Välkommet första steg för dos 3 – men vi behöver snabbt besked för de äldre

| 26 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Att personer med starkt nedsatt immunförsvar rekommenderas en tredje dos covid-vaccin välkomnas av hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) i Region Stockholm. Men det behövs snarast möjligt besked också om andra i riskgrupp, inte minst äldre.

– Personer med kraftigt nedsatt immunförsvar behöver en tredje dos snabbt. Vi står redo att sätta igång omedelbart för att ge dem ett skydd där två doser inte räckt. Men vi måste också snarast få tydliga besked om dos 3 för större riskgrupper, som äldre, säger Anna Starbrink (L).

– De första och äldsta vaccinerades i vintras, det börjar bli många månader sedan. Vi i regionerna står redo med en uppbyggd organisation och struktur för vaccination. I fredags skrev jag brev till socialministern och väntar på svar. Ge oss besked om när och hur vi ska ge dos 3, så vi kan planera och dimensionera, vädjar Anna Starbrink (L).

– Sverige och Europa går nu mot ett stort vaccinöverskott med miljontals doser. Det betyder att vi både kan börja ge dos 3, och hjälpa mer utsatta länder som behöver hjälp med både vaccin, logistik och pengar, påpekar Anna Starbrink (L).

 

Rasmus Jonlund, kommunikationschef, Liberalerna i Region Stockholm, presstelefon 08-737 25 29, [email protected]

 

Vi är Liberalerna i Stockholms län, och Region Stockholm. För en modern hälso- och sjukvård med större frihet för patienterna. För en modern kollektivtrafik, trygg och attraktiv för fler resenärer. För en modern region för alla stockholmare, med digital tillgänglighet, möjligheter till god hälsa, arbete och ett rikt kulturliv.

För en frihet, värd att försvara.

 

Pressbild Anna Starbrink finns här http://news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan/i/anna-starbrink,m19875

Följ liberala nyheter i Stockholms län:
news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan
stockholm.liberalerna.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *