VD-byte på Kronfågel

| 12 januari, 2022 | 0 kommentarer

Kronfågels vd Mats Hedlund lämnar bolaget. Han ersätts av norrmannen Fredrik Strømmen som kommer att leda Kronfågel parallellt med sitt uppdrag som vd för Kronfågels norska systerbolag Den Stolte Hane. Rekryteringen av en permanent ersättare är igångsatt.

I dag blev det offentligt att Kronfågels nuvarande vd Mats Hedlund lämnar bolaget med omedelbar verkan. Mats Hedlund tillträdde sin tjänst 2019. En rekryteringsprocess är inledd, och under tiden är Fredrik Strømmen utsedd till tillförordnad vd. Strömmen är idag vd för Kronfågels norska systerbolag Den Stolte Hane och kommer att hantera båda uppdragen parallellt.

Otto Drakenberg, ordförande för Kronfågel samt tillförordnad koncernchef på bolagets ägare Scandi Standard kommenterar förändringen så här:

– Det har varit ett utmanande år för Kronfågel på många sätt och Mats och teamet på Kronfågel har gjort starka insatser för att vända trenden och få bolaget på rätt köl igen. Nu går vi in i en ny fas där min bedömning är att vi behöver ett nytt ledarskap för att ta nästa steg. Jag vill passa på att tacka Mats för hans hårda arbete och stora lojalitet med bolaget under en mycket krävande period.

Fredrik Strømmen tillträder som tillförordnad vd den 17 januari.

Janneke WackerbergCommunication and Sustainability [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.