Valutec säkrar ny omfattande order från ryskt sågverk

| 20 januari, 2022 | 0 kommentarer

Den ryska sågverkskoncernen Luzales investerar i TC-kanaltorkar från Valutec för tredje gången på fem år. Ordern omfattar två TC-kanaltorkar till koncernens sågverk i Syvyktar.
– Valutec är en partner som levererar bra värde och som kommer att hjälpa oss att utvecklas. Vi får fullskalig teknisk support och snabb hjälp när det uppstår utmaningar, säger Valentin Rozhok, vd på Luzales som är en av de största sågverken i Komirepubliken.

Luzales var först i Ryssland att investera i TC-kanaltorkar från Valutec när de 2017 investerade i en kanaltork till sågverket i Kyddzyavidz. Det följdes upp med en beställning på två TC-kanaltorkar till Syvyktar två år senare. Nu ökar antalet TC-kanaltorkar till fyra på anläggningen.

– Vi ser fram emot att fortsätta att bidra till Luzales utveckling. Det är ett av flera långsiktiga samarbeten som vi etablerat med kunder runt om i hela världen. TC-kanaltorkarna har öppnat dörrar för oss på hela världsmarknaden med sin kombination av hög kvalitet, flexibilitet och kapacitet, säger Robert Larsson, vd på Valutec.

Den sammanlagda kapaciteten för de två TC-kanaltorkarna uppgår till 140 000 kubikmeter. De är tillverkade i rostfritt stål, utrustade med värmeåtervinning och har tryckramar som minimerar deformation i de övre virkeslagren. I leveransen ingår även Valutecs styrsystem Valmatics 4.0 som med en hög grad av automation anpassar torkningsprocessen efter förutsättningarna i varje virkespaket. I styrsystemet ingår Valusim, en inbyggd simulator som optimerar nya torkprogram med hänsyn till kapacitet, kvalitet och elenergiförbrukning vilket gör att kostsamma inkörningstider kan undvikas.

Virkestorkarna levereras och monteras under slutdelen av 2023.

För mer information kontakta:
Robert Larsson, vd
Valutec
0910-879 51
[email protected]

__________________________________

Viljan att öka användandet av trä är den yttersta anledningen till Valutecs existens. I snart 100 år har vi kombinerat nordisk kompetens inom virkestorkning med insikter i kundernas utmaningar. Allt för att tänja på gränserna för vad som är möjligt, både vad gäller värdeskapande virkestorkar och intelligenta styrsystem. Valutec Group, som är en del av Addtech, har bolag i Sverige, Finland, Ryssland samt Kanada och omsatte 2019 cirka 450 miljoner kronor. Med över 6 000 levererade virkestorkar är vi ledande i Europa. Läs mer om vår inställning ”Good for Wood” på www.valutec.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.