Connect with us

Marknadsnyheter

Världens första LEGO® DUPLO® Greta Gris™-område och ny Sky Rider på Lalandia

Published

on

Ett säkert vårtecken är att LEGOLAND®,  öppnar för säsongen. Området i södra Danmark kallas LEGOLAND® Billund Resort och satsar stort på att bli världens bästa destination för barnfamiljer. Istället för barnfritt är det barnfullt – och här finns mängder att vacker natur, roliga och lärorika parker och lekland, mysiga småstäder och äventyr för barn 2-12 år.

Här nedan är några av nyheterna i LEGOLAND® Billund Resort 2024:

Greta Gris™ till LEGOLAND. Nu på lördag öppnar LEGOLAND® i danska Billund och årets stora nyhet är världens första kombination av LEGO® DUPLO® och Greta Gris™. Det nya området blir 1 500 kvadratmeter stort. Den oväntade kombinationen av DUPLO och Greta Gris kommer både att bjuda på ett aktivitetsområde för de mindre barnen på LEGOLAND i sommar och en helt ny LEGO DUPLO-serie med den glatt grymtande lilla grisen.

Läs mer på https://www.legoland.dk/se/utforska/parken/nyhet-i-2024-lego-duplo-peppa-pig-playground/?

Utforma framtiden med lek och fantasi på LEGO® House. LEGO® House har varit ett av Danmarks populäraste utflyktsmål sedan det interaktiva LEGO-leklandet öppnade 2017. I år bjuder detta paradis för klossälskare in till den största satsningen hittills sedan destinationen öppnade. Build the Change är en helt ny upplevelse där LEGO®-entusiaster i alla åldrar kan forma framtiden med hjälp av lek och fantasi.

Läs mer på https://legohouse.com/en-gb/press-releases/build-the-change/

Ny Sky Rider i Lalandia. I dag kan man nå hissnande höjder på Lalandia, Skandinaviens största vattenland i danska Billund. Sky Rider är någonting mittemellan en berg- och dalbana och en linbana, där man åker längs taket i Winter World. Här finns också en ny Colormenator, där ritade figurer får liv genom en interaktiv skärm.

Läs mer på https://www.lalandia.dk/sv-se/om/nyheter/sky-rider-i-lalandia-i-billund

I området finns också flera barnvänliga kommuner med mängder av aktiviteter och sevärdheter som städer, stränder och slott:

175 årsfirande i Frederica. Frederica firar sitt jubileum under Fästig´ngdagarna med spännande aktiviteter för barn. Lilla Bält har den högsta koncentrationen i världen av valar. Från Fredericas hamn kan man följa med på valsafari runt Lilla Bält och höra hur valarna klickar när de letar efter mat. Här kan man också gå på världsunik bridge walking högt ovanför havet och samtidigt få guidning och den hissnande historien. I år kommer det också att arrangeras aktiviteter i Kanalstaden.

Läs mer på visitfredericia.dk

Vetenskap och konst för barn i Vejle. Økolariet är ett vetenskaps- och upplevelsecenter där barn undervisas i miljöfrågor på ett lekfullt sätt. Här kan man bli en grön superhjälte och rädda planeten. I år har en av utställningarna uppdaterats och i maj hålls en årlig barn- och ungdomsfestival som heter Spotlight. En karta ska inspirera till att konsumera med omtanke och ge vägledning till vilka företag som är mer hållbara, Vejles Gröna Guide. Museum Give öppnar sin nya utställning ”Hedegården” och även Vejle Museum, Konstmuseet och Kulturhuset öppnar nya utställningar.

I Vejle ligger också Gorilla Park Vejle där hela familjen kan svinga sig i trädtopparna. Nära ligger också lilla staden Jelling, även den ett världsarv och fylld med vikingahistoria.

Läs mer på https://www.visitvejle.com/

Ambitiöst konstprojekt sätter kvinnor i centrum i Kolding. Konstprojektet ”Shaping a pattern” har fokus på problemställningar kring flickor och kvinnors rättigheter, sociala status och livsvillkor. Bakom projektet står konstnären Maria Torp och det visas på Trapholt.

Koldinghus är ett sagoslott med riktiga torn och en vacker park. Här väntar en tidsresa i kungarnas fotspår, barnen kan klä ut sig till prinsar och prinsessor i utklädningsverkstaden och lära sig om 1200-talets seder och bruk. I år förvandlas balsalen till en spektakulär scen för ett urval av balklänningar skapade av Årets utställning visar prinsessklänningar Jørgen Bender för H.K.H. Prinsessan Benedikte.

Billund. Billund har blivit ett äventyrsland för barnfamiljer. Inom gångavstånd ligger både LEGOLAND, LEGO House och Lalandia och bara ett stenkast bort ligger nya WOW Park. Här ligger också Danmarks näst största flygplats Billund Airport.

Christiansfeld. Ett stenkast från Kolding väntar ett av Danmarks alla världsarv – Christiansfeld. Njut av den speciella stämningen och de omtalade honungskakorna. Här finns också mysterium för barn att lösa bland de raka gatorna med möjlighet att komma hem med ett danskt bakset.

Svinga dig ner i Skandinaviens högsta rutschbana med fritt fall i WOW Park. Rutschbanan är hela 25 meter hög och omgiven av 25 ton växter och 350 stora växter och blommor för att den ska smälta in i parkens omgivningar. Den som inte vill ha högsta adrenalinpåslaget kan i stället välja någon av de två andra lite mindre rutschbanorna.

WOW Park öppnade precis vid covid och många svenskar känner därför ännu inte till den. Parken kan närmast beskrivas som en stor lek- och nöjespark mitt i naturen. Här finns lek bland trädkronorna, hängbroar, jättebollar i höga nät och utmaningar med lianer. Parken bygger på interaktion och rörelse och öppnar den 18 maj.

Läs mer på https://en.wowpark.dk/wow-park-billund

Upplev vilda djur back stage på Givskud Zoo. Man kan välja att uppleva Givskud Zoo till fots genom att gå den sex kilometer långa turen runt bland elefanter, kameler, vargar, gorillor och massa andra djur. Den äventyrslystna kanske föredrar att uppleva savannen på nära håll genom att ta bilen runt på en safaritur. Parken lägger stort fokus på att undervisa om djur och det går också att boka en specialvisning där man får följa med och ge djuren frukost innan parken öppnar. I februari födde glasögonbjörnarna för första gången i landets historia tvillingar.

Här finns också Danmarks största Dinosaurpark med 50 dinosaur, alla i naturlig storlek som låter och rör på sig.

Läs mer på https://www.givskudzoo.dk/

För att läsa om vad som händer i hela området LEGOLAND® Billund Resort i södra Danmark, gå in på https://www.destinationtrekantomraadet.com/legoland-billund-resort

Be Happy Pass – ett kort för att underlätta. Kortet har tagits fram för att underlätta planeringen och ge bra rabatter i området. Läs mer på https://www.destinationtrekantomraadet.com/be-happy-pass-attraktioner

Hundvänlig semester – många vill ta med hunden på semester och det kan man faktiskt göra på de flesta ställen i LLBR.

Är du intresserad av mer information, en speciell bild eller en pressresa, kontakta Karin Pontén, se nedan.

För mer information, kontakta gärna:

Karin Pontén, Vår PR-byrå, tfn +46 708 66 66 31, karin.ponten@varprbyra.se

Sky Rider nyhet p Lalandia 2024Greta Gris p LEGOLANDKonstprojektet med fokus p kvinnor av Maria Torp

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) publicerar årsredovisning för 2023

Published

on

By

Umeå, 20 april 2024 

Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) (“Kinda Brave”) publicerar årsredovisning och revisionsberättelse för 2023 enligt bilaga. 
 
 
För mer information, vänligen kontakta:  

ir@kindabrave.com

www.kindabrave.com

 
 
Följ gärna oss på Linkedin:  

https://www.linkedin.com/company/kinda-brave/

 
 
Om Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) 

Kinda Brave är en modern spelkoncern, fokuserat på att förvärva, äga och utveckla spelstudios och immateriella rättigheter, samt utveckla en division inriktad mot förläggning av speltitlar från tredjepart. Idag består Bolaget av fyra spelstudior och ett mindre förläggarteam. Kinda Braves vision är att skapa en unik underhållningsgrupp, med starka immateriella rättigheter inom olika områden, inklusive TV-serier, filmer och serietidningar. 

Continue Reading

Marknadsnyheter

BioArctic och Eisai ingår forskningsutvärderingsavtal avseende BAN2802

Published

on

By

Stockholm, Sverige den 20 april 2024 – BioArctic AB (publ) (Nasdaq Stockholm: BIOA B) meddelade idag att BioArctic AB och Eisai Co., Ltd., ingått ett samarbetsavtal avseende BAN2802, en potentiell ny behandling som kombinerar BioArctics egenutvecklade BrainTransporter™-teknologi med en läkemedelskandidat mot Alzheimers sjukdom. Vid slutet av samarbetet kommer Eisai att utvärdera den data som genererats och besluta om de vill utnyttja en option att licensiera BAN2802 för behandling av Alzheimers sjukdom.

BioArctic och Eisai har sedan 2005 ett långvarigt samarbete gällande utveckling och kommersialisering av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom. Samarbetet har lett fram till Leqembi® (lecanemab) – världens första godkända[1] läkemedel som visat sig bromsa utvecklingen av tidig Alzheimers sjukdom. Det nya samarbetet bygger på företagens gemensamma kunskap inom Alzheimers sjukdom. Kostnader för forskningsutvärderingsprogrammet kommer att delas mellan bolagen och programmet kommer att utvärdera vad som skulle kunna bli nästa generations sjukdomsmodifierande behandling för Alzheimers sjukdom.

– Jag är mycket glad över att vår Brain Transporter-teknologi fortsätter att utvecklas väl och att vi nu ingått detta första avtal där denna teknik används. Teknologin har en stor potential att kunna förbättra många olika läkemedelsprojekt och hjälpa företag i deras strävan att utveckla läkemedel mot hjärnans sjukdomar, sa Gunilla Osswald, vd på BioArctic. Eisai har varit en värdefull partner till BioArctic under de senaste två decennierna, och vi är mycket glada över att förlänga och fördjupa vår relation genom detta nya forskningssamarbete med BAN2802. Tillsammans har vi tagit fram lecanemab, den första fullt godkända sjukdomsmodifierande behandlingen vid Alzheimers sjukdom i USA, Japan och Kina och vi ser fram emot att fortsätta vårt givande samarbete och leda utvecklingen av nästa generations läkemedel för att hjälpa patienter med den här förödande sjukdomen.

BioArctics egenutvecklade BrainTransporter-teknologi hjälper till att transportera biologiska läkemedel över blod-hjärnbarriären in i hjärnan. Tekniken har potential att medföra snabbare och starkare effekt av behandlingar riktade till hjärnan, samtidigt som den minskar behandlingsbördan för både patienter och samhället. BrainTransporter-teknologin är en viktig del i BioArctics hållbarhetsarbete och bolagets strävan efter att kontinuerligt förbättra klinisk och kommersiell nytta.

Detta pressmeddelande berör en läkemedelskandidat under utveckling och avser inte att förmedla några slutsatser gällande effekt och säkerhet. Det finns ingen garanti för att denna läkemedelskandidat vare sig kommer att slutföra det kliniska utvecklingsprogrammet eller erhålla godkännande av relevanta myndigheter.

Denna information är sådan information som BioArctic AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 april 2024, kl. 09.40 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:  
Oskar Bosson, VP Communications and Investor Relations 
E-mail: oskar.bosson@bioarctic.se  
Telefon: +46 70 410 71 80 

Om samarbetet mellan BioArctic och Eisai  
BioArctic har sedan 2005 ett långsiktigt samarbete med Eisai kring utveckling och kommersialisering av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom. De viktigaste avtalen är utvecklings- och kommersialiseringsavtalet avseende antikroppen lecanemab som ingicks 2007 och utvecklings- och kommersialiseringsavtalet avseende antikroppen Leqembi back-up för Alzheimers sjukdom som ingicks 2015. 2014 ingick Eisai och Biogen ett gemensamt utvecklings- och kommersialiseringsavtal som innefattar lecanemab. Eisai ansvarar för den kliniska utvecklingen, ansökan om marknadsgodkännande och kommersialisering av produkterna för Alzheimers sjukdom. BioArctic har rätt att kommersialisera lecanemab i Norden och för närvarande förbereder Eisai och BioArctic en gemensam kommersialisering i regionen. BioArctic har inga utvecklingskostnader för lecanemab inom Alzheimers sjukdom och har rätt till betalningar i samband med myndighetsgodkännanden och försäljningsmilstolpar samt royalties på den globala försäljningen.  

Om BioArctic AB  
BioArctic AB (publ) är ett svenskt forskningsbaserat biofarmabolag med fokus på innovativa läkemedel som kan fördröja eller stoppa sjukdomsförloppet av neurodegenerativa sjukdomar. Företaget ligger bakom Leqembi® (lecanemab) – världens första läkemedel som bevisat bromsar sjukdomsutvecklingen och minskar den kognitiva försämringen vid tidig Alzheimers sjukdom. Leqembi har utvecklats i samarbete med BioArctics partner Eisai, som ansvarar för kommersialisering och regulatoriska processer globalt. Utöver Leqembi har BioArctic en bred forskningsportfölj med antikroppar mot Parkinsons sjukdom och ALS samt ytterligare projekt mot Alzheimers sjukdom. I flera av projekten används bolagets egenutvecklade teknologiplattfrom BrainTransporter™ som hjälper till att förbättra transporten av antikroppar in i hjärnan. BioArctics B-aktie (BIOA B) är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. För ytterligare information, besök www.bioarctic.com.

[1] Godkänt i USA, Japan och Kina.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nu lanseras Sevärt, Sveriges minsta kulturkanal

Published

on

By

Statens fastighetsverk, logotyp.

    

Att berätta om de natur- och kulturmiljöer som Statens fastighetsverk (SFV) förvaltar är en viktig del av myndighetsuppdraget. Den 20 april lanseras den nya strömningstjänsten Sevärt, Sveriges minsta kulturkanal, så att hela Sverige ska kunna ta del av berättelserna.

    

Det finns många sevärda platser i SFV:s förvaltning. De är spridda från norr till söder och är – i den mån de går att hålla öppna – ofta välbesökta av dem som bor inom rimliga avstånd. Nu skapas möjligheten för fler att ta del av dessa skatter.

         Våra fastigheter är allas angelägenhet och målet är att de ska engagera ännu fler genom kunskap, spännande berättelser och intagande miljöer, säger generaldirektör Max Elger.

För dem som inte har möjlighet att fysiskt besöka fastigheterna har SFV via bland annat filmer och podd försökt nå ut till fler. Nu förenas resultatet i Sevärt, en öppen playtjänst med strömmat material om SFV:s natur- och kulturmiljöer. Tittarna får följa med in i hantverkares verkstäder, se hemliga rum, uppleva historiska trädgårdar och besöka många andra sevärdheter.

Lanseringen sker den 20 april. Plattformen kommer sedan kontinuerligt att fyllas på med nytt innehåll. Tanken är att Sevärt också ska kunna innehålla material i samarbete med andra aktörer.

Under Stockholms kulturnatt passar Statens fastighetsverk även på att öppna upp ett sevärt, hemligt rum – det gamla vattentornet på Skeppsholmen. Där blir det filmvisning, liveinspelning av podden På plats i historien och popcorn.

För mer information kontakta

Maria Uggla, pressekreterare

010-478 76 00

073-332 22 14

maria.uggla@sfv.se

 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.