Valutakursen efter att Biden mötte Putin: Så kan USD/RUB påverkas

| 17 juni, 2021 | 0 kommentarer

Valutan i Ryssland har försvagats sedan 2018 mot USD, men de senaste två månaderna så har något hänt. Rubeln har stärkts 6% mot dollarn inför mötet mellan Biden och Putin. Valutahandel.se går igenom analytikers åsikter om USD/RUB och tittar på nuvarande ränta och framtida förväntningar.

Glada miner och tongångar kunde skymtas efter att Biden mötte Putin. Framför allt så återvänder ambassadörerna Anatoly Antonov till USA och John Sullivan till Ryssland. Men även när det kommer till cyberattacker, så kom länderna överens om att tilldela experter för att fokusera på det växande problemet för båda länderna.

Även bland valutahandlare som tror på rubeln så har minerna påverkats till det mer positiva på slutet, då USD/RUB gått från 77 till 72.5, en 6% förstärkning på bara två månader.

En av förklaringarna till den stärkta rubeln kan vara räntehöjningen som ökade räntan från 5 till 5,5% i Ryssland. Anledningen till ökningen är framför allt för att få bukt med inflationen som nådde precis över 6% i juni.

Ytterligare skenande priser för olja, palladium, platinum och nickel med en råvaru-supercykel har troligen mest en positiv effekt på den ryska rubeln, då Ryssland ekonomi påverkas avsevärt av råvarupriser och man agerar snabbare för att hantera inflationen än många länder i västvärlden.

Redan i juli månad tycks nämligen nästa räntehöjning kunna komma i Ryssland, ifall man får tro analytiker som Sergio Strigo, penningchef på Amundi (U.K.) Ltd.  Det är av den anledningen som Amundi är positiv till rubeln mot dollarn och väntar sig en starkare rubel de kommande månaderna.

Även TradingCentral har positiva indikationer för RUB mot USD på både intradags- och en lite längre sikt. Målkursen för USD/RUB på en månads tidshorisont ligger på 70.590 följt av 69.698, skriver TradingCentral. I skrivande stund så ligger valutakursen för USD/RUB på 72.500. För trading med rubeln så har Capital onekligen bredast utbud och lägst spread, vilket kan läsas mer om i recensionen på Valutahandel.se.

Läs mer om vilka potentiella länder som kan höja räntan härnäst, hur analytiker ser på USD och mycket mer på https://www.valutahandel.se/vad-kan-bidens-mote-med-putin-innebara-for-usd-rub/

Markus Jalmerot

Editor in chief
+351911065323
[email protected]

Techbull Media SL driver webbplatser på svenska och engelska om de finansiella marknaderna och har som mål att bli störst i världen på detta område.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *