Vattenfall Eldistributions första Framtidare är på plats

| 15 september, 2022 | 0 kommentarer

Framtidsprogrammet, en unik satsning på kompetensförsörjning från Vattenfall Eldistribution, är nu igång.

19 nyutexaminerade akademiker bland nästan 600 sökande lyckades knipa en plats när Vattenfall Eldistribution rekryterade till det nystartade Framtidsprogrammet hösten 2021.

Nu är programmet igång och Framtidarna står redo att börja sin resa och med nya synsätt bidra till att utveckla Vattenfall Eldistribution.

Förutom tekniker och ingenjörer är deltagarna jurister, matematiker, landskapsarkitekter, lärare, statsvetare och andra nyutexaminerade akademiker som ska ut i arbetslivet – bredden på kompetensen är stor. Oavsett inriktning får de som en del av programmet vara med och forma framtidens energibransch.  

– Syftet med programmet är att stärka och bredda kompetensbasen och därigenom hitta nya vägar att lösa de spännande utmaningar energibranschen står inför. Det är en viktig och långsiktig satsning för inte bara vår strategiska kompetensförsörjning utan även för vår framtid. Och vi blickar redan framåt och påbörjar snart ansökningarna för en andra omgång av Framtidsprogrammet, säger Gustav Hansson, chef för Learning & Development på Vattenfall Eldistribution.

Framtidarna kommer under 14 månader att arbeta på olika enheter inom verksamheten, utbyta erfarenheter och bidra med olika perspektiv och kunskapsdelning under strukturerade former. Programmet kommer att ge deltagarna en gedigen helhetssyn av verksamheten och energibranschen, och när det är slut övergår anställningen till en roll inom företaget utifrån deltagarens kompetens och intressen och företagets behov.

Här berättar några av Framtidarna om sina intryck och förhoppningar:

https://youtu.be/iiFXxxyShbs

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till mer än 900 000 företag och privatpersoner, genom ett effektivt elnät som möter behoven av nätkapacitet samt el- och leveranskvalitet. Vi bygger framtidens elnät och möjliggör energiomställningen för ett fossilfritt liv inom en generation. Vi finns i Trollhättan, Stockholm, Jokkmokk, Umeå och Luleå. Läs mer om vår verksamhet på www.vattenfalleldistribution.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.