Valutahandel.se intervjuar Mohammed Salih från Aktiespararna

| 10 juni, 2021 | 0 kommentarer

Den senaste intervjun på Valutahandel.se är med Mohammed Salih, som är chef för de lokala avdelningarna på Aktiespararna. Han har uppmärksammats mycket i media på slutet efter att han mer än dubblat sitt sparkapital genom börsen på två år. Här avslöjar Mohammed hur han lyckades, vad en bra investering är för honom, hans spartips, vilka faktorer som får honom att sälja en aktie och varför han inte provat valutahandel än.

När Valutahandel.se talar med Mohammed Salih, mannen som grundat begreppet börsen för alla – med tillhörande hashtagg #börsenföralla, så låter det som att han är rätt person på rätt plats. På Aktiespararna, en organisation som är spararnas bästa vän, försöker man hjälpa folk på traven med att komma i gång med sparande och riskspridning. Organisationen har idag både lärarledda och digitala utbildningar om aktiemarknaden.

För drygt 1 månad sedan så uppnådde Mohammed Salih 1 miljon på sitt investeringskonto, vilket redan en månad senare växt till 1.1 miljoner. Vägen dit nåddes med ett tydligt mål; att uppnå en miljon kronor i sparkapital innan 30 års ålder. Eftersom han nådde dit redan vid 28 års ålder, trots börskraschen efter Covid-19 förra året, så har målet numera ändrats till dollar i stället för kronor. På så sätt så slipper han ändra namn på sitt personliga Instagram konto.

Valutahandel.se frågar finansprofilen om det inte är dags att sälja eller ta hem vinster från något investmentbolag, efter uppgångar på drygt 30% under 2021. Men Mohammed är tydlig med att någon försäljning inte kommer på tal. ”Mina investmentbolag kommer jag nog aldrig sälja. Har gjort misstaget innan att sälja på grund av lite höga premier, men det har bara bitit en tillbaka”, säger han.

Vilka faktorer kan få Mohammed att sälja en investering, undrar Valutahandel.se. Han svarar: ”Lönsamheten är en av dessa som jag kollar extra noga på om bolagen börjar vända åt fel håll. Man vill inte att marginalerna minskar eller avstannar helt utan bolaget måste, enligt mig, hela tiden se till att effektivisera verksamheten och kostnaderna för att lönsamheten ska hänga med”.

När det kommer till råvaror så föredrar han att handla guld, då det är något som är lätt att förstå sig på, med en hanterbar volatilitet och en fin inflationssäkring. Över lång tid så har det också varit en av de bästa värdebevarande tillgångarna, menar Salih.

När drömmar kommer på tal så är ett drömhus vid havet i Ronneby högt på listan, medan han även vill åka till flyktingförläggningar och hjälpa de som bor där, precis som hans familj blev ompysslade av andra.

Läs hela intervjun med Mohammed Salih på Valutahandel.se.

Markus Jalmerot

Medgrundare
+351911065323
[email protected]

Techbull Media SL driver webbplatser på svenska och engelska om de finansiella marknaderna och har som mål att bli störst i världen på detta område.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *