Valutahandel analyserar trading med kaffebönor

| 9 juli, 2021 | 0 kommentarer

Trading med kaffe börjar bli alltmer populärt i takt med att efterfrågan överstiger utbudet. Den värsta torkan på drygt 100 år har ställt till det för kaffeproducenter i Brasilien och nu är frågan om priserna kommer att sticka på grund av brist på utbud, eller sjunka på grund av ytterligare nedstängningar i spåren av att Delta varianten av Covid-19 sprider sig över hela världen. 

Enligt United States Department of Agriculture Foreign Agricultural Service (USDA FAS) så minskar världens kaffeproduktion för 2021–22 med 11 miljoner påsar från föregående år, till totalt 164.8 miljoner.

De främsta anledningarna är Brasiliens kombinerade effekt av Arabica-träd som går in under produktionscykeln vartannat år samt en uthållig torka i Brasilien, som sägs vara bland de värsta på ett helt sekel. Totalt så har Brasiliens Arabica kaffebönör minskat med 42% jämfört med förra säsongen, medan kaffeproduktionen för robusta kaffebönor i Vietnam ökar med 5,8%, samtidigt som produktionen i Etiopien väntas öka med 2% i år.

Samtidigt så rapporterar USDA att den globala kaffekonsumptionen i EU, USA och Brasilien ökar 1,1% under 2020.

Priset för kaffe handlas strax under $1.5 per idag och var nere på $1.36 i juni 2021, jämfört med $3 per lbs under 2011. På Valutahandel.se så har genomgång gjorts om var det går att göra trading med kaffe genom svenska sidor. Här diskuteras även varför priset på kaffe har stigit det sista halvåret, potentialen för stigande kaffepriset på café samt dollarns inverkan på kaffebönor.   

  Markus Jalmerot

Medgrundare
+351911065323
[email protected]

Techbull Media SL driver webbplatser på svenska och engelska om de finansiella marknaderna och har som mål att bli störst i världen på detta område.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *