Västerås stad förlitar sig på Caverion för att nå sina hållbarhetsmål för byggnader

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Caverion Sverige, Pressmeddelande 22-09-06

Västerås stad förlitar sig på Caverion för att nå sina hållbarhetsmål för byggnader

Caverion har valts ut som en av två leverantörer när Västerås stad upphandlar drift- och fastighetsunderhåll. Med detta stärker Caverion ytterligare sin roll som lokal aktör i staden.

Den 1 oktober träder avtalet med Västerås stad i kraft. Avtalet omfattar tillsyn, skötsel och avhjälpande underhåll för 177 byggnader. Totalt rör det sig om cirka 390 000 m2 yta.

Caverion stärker ytterligare sin roll som lokal aktör i staden och bidrar med lång erfarenhet och specialistkompetens inom Facility Management där hållbarhetstänk, hög teknisk kompetens och kundfokus prioriteras i uppdraget.

Genom detta stärks hållbarhetsarbetet inom kommunen så att Västerås stad kan uppnå sina klimatmål genom energieffektiviserande åtgärder och förbättringar i fastigheterna.

”Vi är mycket tacksamma för förtroendet och ser fram emot ett långt framtida samarbete. Då hållbarhet och energieffektivisering är ett av Caverions styrkor ser vi fram emot att sida vid sida arbeta tillsammans med Västerås stad och hjälpa till att uppnå deras högt ställda energimål. Med detta växer vi nu ytterligare på orten och kan erbjuda både nya och existerande medarbetare möjlighet att jobba med fastigheterna i Västerås stad vilket är mycket glädjande”, säger Sebastian Öhman, distriktschef, Mälardalen Uppland.
 

Västerås är residensstad för Västmanlands län och stiftsstad för Västerås stift. Det är Sveriges sjätte största tätort med 128 660 invånare; totalt 156 838 invånare i kommunen. Staden ligger vid Mälarens norra strand cirka 10 mil väster om Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta

Erika Björnesparr
Marknads- och kommunikationschef Caverion Sverige
[email protected]
+46 73 050 92 85

Vi formas av våra omgivningar. Genom att göra dem smarta och hållbara, ser vi på Caverion till att företag och omvärld lyckas och att människor mår bra. Vi guidar våra kunder genom hela den tekniska livscykeln – från design och konstruktion och rådgivande tjänster, till projekt, tekniskt och industriellt underhåll samt Facility management – för byggnader, för infrastruktur och för industrier. Våra beställare stöttas av över 14 000 kunniga medarbetare i 10 länder i norra och centrala Europa. Vår omsättning uppgick 2021 till EUR 2.1 miljarder. Caverions aktier är noterade på Nasdaq Helsingfors.

Caverion – Building Performance

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.