOM-institutets trenduppdatering: demokrati, ekonomi och AI
  Annika Bergström, professor, föreståndare SOM-institutet
 • 10:45 – 11:15 Regeringens prestationer och hjärtefrågor
  Henrik Oscarsson, professor, Valforskningsprogrammet
 • 11:15 – 11:45 EU-opinionen inför valet, växande stöd för euron
  Markus Johansson, forskare, Statsvetenskapliga institutionen

Lunchpaus

 • 12:30 – 13:00 Könsskillnader i politiken
  Elias Markstedt, doktorand, Statsvetenskapliga institutionen
 • 13:00 – 13:30 Nyhetsundvikande, betalväggar och (o)partiska medier
  Ulrika Andersson, docent, SOM-institutet
 • 13:30 – 14:00 Vad oroar svenskarna?
  Maria Solevid, docent, Statsvetenskapliga institutionen
 • 14:00 – 14:30 Det svenska samhällskontraktet
  Björn Rönnerstrand, forskare, SOM-institutet

Var med på plats
Vill du delta på plats under seminariet? Du får möjlighet att ställa frågor och intervjua forskarna i anslutning till programpunkterna. Du får presentationerna och ytterligare undersökningsdokumentation skickad till din e-post och du är välkommen att dricka kaffe med oss från kl. 09:00. Du bjuds även på en lättare lunch. Deltagande på plats är gratis men antalet platser är begränsat.

Anmäl dig för att delta på plats under SOM-seminariet 2024

Följ med på webben
Seminariet kommer att livesändas på SOM-institutets webbplats (www.gu.se/som-institutet). Ingen anmälan behövs för att ta del av livesändningen.

Oavsett hur du väljer att ta del av årets SOM-seminarium önskar vi dig varmt välkommen!

Kontakt
För frågor om seminariet eller anmälan:
Daniel Jansson, SOM-institutet, telefon: 031–786 5529, e-post: daniel.jansson@som.gu.se

Mer om SOM-seminariet 2024
Mer om SOM-undersökningarna

Daniel Jansson
Kommunikatör SOM-institutet
Tel: 031–786 55 29
E-post: daniel.jansson@som.gu.se
 

Göteborgs universitet är ett av de stora i Europa med 53 800 studenter och 6 700 anställda. Verksamheten bedrivs av åtta fakulteter, till allra största del i centrala Göteborg. Utbildning och forskning har stor bredd och hög kvalitet – det vittnar sökandetryck och nobelpris om. www.gu.se.  Följ oss på Twitter. Gilla oss på Facebook. Följ oss på Instagram.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Hamlet BioPharma bjuder in till pressträff

Published

on

By

Med anledning bolagets delårsrapport bjuder Hamlet BioPharma in till en livesänd digital pressträff torsdagen den 22 februari klockan 12.00. På pressträffen kommer ordförande Catharina Svanborg att gå igenom utvecklingen för det brutna räkenskapsårets andra kvartal och även bolagets väg framåt.

Klicka på länken nedan för att delta på pressträffen.

https://youtube.com/live/vi_kXGF40fs?feature=share

Under pressträffen finns möjlighet att ställa frågor i sändningens kommentarsfält. Har du frågor redan nu går det bra att maila dem till: mats.jonsson@investortarget.se

För mer information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande, Hamlet BioPharma AB, +46 709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Martin Erixon, CEO, Hamlet BioPharma AB, +46 733 00 43 77

martin.erixon@hamletpharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kiruna och Uppsala vill bli kulturhuvudstad

Published

on

By

I dag, onsdag den 21 februari, hölls en presskonferens på Kulturrådet där juryn som utsetts av Europeiska kommissionen tillkännagav att båda städerna går vidare i ansökan om att bli europeisk kulturhuvudstad 2029.

Juryordförande Else Christensen-Redzepovic från Danmark meddelade juryns beslut att de gärna ser att de båda städerna lämnar in en andra, kompletterande ansökan. Vilken stad som sedan utses till kulturhuvudstad 2029 kommer att beslutas av juryn och meddelas under en presskonferens i december 2024.

Utnämningen av europeisk kulturhuvudstad är en angelägenhet för hela Sverige och viktigt för svenskt kulturliv. Positionerna flyttas fram samtidigt som relationer stärks – både lokalt, nationellt och i Europa, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin.

För Sverige blir det tredje gången en av våra städer utnämns till kulturhuvudstad. 1998 fick Stockholm titeln som kulturhuvudstad och 2014 fick två europeiska städer denna titel – Umeå i Sverige och Riga i Lettland. För 2029 kommer en svensk och en polsk stad att utnämnas till europeisk kulturhuvudstad.

Läs mer

Kiruna och Uppsala vill bli europeisk kulturhuvudstad

Europeisk kulturhuvudstad 2029

Helene Oljons
Pressansvarig
08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America implementerar XMReality Remote Guidance

Published

on

By

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America Inc., en ledande leverantör av högkvalitativa formsprutningsmaskiner, kommer att implementera XMReality Remote Guidance i sin verksamhet. Detta för att ytterligare förbättra deras kundsupporttjänster genom att erbjuda distanssupport med hjälp av augmented reality (AR).

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America har levererat över 150 000 toppmoderna formsprutningstjänster till en mängd olika industrier över hela världen. Sumitomo (SHI) Demag är känt för sitt starka engagemang och upprätthåller rigorösa standarder för kvalitet, effektivitet och kundnöjdhet. Genom att integrera XMReality Remote Guidance fortsätter Sumitomo (SHI) Demag sin strävan att leverera oöverträffad service och support till sina kunder. XMReality kommer att ge Sumitomos team möjlighet att på distans felsöka, vägleda och samarbeta med kunder, vilket säkerställer optimal prestanda och effektivitet för deras levererade formsprutningsmaskiner.

I en kommentar till detta partnerskap uttryckte Ryne Simeone, Vice President of Business Development på XMReality Inc., sin entusiasm och sa: ”Vi är glada över att samarbeta med Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America för att implementera XMReality Remote Guidance. Vi ser fram emot att växa tillsammans med Sumitomo för att stötta dem med att erbjuda en exceptionell kundsupport drivet av effektiva arbetsprocesser.

Om Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America
Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America, ett dotterbolag till Sumitomo Heavy Industries, Ltd., är en ledande leverantör av högpresterande formsprutningsmaskiner och tjänster. Med ett engagemang för innovation, kvalitet och kundnöjdhet, levererar Sumitomo (SHI) Demag banbrytande lösningar till industrier över hela världen

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Jonsson, VD XMReality
Telefon: +46 70 724 03 29
E-post: andreas.jonsson@xmreality.com

Om XMReality
XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet – Augmented Reality (AR). Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Produkten används globalt i mer än 60 länder. Nestlé, Electrolux, Sidel och Heineken är några av de mer än 150 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR). För mer information, besök: www.xmreality.com 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.