Valutahandel.se intervjuar Lovisa: Vill se en jämställd fastighetsbransch

| 13 maj, 2021 | 0 kommentarer

Den senaste tidens debatt mellan Balders VD Erik Selin, Wire Invests grundare Lovisa Löwenborg och Ica Försäkringars VD Caroline Farberger har väckt känslor de senaste dagarna. Valutahandel.se passar på att intervjua Lovisa över en kaffe i Lissabon och frågar henne om vad som skiljer Wire Invest från andra fastighetsinvesteringar, vad hon ska göra för jämställdhet och hur samtalet med Erik Selin gick.

Fastighetsbranschen är hetare än någonsin. Samtidigt så är debatten igång mellan flera aktörer om jämställdhet.

Di.se rapporterade flera uttalande från en helgintervju med Erik Selin, där han bland annat säger: ”Det är inte så att det finns någon som sätter upp en stoppskylt. Det kan handla om att kvinnor är mindre riskbenägna eller har andra intressen som de tycker är mer intressanta”. Han fortsätter:  ”Män och kvinnor är jätteolika totalt sett, är de inte det?”.

Reaktionerna kom snabbt från Ica Försäkringars VD Caroline Farberger. Hon menar i en uppföljande artikel på DI att ”näringslivets strukturer är en gång skapade av män för att passa män”.

Lovisa Löwenborg, som driver Wire Invest, försöker hjälpa till att förenkla fastighetsinvesteringar som ett alternativ för kvinnor – så kallade ägarinnor. ”Många kvinnor vill investera i fastigheternas gubbvärld och vi hjälper till att göra det möjligt”, säger Lovisa Löwenborg.

Hennes mål är att få branschen jämställd, där alla får samma möjligheter för fastighetsinvesteringar. En djupgående intervju med Lovisa Löwenstam återfinns på Valutahandel.se.

Det avslöjas bland annat vem hon är, hur Lovisa och hennes kollega Ellie Elmondt löser bättre förutsättningar för kvinnor och hur idén med Wire Invest har lett till över 2500 kvinnor som investerar i fastigheter tillsammans. Intervjun avslöjar också vad Lovisa talade med Erik Selin om, samt vad hon tror om fastighetsinvesteringar utanför Skandinavien som är Wire Invests huvudmarknad. När det kommer till kryptovalutor så avslöjas att Daniel, Lovisas man, är mer hoppfull, medan hon själv är något mer skeptisk. Slutligen så frågar Valutahandel.se om inflationens påverkan för just fastighetsmarknaden och hur Wire Invest faktiskt fungerar.

Läs hela intervjun med Lovisa på https://www.valutahandel.se/lovisa-branschen-ska-bli-jamstalld-punkt-slut/

Markus Jalmerot

Medgrundare
+351911065323
[email protected]

Techbull Media SL driver webbplatser på svenska och engelska om de finansiella marknaderna och har som mål att bli störst i världen på detta område.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *