VD-uppdatering samt redovisning av preliminär omsättning för augusti 2021

| 1 september, 2021 | 0 kommentarer

Mandels Design Group AB redovisar en preliminär omsättning om ca. MSEK 2.2 under augusti 2021 (ca. MSEK 0.1 augusti 2020).

Arbete på Mandel pågår för fullt och det är med stort entusiasm vi fortsätter att utveckla vår affär. Jag kan med glädje meddela att Mandels senaste två förvärv Electronordic samt MIGO fortsätter växa.

Electronordics totala kundbas växte med 2% i augusti till ca. 22 000 st  jämfört med juli. Antalet ordrar under augusti uppgick till 422 st vilket motsvarar en ökning om ca. 74% jämfört med föregående månad. Lanseringen av Electronordic i Norge under augusti har gått enl. plan och omsättningen hänförlig till den norska marknaden uppgår redan till dryga 6% av Electronordics totala omsättning för månaden. Parallellt med detta lanserade Electronordic sin danska plattform (https://Electronordic.dk) under gårdagen vilket återigen påvisar skalbarheten i Electronordics affärsmodell.

MIGO visar också upp en fortsatt fin tillväxt och har under augusti ökat sin kundbas till ca. 2 000 st vilket motsvarar en 14% ökning jämfört med juli. Även på ordersidan ser vi en god utveckling och under augusti levererades ca. 2 250 ordrar vilket innebär en 23% ökning jämfört med föregående månad. MIGOs lansering i Tyskland (https://shopmigo.de/) som även den skedde under augusti har fått önskad effekt och omsättningen hänförlig till den tyska marknaden uppgick för månaden till ca. 8% av MIGOs totala omsättning i augusti.

Vårt hårda arbete på Mandel fortsätter och jag ser med stor entusiasm fram emot att fortsätta den resa Mandel påbörjat.

För mer information, vänligen kontakta:

Verkställande direktör, Alexander Winqvist

[email protected]

www.mandeldesign.se

Mandel Design Group AB

Mandel Design Group AB är ett e-handelsbolag med höga ambitioner gällande produkter och service. Bolaget har som mål att förvärva såväl bolag som plattformar inom e-handel.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *