Marknadsnyheter
Vegansk BBQ med Tel Avivs stjärnkock

Den efterlängtade sommaren är här och säsongen för picknick, utomhusmiddag och grillning kan äntligen börja. Utbudet av maträtter som kan tillagas på grillen är obegränsat, men under sommarsäsongen osar det hetast från flintastek, kycklingfilé och en och annan fisk. Prova något nytt under årets grillsäsong och låt dig inspireras av det trendiga och smakrika israeliska köket som bjuder på många kryddiga och spännande grillmåltider. Den israeliska stjärnkocken, journalisten och matentusisasten Ori Shavit delar med sig av sommarens hetaste veganska grillrecept. Veganska grillspett är enkla att förbereda och perfekta att ta med sig ut till picknicken i parken eller att servera på grillfesten. Med din egen fantasi och inspiration kan du kombinera dina grillspett med alla sommarens färska grönsaker, primörer, örter och marinader.
Ori Shavit är en av Israels stora namn inom mat, mest känd för hennes engagemang för vegansk matlagning och djurrättsfrågor. Hon driver sin blogg ” Vegan Girls Have More Fun” och har vid två tillfällen hållit i engagerade TED Talks där hon berättar om sin passion för matlagning och sitt driv för att lära ut vegansk matlagning. Ori har uppmärksammats för sitt stora engagemang för att få Israeliska gourmetrestauranger att inkludera veganska rätter i sina menyer. Hon gav ut sin kokbok ”My vegan kitchen” 2018 och har i tidningen Time Out Israel blivit utnämnd till en av de mest inflytelserika personerna för Tel Avivs matscen och nattliv.
Tel Aviv har flera gånger utnämnts till ”The Vegan Capitol of the World” och omnämnts till en av de bästa veganska städerna i världen. Det finns en stor vegansk matkultur i staden och dess många restauranger erbjuder ett kulinariskt och spännande veganskt utbud. Varje år har Tel Aviv äran att vara värd för den årliga matfestivalen ”Vegan Festival”, som håller till på Sarona Market i Tel Aviv. Det är en av de största veganska matfestivalerna i världen. Med över 100 deltagare erbjuder festivalen, under två dagar, ett stort kulinariskt utbud av mat från veganska restauranger och affärer runt om i Israel.
Låt dig inspireras av fler recept på Ori’s hemsida: https://vegansontop.co.il/english-version-coming-soon/ eller hennes Instagram: @ori_shavit.
Ori Shavits utvalda grillningsmeny:
Tre veganska BBQ-spett med tre olika marinader
Ca 12 spett
Grillspett på aubergin i teriyakimarinad:
1 hel aubergin
5 msk soja
5 msk mirin
3 msk brunt socker
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olja
1/2 tsk sesamolja
Grillspett på tofu i paprikamarinad:
600 gram tofu
200g grillad röd paprika
3 tsk Chipotle pasta
200 g soltorkade tomater
2–3 vitlöksklyftor, finhackade
2–3 salladslöksstjälkar
2 msk olivolja
1 nypa havssalt
1 nypa nymalen svartpeppar
Grillspett på broccoli i citron- och ingefäramarinad:
1 broccolihuvud
1 msk riven ingefära
3 fint hackade vitlöksklyftor
1/2 näve hackad färsk koriander
2 msk olivolja
Rivet skal från en halv citron
Pressad saft från en citron
1 nypa havssalt
Grillspett på aubergin i teriyakimarinad: Skär auberginen i lagom stora bitar. Koka upp soja, mirin och socker under omrörning i en kastrull och låt sjuda i ca 20 minuter. Låt svalna helt och tillsätt sedan vitlök, olja och sesamolja. Lägg auberginbitarna i en skål, häll över teriyakimarinaden och blanda väl. Låt stå i kylen i minst 3 timmar, men gärna under natten så att auberginen hinner dra åt sig av marinaden.
Grillspett på tofu i paprikamarinad: Skär tofun i lagom stora bitar. Blanda resterande ingredienser i en matberedare till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Lägg tofubitarna i en skål, häll över marinaden och blanda försiktigt med händerna. Låt stå i kylen i minst 3 timmar, men gärna under natten så att tofun hinner dra åt sig av marinaden.
Grillspett på broccoli i citron- och ingefäramarinad: Koka upp saltat vatten i en kastrull och ta fram en skål med iskallt vatten. Dela broccolin i lagom stora bitar och lägg de sedan i det kokande vattnet och koka tills de mjuknat något, i ca 1–2 minuter. Häll av vattnet och lägg den kokta broccolin direkt i det iskalla vattnet. Häll av vattnet när broccolin svalnat helt. Blanda de resterande ingredienserna i en skål. Lägg i broccolin och blanda försiktigt med händerna och låt stå i kylen i minst 3 timmar, men gärna under natten så att broccolin hinner dra åt sig av marinaden. Marinaden kan förberedas dagen innan.
Tillaga grillspetten:
1. Tänd grillen.
2. Gör iordning spetten och grilla på alla sidor i några minuter. Broccolin och tofun blir klara snabbare än auberginen. (Alternativt läggs spetten i en ugnsform täckt med aluminiumfolie och gräddas i ugnen ca 15 minuter vid 200 grader.)
3. Lägg de färdiga spetten på ett fat, strö över sesamfrön, hackad persilja och rivet citronskal. Serveras varma.
Grillspett på jackfruit med jordnötssås och korianderdipp i tortilla
3-4 portioner
Helst ska den marinerade frukten stå i kylen över natten. Såsen och dippen kan förberedas dagen innan och förvaras i kylen.
Grillspett:
440 gram jackfruit på konservburk, skölj av lätt med vatten
1 tunt hackad schalottenlök
3 finhackade vitlöksklyftor
Rivet skal från 1/2 lime
1/2 tsk riven färsk ingefära
1 msk vitt vin
2 msk lätt thailändsk soja (eller 1 msk mörk japansk soja)
1 msk ljus sirap
1/2 tsk torkade chiliflakes
1 tsk malda korianderfrön
Korianderdipp: Ca 175 gram silkestofu 1 näve koriander (kan bytas ut till mynta) 1 grön chili med eller utan kärnor Saft och rivet skal från en halv lime En nypa havssalt 1/2 tsk kummin 1/2 tsk gurkmeja 1,2 dl grönsaksbuljong |
Jordnötssås:
1 tsk olja
1 finhackad schalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 färsk röd chili, hackad
2 msk vitt vin
1 dl kokosgrädde
3 msk jordnötssmör
2 msk ljus thailändsk soja (eller 1 msk mörk japansk soja)
1 dl grönsaksbuljong eller vatten
Salt, svartpeppar
Till servering: En näve hackad koriander Färsk, skivad röd chili En näve hackade cashewnötter |
Tortilla:
Knappt 2,5 dl orange linsmjöl (torra linser i matberedare)
Knappt 2 dl vatten
2 msk äppelpuré eller -mos utan tillsatt socker
1 msk italiensk blandning av torkade örter (basilika, rosmarin, timjan och oregano)
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
Grillspetten: Börja med att lägga alla ingredienser till marinaden i en skål och blanda väl. Lägg jackfruiten i en stor matlåda med lock och häll marinaden över bitarna. Blanda försiktigt och sätt på locket. Låt stå i kylen i minst 3 timmar men helst över natten så att jackfruiten hinner dra åt sig marinaden. Vänd gärna lådan emellanåt.
Jordnötssås: Värm oljan i en liten kastrull och stek lök, vitlök och chili på medelhög värme i cirka 2 minuter under omrörning tills löken är gyllene. Tillsätt försiktigt vitt vin och de återstående ingredienserna och blanda tills den får en krämig konsistens. Notera att såsen kommer tjockna när den svalnar (du kan värma upp lite innan servering). Förvara i kylskåp om du förbereder i förväg.
Korianderdipp: Blanda alla ingredienser i en matberedare tills dippen är slät. Smaka av med salt. Förvara i kylskåpet och späd vid behov ut med mer limesaft innan servering.
Tortillorna: Blanda alla ingredienser ordentligt tills du får din önskade tjocklek. Stek som pannkakor på medelhög värme i en stekpanna, vänd ett par gånger tills ytan blir vackert gyllenbrun.
Tillaga spetten:
1. Tänd grillen
2. Trä på den marinerade jackfruiten på grillspetten och pensla på extra marinad om du önskar mer smak
3. Grilla spetten i några minuter tills den har fått en gyllene yta. Vänd spetten försiktigt så de inte faller isär. Alternativt lägg spetten i en ugnsform och grilla i ugnen på 200°c i ca 15 minuter.
Servering: Lägg 2-3 grillade spett på en tortilla, ringla över jordnötssåsen och klicka på korianderdippen. Strö över färsk koriander, chili och hackade cashewnötter – servera.
Sallad med kikärtor, körsbärstomater och karamelliserad lök
Receptet är inspirerat från en rätt hos den populära restaurangen Toto i Tel Aviv.
Ingredienser:
6 dl förkokta kikärtor
2 nävar körsbärstomater, delade
1 näve färska myntablad
1 näve färska basilikablad
1 tunt skivad röd eller grön chilipeppar
1 lök, skuren i tjocka ringar
2–3 nypor brunt socker
1 skvätt balsamvinäger
Smaksättning:
Vitvinsvinäger
Olivolja
Havssalt
Nymalen svartpeppar
Gör såhär:
1. Värm olivolja i en stekpanna på medelhög värme och ånga lökringarna i cirka 5 minuter. Tillsätt balsamvinäger och strö över brunt socker. Fortsätt ånga i ytterligare 5-10 minuter tills löken är mjuk och karamelliserad. Låt svalna.
2. Lägg i kikärtor, delade tomater, mynta, basilika, chili och den stekta löken i en skål. Smaksätt och krydda med vitvinsvinäger, olivolja, flingsalt och malen svartpeppar. Blanda noga och låt stå upp till en halvtimme för att salladen ska dra åt sig smakerna.
En krämig och läcker avokadohummus
Ingredienser:
400 gram förkokta kikärtor
2 stora, mogna avokadoers
En generös näve färsk koriander med stjälkar
1 stor vitlöksklyfta
1/2 grön chili
1–2 msk Tahini
1–2 msk olivolja
Saft från 1 citron eller lime
1/2 tsk kummin
En nypa salt
4 msk spad från kikärtorna (kan bytas ut mot vatten)
Till servering:
Kokta hela kikärter
Paprikapulver
Körsbärstomater, delade på hälften eller i fjärdedelar
Nymalen svartpeppar
Rostade pumpafrön
Babyspenat eller ruccola
Chiliflakes
Olivolja
Gör såhär:
1. Häll av kikärtorna från spadet. Spara 0,5 dl av spadet.
2. Lägg kikärterna i en matberedare tillsammans med de övriga ingredienser förutom spadet. Mixa väl och tillsätt spadet gradvis tills du får en önskad konsistens. Smaka av med salt.
3. Lägg upp röran i två skålar och dekorera med kikärtor, paprikapulver, körsbärstomater, rostade pumpafrön, babyspenat eller ruccola. Strö till sist över chiliflakes och ringla på lite olivolja – servera.
Om det bli hummus över:
Täck hummusen med ett tunt lager olivolja. Hummusen klarar sig i kylen i 2-3 dagar.
En hemlagad, förstklassig hummus
Ingredienser:
6 dl färdigkokta kikärtor + spadet
1,2 dl Tahini
saften från 1 citron
3–4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk spiskummin, öka mängden efter smak
Till servering:
Paprikapulver
Olivolja
Pinjenötter
Hela kikärtor
Gör såhär:
1. Lägg kikärtorna i en mixer, matberedare eller mixa med en stavmixer. Tillsätt citronsaft, vitlök, salt, olivolja och lite spiskummin. Tillsätt spadet från kikärtorna tills ärtorna precis är täckta. Mixa tills ingredienserna har blandats väl. Addera tahini och fortsätt att mixa tills röran får den konsistens som önskas; slät eller mer gryning.
2. Lägg upp hummusen i en skål, ringla över lite olivolja, addera paprikapulver, pinjenötter och hela kikärtor efter tycke och smak.
Ori’s Tel Aviv-tips:
Topp 3 veganska restauranger:
-
Anastasia
En hot spot i hjärtat av Tel Aviv för de som älskar vegansk mat. De erbjuder underbar frukost, shakes och smoothie bowls samt huvudrätter av högsta kvalitet och massor av glutenfria alternativ.
- Meshek Barzilay
En ekologisk och vegansk restaurang in Neve Tzedek, en av de äldsta och vackraste stadsdelarna i Tel Aviv. De erbjuder en fantastisk säsongsbaserad set-meny och har även en deli med veganska produkter och take away dörr-i-dörr.
- The Green Cat
Den första och enda 100 % veganska pizzerian i Israel som erbjuder rynkade färska pizzor med färska grönsaker och hemmagjord cashew mozzarella.
Topp 3 affärer:
-
Simple Happy Market
Veganskt deli och butik med allt från leksaker, böcker, växter och drycker. Allt som de erbjuder i butiken är veganskt och ekologiskt.
- Vitopia
Veganskt deli och marknad med spännande produkter och hemlagad mat och ost.
- Re-Mind
En klädaffär som säljer spännande och unika kollektioner av skor och alternativa kläder och smycken som är tillverkade av naturmaterial.
Topp 3 smultronställen:
-
Carmel Market
Den största och mest omtyckta marknaden i Tel Aviv där de erbjuder ett fantastiskt utbud av färska frukter och grönsaker. Du hittar även små restauranger, kaféer, barer och delikatessbutiker där.
- Freedom Farm
En lantgård som räddar djur från dåliga förhållanden och ger dem kärlek, behandling och skydd.
- Mitzpe Ramon
En liten stad i öknen med en fantastisk utsikt, vilda hjortar och två veganska restauranger – Vegan Xpress och Mauna.
Johan Englundh, SpoilConcept Communication
E-post: johan.englundh@spoilconcept.se
Tel: 46 (0)739 82 34 00
Maja Engstrand, SpoilConcept Communication
E-post: maja.engstrand@spoilconcept.se
Tel: 46 (0) 733 89 06 78
Erika Samuelsson, IGTO PR Manager
E-post: pr-se@goisrael.gov.il
Tel: 46 (0)723 11 33 86
Israeliska Statens Turistbyrå har som uppgift att marknadsföra Israel som destination i Norden och att förmedla turistinformation till allmänheten i dessa länder. Israeliska Statens Turistbyrå arbetar direkt under turistministeriet i Israel. Sammanlagt finns 18 turistbyråer runt om i världen som arbetar med att främja turismen till Israel.
Upplev det unika Israel – Besök Tel Aviv, Party- och Beachstaden vid Medelhavet som aldrig sover – Strosa runt i fascinerade Jerusalem med sina tre världsreligioner – Flyt på hälsosamma Döda havet – Simma med delfiner och snorkla i Röda havets korallrev vid Eilat – Gå i Jesus fotspår i Heliga landet – Vandra i Galiléen med sin häpnadsväckande natur.
Läs mer på www.goisrael.se
Marknadsnyheter
Regeringen föreslår lättnader i byggkraven för studentbostäder
Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss med förslag till lättnader i byggkraven för studentbostäder. Syftet är att öka möjligheterna till flexibilitet vid byggandet.
– På många studieorter är det svårt för studenter att hitta boende. Därför behöver byggregelverket förenklas. Syftet är att möjliggöra för fler studentbostäder genom sänkta byggkostnader och ökad flexibilitet, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.
Förslaget innebär att det blir möjligt att göra undantag från kraven på tillgänglighet och användbarhet i en byggnad som innehåller studentbostäder. Undantagen ska kunna tillämpas vid både nyproduktion och vid ändring av en byggnad.
Det ska vara möjligt att göra undantag för högst 80 procent av studentbostäderna i ett byggprojekt. Minst 20 procent av studentbostäderna ska fortfarande uppfylla gällande krav på tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.
Lagändringen ger större flexibilitet vid byggande av studentbostäder och skapar fler tänkbara sätt att utforma planlösningar. Till exempel kan bostadsytan minskas och fler bostäder rymmas inom en given yta.
De föreslagna undantagen ska inte hindra personer med funktionsnedsättning att vara delaktiga i sociala sammanhang. En studentbostad som omfattas av undantagen ska kunna besökas av en person med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.
Regeringen breddar också definitionen av studentbostäder till att inkludera all vuxenutbildning för att göra det möjligt för fler kommuner att erbjuda studentbostäder.
Förslagen föreslås träda i kraft den 1 juli 2025.
Lagrådsremissen: Lättnader i byggkraven för studentbostäder – Regeringen.se
Presskontakt
Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-12 70 488
ebba.gustavsson@regeringskansliet.se
Marknadsnyheter
“Vi behöver tillsammans enas om vettiga avtal, som sätter standard för branschen”


Sveriges Radios Kulturnytt gör just nu en mycket välkommen granskning av villkoren i musikbranschen. Igår lyftes artisten Siw Malmkvists situation med ett avtal som inte förnyats på över 60 år. Hennes situation är tyvärr långt ifrån unik. Musikerförbundet har länge uppmärksammat att majorbolagen fortsätter att betala extremt låga royaltynivåer till artister vars kontrakt skrevs på 1960-talet – en tid då digital streaming inte existerade.
– Jag kan intyga att artisterna som talar ut i P1 är långt ifrån ensamma om sin situation och vi uppmanar deras artistkollegor att gå ut med sitt tydliga stöd till de som vågar bryta tystnaden om oskäliga ersättningar, säger Musikerförbundets ordförande Karin Inde.
Musiker och artister skapar det värde som skivbolagen tjänar pengar på, men ändå ser vi gång på gång hur bolagen behåller stora delar av intäkterna. Att en av Sveriges mest folkkära artister, med en karriär som sträcker sig över decennier, fortfarande har en oskälig royalty är ett tydligt bevis på branschens obalans.
– Tystnadskulturen kring prissättning är enbart bra för bolagen. Både artister och musiker skulle verkligen tjäna på att dela med sig till varandra om hur betalningar och dealar verkligen ser ut. Förstås i trygga, egna rum. Det är bara bolagen som tjänar på att vi inte pratar med varandra om pengar, säger Karin Inde.
Stort tack till de modiga artister som ser till att lyfta problematiken! För att vi ska få till en i grunden mer rättvis musikbransch behöver de stora parterna i sammanhanget – skivbolagen, musikerna och artisterna – göra som de flesta andra svenska branscher lyckas med:
– Vi behöver tillsammans enas om vettiga och balanserade avtal, som sätter standard för branschen. Musikerförbundet är redo att göra vår del i arbetet för bättre villkor i musikbranschen, frågan är om skivbolagen är redo, säger Karin Inde.
Karin Inde
Förbundsordförande
karin.inde@musikerforbundet.se
+46 (0)704447228
Musikerförbundet är fackförbundet för professionella musiker och artister. Vi arbetar för förbättrade upphovsrättsliga och arbetsrättsliga villkor och för att våra medlemmar ska få en rättvis del av de värden de skapar i samhället.
Marknadsnyheter
Bönor från egen kaffeskog, sump till jord – Viking Lines nya kaffe gör gott på många olika sätt


Viking Lines resenärer dricker varje år 8,5 miljoner koppar kaffe. Nu satsar rederiet på ett helt nytt kaffe som ger minskade klimatutsläpp och bättre levnadsvillkor för odlarna. Kaffet från Slow Forest odlas på rederiets egen odling i Laos utan kemiska gödningsmedel, handplockas och rostas därefter i Danmark.
Allt kaffe som serveras på Viking Lines fartyg är nu hållbart producerat Slow Forest-kaffe, odlat på rederiets 75 hektar stora odling på högplatåerna i Laos och rostat i Danmark. Kaffeplantorna odlas bland träd på återbeskogad mark, i stället för på traditionellt skövlade plantager. Viking Lines odling ligger i en kolsänka där målsättningen är att plantera 30 000 träd, vilket innebär nästan 400 träd per hektar. Kaffeskogen förbättrar också den lokala biologiska mångfalden i området.
Odlingen, bearbetningen och rostningen av kaffet hanteras av Slow Forest Coffee. För företaget är det viktigt att produktionskedjan är rättvis och transparent. Utöver miljöfördelarna erbjuder Slow Forest bättre lönevillkor och sjukersättning för byns odlare.
”Den traditionella kaffetillverkningens koldioxidavtryck är stort och merparten av intäkterna går till Europa i stället för produktionsländerna. Vi ville göra annorlunda. Våra kunder vill göra hållbara val, och nu kan de njuta av sitt kaffe med bättre samvete än någonsin tidigare,” berättar Viking Lines restaurangchef Janne Lindholm.
Bönorna till Slow Forest-kaffet får sakta mogna i skuggan av träden, utan kemiska gödningsmedel. De plockas också för hand, vilket avsevärt förbättrar kaffets kvalitet och smak. Viking Lines nya kaffe består till 100 procent av Arabica-bönor, med en balanserad syrlighet samt smak av nötter och choklad. Rostningsprofilen har skapats av den världsberömda danska rostningsmästaren Michael de Renouard.
”Vi valde en mörkrost till fartygets kaffe, vilket passar både finländarnas och svenskarnas nuvarande smakpreferenser gällande rostning. Finländarnas smak gällande kaffe har under de senaste åren utvecklats mot en mörkare rostning. Innan vi gjorde vårt slutgiltiga val testades det nya kaffet i Viking Cinderellas bufférestaurang och personalmässen – och båda testgrupperna gav toppbetyg. Då 8,5 miljoner koppar kaffe bryggs varje år kan inget lämnas åt slumpen!” säger Janne Lindholm.
Viking Lines hållbarhetsmål stannar inte vid produktionskedjan. Kaffesump från fartygen återvinns nämligen som råmaterial för trädgårdsjord. Detta minskar avsevärt användningen av jungfrulig torv vid tillverkningen av mylla.
”Vi har som mål att allt som tagits ombord på fartygen som är möjligt att återvinna ska återanvändas eller återvinnas. Det gäller inte bara kaffet utan även matavfall och till exempel textilier som tas ur bruk. Ett bra exempel på vårt livscykeltänkande är att frityrolja från fartygets restauranger blir till biobränsle för den finska sjöfartsindustrin,” säger Viking Lines hållbarhetschef Dani Lindberg.
Slow Forest Coffee – 5 fakta:
- Slow Forest Coffee är ett kaffeföretag som verkar i Laos, Vietnam och Indonesien i samarbete med över 500 lokala kaffeodlare.
- Företaget grundades år 2019 av Pinja Puustjärvi, driven av en vilja att skydda skogarna i Laos och stötta lokala odlare. Puustjärvi bodde som barn i Laos på grund av sin fars arbete.
- Kaffet odlas i restaurerade kaffeskogar, som binder stora mängder kol och ökar den biologiska mångfalden.
- Det är viktigt för företaget att produktionskedjan är ansvarsfull och transparent, samt att verksamheten gynnar både miljön och de lokala samhällena.
- Slow Forest Coffee betalar odlarna bättre ersättning än genomsnittet i Laos och erbjuder förmåner som underlättar deras liv: förskottsbetalningar, utbildning och möjligheten att låna pengar från en krisfond.
Mera infomation om Slow Forest Coffee här
Tilläggsinformation:
Janne Lindholm, restaurangchef
janne.lindholm@vikingline.com, tel. +358 400 744 806
Dani Lindberg, hållbarhetschef
dani.lindberg@vikingline.com, tel. +358 18 27 000
Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör
johanna.boijer@vikingline.com, tel. +358 18 270 00
Christa Grönlund, informationschef
christa.gronlund@vikingline.com, tel. +358 9 123 51
-
Analys från DailyFX10 år ago
EUR/USD Flirts with Monthly Close Under 30 Year Trendline
-
Marknadsnyheter5 år ago
BrainCool AB (publ): erhåller bidrag (grant) om 0,9 MSEK från Vinnova för bolagets projekt inom behandling av covid-19 patienter med hög feber
-
Marknadsnyheter2 år ago
Upptäck de bästa verktygen för att analysera Bitcoin!
-
Analys från DailyFX12 år ago
Japanese Yen Breakout or Fakeout? ZAR/JPY May Provide the Answer
-
Marknadsnyheter2 år ago
Därför föredrar svenska spelare att spela via mobiltelefonen
-
Analys från DailyFX12 år ago
Price & Time: Key Levels to Watch in the Aftermath of NFP
-
Analys från DailyFX8 år ago
Gold Prices Falter at Resistance: Is the Bullish Run Finished?
-
Nyheter7 år ago
Teknisk analys med Martin Hallström och Nils Brobacke