Vilka är årets mottagare av Varbergs kommuns utmärkelser inom kultur- och fritidsområdet?

| 26 april, 2022 | 0 kommentarer

Kultur- och fritidsnämnden i Varbergs kommun har fattat beslut om 2022 års utmärkelser. Måndag den 2 maj är media välkomna till en pressträff då nämndordförande Lena Språng presenterar pristagarna.

Varbergs kommun delar årligen ut penningstipendier och hedersplaketter inom områdena kultur samt idrott och fritid. Utdelningen av utmärkelserna sker under högtidliga former i samband med nationaldagsfirandet i Societetsparken.

Måndag den 2 maj presenterar nämndordförande Lena Språng vilka som mottar årets utmärkelser och hur motiveringarna lyder. Även de pristagare som har möjlighet kommer att delta vid pressträffen.

  • Tid: Måndag 2 maj, klockan 13.00
  • Plats: Expoplatsen, Stadsbiblioteket plan 1, Kulturhuset Komedianten

Anmäl gärna om ni tänker komma genom att mejla [email protected].

Om utmärkelserna

Utmärkelserna består av ett penningstipendium och en hedersplakett inom respektive område. Penningstipendium inom kulturområdet delas ut som stöd och uppmuntran till kulturarbetare för konstnärlig utveckling inom kulturområdet. Penningstipendium inom idrotts- och fritidsområdet delas ut som stöd och uppmuntran till person/grupp som är stadd i utveckling inom idrott eller annan fritidsverksamhet. Hedersplaketterna för kultur samt idrott och fritid utdelas till person/er som på ett berömvärt sätt utövat eller främjat kultur- respektive fritidsverksamhet.

Mottagarna ska ha anknytning till Varbergs kommun. Information om övriga föreskrifter och tidigare mottagare finns på www.varberg.se/kulturochfritidsstipendier.

För mer information, kontakta:

Lena Språng, ordförande kultur- och fritidsnämnden, 072-183 52 18

E-post: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.