Viaplay blir hemvisten för Hoofdklasse-landhockey i Nederländerna

| 5 juli, 2022 | 0 kommentarer
  • Viaplay streamar nära 300 direktsända matcher varje säsong med Nederländernas näst största lagsport
  • Dam- och herr-Hoofdklasse rankas bland världens ledande landhockeyligor
  • Viaplay, HHcv och KNHB samarbetar för att bredda supporterräckvidden för båda ligorna

Viaplay har säkrat de exklusiva streamingrättigheterna till Hoofdklasse-landhockey i Nederländerna i ett banbrytande långsiktigt avtal med Hockey Hoofdklasse CV (HHcv), med stöd av Royal Dutch Hockey Association (KNHB), som siktar på att ta landets näst största lagsport beträffande deltagande till en bred tittarpublik. Med start i september kommer Viaplay att visa nära 300 direktsända matcher varje säsong från damernas Hoofdklasse och herrarnas Tulp Hoofdklasse, Nederländernas högsta landhockeyligor, inklusive nederländsktalande kommentatorer för de flesta matcherna.

Över 250 000 aktiva spelare deltar idag i landhockeyn i Nederländerna, där landslagen är bland sportens mest framgångsrika. Damlandslaget är regerande olympiska, världs- och Europamästare, och herrlandslaget har vunnit två olympiska och tre världstitlar och är regerande Europamästare.

Samtliga nederländska landslagsstjärnor spelar idag i Hoofdklasse, som innefattar 12 dam- och 12 herrlag och rankas som en av världens ledande landhockeyligor. Säsongen spelas från september till maj, inklusive ett vinteruppehåll, och avslutas med slutspel och uppflyttningskval. De regerande mästarna är Bloemendaal (herrar) och Den Bosch (damer). Viaplay, HHcv och KNHB kommer att samarbeta för att bredda Hoofdklasses supporterräckvidd, inklusive ett konsekvent och tillgängligt matchschema.

Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer: “Landhockey i Nederländerna attraherar stort intresse och för samman flera generationer för att spela eller att titta på. Samtidigt är de talangfulla landslagen några av de bästa i branschen. Detta ger den fartfyllda Hoofdklasse stor mediapotential, och vi är stolta över att vara den första tjänsten att streama tävlingen. Vår delade ambition med HHcv och KNHB är att bygga en attraktiv tittarprodukt som i sin tur kan hjälpa den lokala sporten att blomstra många år framåt.”

Tjeerd Boven, President HHcv: “Vårt partnerskap med Viaplay innebär att samtliga Hoofdklasse-matcher direktsänds med högkvalitativt produktionsvärde. Detta passar perfekt med vårt mål att konstant förbättra kvaliteten av landhockey i Nederländerna, att uppmuntra fortsatt professionalisering av Hoofdklasse och att öka landhockeyns supporterbas.”

Under ett separat kontrakt kommer den nederländska public-service-broadcaster NOS att fortsätta visa utvalda direktsända Hoofdklasse-matcher och höjdpunkter fram till 2026.

Erik Gerritsen, VD, KNHB: “Detta partnerskap med Viaplay och HHcv är mycket välkommet och blir väsentligt i att bredda marknadsbasen och potentialen av Hoofdklasse och samtliga team som är med i ligan. Dessutom är vi glada över att Viaplay och NOS har nått en överenskommelse för att maximera landhockeyns mediaräckvidd, vilket är avgörande för att främja sporten generellt.”

I Nederländerna erbjuder Viaplay en unik kombination av premium direktsänd sport, Viaplay Originals, Hollywood-filmer och -serier, och barninnehåll.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Viaplay Group AB (publ) är den internationella streamingutmanaren. Vår streamingtjänst Viaplay finns i alla nordiska och baltiska länder, Polen, USA och Nederländerna, och vi expanderar snabbt med lansering i Storbritannien under 2022, följt av Kanada, Tyskland, Österrike och Schweiz under 2023. Viaplay kommer att ha marknadsnärvaro i minst 21 länder vid slutet av 2023, inklusive minst fem partnermarknader för bolagets brandade innehållskoncept, Viaplay Select. Varje dag underhåller vi miljoner av kunder med vårt unika innehållserbjudande, vilket inkluderar hyllade Viaplay Originals och en unik uppsättning av premium direktsänd sport. Från streaming till TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag, är vårt syfte att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Viaplay Group är noterat på Nasdaq Stockholm (‘VPLAY B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Nicholas Smith, Senior Communications Manager: +46 73 699 1700)
[email protected] (eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
viaplaygroup.com / LinkedIn / Twitter / Instagram / Facebook

Dataskydd:
För att läsa mer om Viaplay Group och dataskydd, klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.