Vätgascentrum finansierat av Energimyndigheten

| 4 januari, 2022 | 0 kommentarer

Kompetenscentrumet TechForH2 kommer att tilldelas medel av Energimyndigheten för perioden 2022-2026. TechForH2 leds av Chalmers tekniska högskola med samarbetspartners som RISE, Siemens Energy, PowerCell Sweden, Scania, Volvo GTT, GKN Aerospace, Oxeon, Stena Teknik, Johnson Matthew och Insplorion. Total budget är omkring 162 miljoner kronor under den första femårsperioden.

Energimyndigheten har beviljat elva nya kompetenscentra med det övergripande målet att stärka forskning och innovation i världsklass inom områden av strategisk betydelse för ett hållbart energisystem. Insplorion är en del av centret ”Teknologier och innovationer för en hållbar framtida vätgasekonomi” TechForH2, med specifikt fokus på utmaningar för mobilitetsapplikationer inom tunga transportlösningar.

Fem projekt kommer att initieras när centret startar. Ett kommer att ha fokus på att vidareutveckla Insplorions vätgassensorplattform med syfte att förbättra prestandan för nya applikationsområden för att till exempel verka under högtrycksförhållanden.

“Starten av detta center är ytterligare ett bevis på hur strategiska investeringar går till vätgas som ett av de gröna alternativen när vi transformerar våra energisystem. Detta center kommer att förbättra vår sensorprestanda utifrån industrins behov och ytterligare etablera den som Sensorn för både säkerhets- och processkontrollapplikationer inom vätgasområdet. Vi ser särskilt det starka industriella nätverk som är knutet till universitetets tekniska utveckling som en av centrets styrkor”, kommenterar Patrik Dahlqvist, VD på Insplorion.

Frågor besvaras av:
Patrik Dahlqvist, VD Insplorion AB, 0723 62 32 61 eller
[email protected]

Naventus Corporate Finance AB (08-660 90 91, [email protected]) är Insplorions Certified Adviser på Nasdaq First North.

Insplorion AB (publ)
Arvid Wallgrens backe 20
413 46 Göteborg

031-380 26 95

[email protected]nsplorion.com
www.insplorion.com

Insplorion AB, med vår revolutionerande sensorplattform, NanoPlasmonic Sensing (NPS), har idag fyra huvudsakliga verksamhetsgrenar. luftkvalitetsensorer, vätgassensorer, batterisensorer och forskningsinstrument. Sensorerna är små, tåliga och kostnadseffektiva vid volymtillverkning. Vår sensorteknik möjliggör luftkvalitetssensorer i hem, fordon och offentlig miljö. Våra vätgassensorer visar en responstid på under sekunden, vilket gör dem till de snabbaste i världen och kommer att främja tillväxten av vätgasanvändning, Batterisensorerna optimerar styrning och användning av batterier, Våra instrument ger forskare världen över nanometerkänslig realtidsdata om processer på ytor inom områden som katalys, material- och biovetenskap. Naventus Corporate Finance AB (08-660 90 91, [email protected]) är Insplorions Certified Adviser på Nasdaq First North.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.