Välkommen till ett Delmi-seminarium på temat återvändande och återintegration

| 9 juni, 2021 | 0 kommentarer

Hur gick det för dem som inte fick stanna?
Återvändande till Afghanistan och Irak

Tisdag, 15 juni kl.11.00-12.15 bjuder Delmi in till ett webbinarium för att presentera en ny studie om återvändande migranters erfarenheter. Med utgångspunkt i unik data som samlats in på plats i Irak och Afghanistan undersöker rapporten hur migranter som återvänder från Sverige efter en nekad asylansökan upplever återintegrationen i ursprungslandet  hur väl fungerar befintliga stödstrukturer och går det verkligen att tala om ett ”hållbart” återvändande?

En reglerad migrationspolitik förutsätter att individer som saknar laglig grund att vistas i ett land, exempelvis personer som fått avslag på sin asylansökan, återvänder till sina ursprungsländer. Begreppet ”hållbart återvändande” har ingen klar definition, men brukar av politiska beslutsfattare på olika nivåer förstås som att återvändaren inte ska återmigrera till EU. Oavsett definition vet vi väldigt lite om hur återvändandeprocessen påverkar de individer som, självmant eller ofrivilligt, återvänder till sina forna hemländer.

Den AMIF-finansierade Delmirapporten Those who were sent back Return and reintegration of rejected asylum seekers to Afghanistan and Iraq undersöker hur återvändande migranter upplever återintegrationen på plats. Hur påverkar asyl- och återvändandeprocessen möjligheterna att etablera sig på nytt i ursprungslandet? Vilka faktorer bidrar till att främja respektive hämma ett välfungerade och ”hållbart” återvändande?
 

När: Tisdag den 15 juni 2021, kl. 11:00-12:15

Var: Online (Zoom)

Klicka på länken nedan för att registrera dig via Zoom. En bekräftelse med information om hur du ansluter till webbinariet skickas via e-post. En inspelning av webbinariet kommer finnas tillgänglig i efterhand på delmi.se

Praktisk information för deltagare på Zoom: 
Skriv in ditt namn och eventuell organisation vid registrering. Enbart talare kommer att synas i bild.

Under seminariet kommer det vara möjligt att ställa frågor i chatten och via Q&A-funktionen. 
 

Reservera din plats på webbinariet HÄR
 

MEDVERKANDE
Henrik Malm-Lindberg, rapportförfattare och utredningssekreterare vid Delmis kansli

Constanza Vera Larrucea, rapportförfattare och utredningssekreterare vid Delmis kansli

Lars Westbratt, statssekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson

Anna Lindblad, särskild rådgivare på Migrationsverkets myndighetsstab

Alexandra Segenstedt, senior policyrådgivare migration, Svenska Röda Korset

Moderator: Ann-Louise Rönestål Ek, journalist.

Rapport och Policy Brief:
Those who were sent back – Return and reintegration of rejected asylum seekers to Afghanistan and Iraq (2021:10) kan laddas ner från Delmis hemsida i samband med webbinariet.

Delmis projekt om återvändande och återintegration finansieras med medel från EU:s Asyl-, Migrations-, och Integrationsfond (AMIF). Läs mer här.

För intevjuförfrågningar, kontakta:
Henrik Malm Lindberg, [email protected], 08-405 44 69

För frågor om rapporten, kontakta:
Henrik Malm Lindberg, [email protected]
eller
Constanza Vera-Larrucea, [email protected]

För frågor om webbinariet, kontakta:
[email protected]

Delegationen för migrationsstudier är en oberoende kommitté som initierar studier och förmedlar forsknings­resultat som underlag till framtida migrations­politiska beslut och för att bidra till samhällsdebatten.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *