Valutahandel.se släpper serie om de 10 mest handlade valutorna

| 25 mars, 2021 | 0 kommentarer

Efter frågor om de mest handlade valutaparen, så släpper Valutahandel.se ett djupgående reportageserie. Den första delen tar upp Hong Kong dollarn (HKD), den nionde mest handlade valutan. Serien kommer fortsätta med resterande av de mest handlade valutaparen de kommande veckorna. 

Valutahandel med Hong Kong Dollar (HKD) har historiskt inte varit så vanligt från Sverige. Men med allt fler ansedda valutamäklare för privatpersoner i Sverige och med ett allt bredare utbud bland aktörerna, så är det troligt att även lite mindre vanliga valutapar kommer handlas mer framöver. Valutaparet USD/HKD, som är det nionde mest handlade valutaparet enligt Bank for International Settlements (BIS), är först ut i serien över populära valutor att handla på nätet. Det verkligen unika med USD/HKD är att endast 10 HKD-sedlarna utfärdas av Hong Kong Monetary Authority (HKMA). Från ett trading-perspektiv så bör alla som handlar vara uppmärksamma på att valutan är peggad mot USD, precis som DKK är peggad mot Euron. Ifall USD/HKD handlas utanför trading-spannet 7,75-7,85 så brukar HKMA gå in och upprätthålla det utsatta intervallet. För många mindre riskbenägna valutahandlare så är detta en fördel, då även trading med små rörelser – inom ett tajt intervall – kan ge intressanta rörelser. Valutahandel.se recenserar alla valutamäklare som erbjuder trading med HKD och beskriver faktorer som påverkar valutakursen. Det bör noteras att en majoritet av alla transaktioner som sker med Hong Kong dollarn relaterar till affärstransaktioner. Erik Forsell, analytiker på Axier, höjer ett varningens finger för HKD på lite längre sikt: ”Det finns en rimlig chans att på lång sikt kommer HKD inte längre att vara relevant och till och med kunna utrotas”. Under de närmaste tio åren så förväntas dock valutan finnas kvar.  


I slutet avartikeln om HKD på Valutahandel.se så beskrivs fyra framstående webbplatser där folk kan handla med valutan i Hong Kong, både mot USD, EUR, GBP, AUD och en rad andra valutor

Markus Jalmerot

Medgrundare
+351911065323
[email protected]

Techbull Media SL driver ett antal webbplatser på svenska och engelska om de finansiella marknaderna och har som mål att bli störst i världen på detta område. Inom kort så släpps nästa marknad för Valutahandel.se. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *