Connect with us

Marknadsnyheter

Vattenfall Eldistribution planerar för att öka elnätsinvesteringarna med över 50 procent kommande år

Published

on

Elektrifieringen kräver enorma investeringar. Massiva satsningar. Det kräver både ökad utbyggnad, förstärkning och modernisering av elnätet och innebär att investeringstakten måste accelerera. Vattenfall Eldistribution ökar nu takten från en investeringsnivå på dryga 5 miljarder SEK 2022 till en genomsnittlig årlig investeringsnivå på mellan 8-10 miljarder SEK fram till 2030.

En ökad elektrifiering av industriprocesser och transporter bidrar kraftigt till att Sverige kan nå klimatmålen och lägga grunden för en fossilfri framtid. Energiomställningen är avgörande för att lösa klimatutmaningarna och elnätet spelar en central roll och är en möjliggörare och en förutsättning för denna utveckling.

Nu framtidssäkrar Vattenfall Eldistribution sitt elnät för att kunna ansluta både nya produktionsanläggningar, elektrifierade industrier och befintliga kunder som ställer om till fossilfritt och elektrifierar sina processer. Många av Vattenfall Eldistributions anläggningar går dessutom mot slutet av sin tekniska livslängd och behöver moderniseras för att säkra leveranskvalitet. För att möta samhällets ökade behov behöver investeringarna i såväl lokal- som regionnät fördubblas.

Elnätet är en samhällskritisk infrastruktur som måste möta behoven av nätkapacitet, el- och leveranskvalitet. Vår planering de närmaste tre åren innefattar cirka 4 000 olika projekt och det säger en hel del om satsningarna som behöver till, säger Annika Viklund, vd på Vattenfall Eldistribution.

Det är helt avgörande för elnätsbolagen att kunna möta kundernas efterfrågan på anslutningar för nya industrier, laddstationer och elproduktion samt möjliggöra omställning till elektrifierade processer. För cirka tio år sedan investerade Vattenfall Eldistribution ca 3 miljarder årligen i sina elnät. Idag är investeringsnivån drygt 5 miljarder för att åren fram till 2030 kunna investera mellan 8-10 miljarder per år.

– Omställningen medför att vi behöver dubbla överföringskapaciteten i vårt elnät och säkra den leveranskvalitet som förväntas. Men för att klara av att bygga ut elnätet i den takt som krävs, är det helt avgörande att vi får bättre förutsättningar där lagstiftning och arbetssätt förändras, en elnätsreglering som är framåtblickande och skapar rätt incitament och att tillståndsprocesserna kortas betydligt. Vi gör omfattande rekryteringar för att möjliggöra denna satsning och sist men inte minst behöver vi stärka den lokala förankringen för den infrastruktur som måste till, säger Annika Viklund.

För ytterligare information kontakta:
Vattenfall Eldistribution, Carina Netterlind, pressekreterare, telefon 0730-72 79 30
Vattenfalls pressjour, telefon 08-739 50 10 

FAKTA:
Vattenfall Eldistribution har idag i sin projektportfölj ca 4 000 projekt. Ca 3 000 projekt rör lokalnätet, med investeringar på mellan 0,5 MSEK -10 MSEK. De återstående ca 1 000 projekten rör regionnätet med investeringar på cirka 10 MSEK- 500 MSEK.

Vattenfall Eldistributions större investeringar år 2023-2025 (Miljarder SEK)

Stockholms län 4,2 Västra Götalands län 3,1
Södermanlands län 2,1 Norrbottens län 3,6
Västerbottens län 1,7

Investeringar på mellan 0,7-1,4 miljarder sker i Uppsala län, Västmanlands län och Gävleborgs län.
Här kan du läsa mer teknisk beskrivning om regionalnät och lokalnät.

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till mer än 900 000 företag och privatpersoner, genom ett effektivt elnät som möter behoven av nätkapacitet samt el- och leveranskvalitet. Vi bygger framtidens elnät och möjliggör energiomställningen för ett fossilfritt samhälle. Vi finns på flera orter med huvudkontor i Solna. Läs mer om vår verksamhet på www.vattenfalleldistribution.se

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

YA Holding erhåller obligationsinnehavarnas godkännande för villkorsändringar i sitt befintliga obligationslån

Published

on

By

YA Holding AB (publ) (“YA” eller “Bolaget”) meddelar att det skriftliga förfarandet som initierades den 13 september 2023 (det ”Skriftliga Förfarandet”) avseende vissa ändringar i villkoren för Bolagets seniora säkerställda hållbarhetslänkade företagsobligationer med ISIN SE0016831150 (“Obligationerna”) idag har avslutats.

Ett tillräckligt antal röster har erhållits för att uppnå kvorum och en tillräcklig majoritet av de deltagande obligationsinnehavarna har röstat för Bolagets begäran i enlighet med det Skriftliga Förfarandet. Obligationsinnehavarna har därmed godkänt villkorsändringarna som framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet.

Villkorsändringarna trädde ikraft idag kl. 15.00 i samband med att röstfristen löpte ut. De justerade villkoren för Obligationerna kommer att finnas tillgängliga på Bolagets hemsida. Villkorsändringarna framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet som finns tillgänglig på Bolagets hemsida.

Avsändare
Martin Modig, VD YA Holding AB (publ)

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Alice Hedin, tillförordnad pressekreterare
Tel: +46 (0) 70 878 91 05
E-mail: alice.hedin@ya.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Önskar du som aktieägare i Hamlet BioPharma AB information från bolaget via e-post?

Published

on

By

Följande information har nyligen skickats ut via brev-post till aktieägare i Hamlet BioPharma:

Vill du ge oss din e-postadress för att få information från Hamlet BioPharma?

Vi vill från Hamlet BioPharma att så många aktieägare som möjligt ska nås av all information från Bolaget.

Hittills har det varit svårt för oss att nå alla, delvis på grund av olika informationspolicys hos era aktieförvaltare.

Via e-post skulle vi kunna skicka ut all information direkt till er.

Vi ber er därför att skicka oss er e-postadress till info@hamletbiopharma.com och godkänna att vi skickar information till din e-postadress.

Vi kommer att svara per mejl när vi får mejl från dig.

Du kan alltid besöka vår nya hemsida på www.hamletbiopharma.com och läsa mer om oss.”

För ytterligare information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande och grundare av Hamlet BioPharma, +46-709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Petter Segelman Lindqvist, CEO Hamlet BioPharma

petter.s.lindqvist@hamletbiopharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan: Presentation av Sandviks rapport för tredje kvartalet 2023

Published

on

By

Sandvik publicerar sin rapport för tredje kvartalet måndagen den 23 oktober 2023, cirka kl. 11.30.

En kombinerad webcast och telefonkonferens för investerare, analytiker och finansiell media kommer att hållas kl. 13.00. Rapporten presenteras i en webcast och telefonkonferens av Stefan Widing, VD och koncernchef samt av Cecilia Felton, ekonomi- och finanschef.

Presentationen kommer att sändas direkt på vår hemsida home.sandvik/se

Kontaktinformation för konferenssamtal:

SE: +46 (0) 8 505 100 31

UK: +44 (0) 207 107 06 13

US: +1 (1) 631 570 56 13

Från cirka kl. 12.30 återfinns presentationsmaterial på home.sandvik/se

Stockholm, 2 oktober 2023

Sandvik AB
 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, Presschef, tel. 070 721 1008.

Sandvik-koncernen
Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. Vi ligger i framkant inom digitalisering och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för skärande metallbearbetning, gruvdrift, bergavverkning, krossning och sortering. Koncernen hade 2022 omkring 40 000 medarbetare och intäkter på cirka 112 miljarder SEK i runt 150 länder i kvarvarande verksamheter.
 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.