Marknadsnyheter
Vilken ingrediens är det vi känner till, utan att känna till den?


Det har nog aldrig varit så svårt att köpa mat som idag. Det ska vara hälsosamt, klimatsmart, gott och vara ekonomiskt rimligt. I dagarna lanseras en ny kampanj med en hemlig ingrediens, som möter de här kraven betydligt bättre än vad genomsnittskonsumenten känner till. Är det fisk? Fågel? Tofu? Avokado? Nej. Den hemliga ingrediensen är svenskt fläskkött.
Maten vi äter handlar inte bara om näring. Den är till stor del en identitetsmarkör. I strävan efter att göra medvetna, kloka val (och kanske även bygga en modern image?) har många vänt sig till en vegetarisk eller vegansk kost de senaste åren. Men nu träder flera kända profiler fram och berättar att de lämnat den veganska livsstilen och gått över till att äta mer diversifierat, däribland animalier, för att få i sig mer näring. De berättar att också personer i deras närhet äter kött i smyg.
Nu lanserar Sveriges Grisföretagare, under konceptet Swedish Pork, en kampanj för att informera konsumenterna om att det faktiskt finns ett livsmedel som möter de moderna kraven betydligt bättre än man tror.
— Svenskt fläskkött transporteras inte över halva jordklotet, som avokado eller importerad grillost – som många väljer som proteinkälla. Svenskt fläskkött leder inte heller till utfiskning. Det är proteinrikt, som kyckling, och det har liknande näringsinnehåll som nötkött. Att lägga till svenskt fläskkött i en varierad kost bör vara en inspiration snarare än något man smyger med, säger Johan Eriksson, ordförande för Sveriges Grisföretagare.
Forskning visar att kroppen har svårare att ta upp näringsämnen som till exempel järn från växtbaserade livsmedel, vilket flera före detta veganska profiler vittnat om som en anledning till att de valt att bredda sin kost – de har helt enkelt känt sig trötta och orkeslösa.
— Fläskkött är ett perfekt tillskott till en växtbaserad kost. Inte minst för att fläskköttet är enormt smakrikt och kan varieras i det oändliga. Det passar både trendiga asiatiska rätter, och mer traditionella rätter och husmanskost. Det är helt enkelt ett väldigt modernt och flexibelt livsmedel för den medvetna konsumenten, säger Johan Eriksson.
Produktionen av svenskt fläskkött bidrar också med gödsel till lantbrukets växtodling och biogasproduktion. Och klimatavtrycket från produktionen har minskat med 20% sedan 2005.
— Det finns helt enkelt många goda skäl att välja svenskt fläskkött. Vi menar att det är dags att återlansera det, säger Johan Eriksson.
För mer information kontakta
Johan Eriksson, ordförande Sveriges Grisföretagare
Mejl: johan@mycklinge.se
Tel: 070-646 40 66
SweDish Pork är ett koncept som är framtaget för att öka kunskapen om svenskt griskött hos konsumenter. Bakom SweDish Pork står branschorganisationen Sveriges Grisföretagare. Läs mer på swedishpork.se, #swedishpork
Taggar:
Marknadsnyheter
JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg om börsen framåt

JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg pratar med Jesper Norberg på EFN om börsens väg framåt. Man tar upp värderingar och makro, samt hur han själv väljer att agera.
Marknadsnyheter
Kreditkort skapar problem för USAs konsumenter – CNBC granskar

CNBC tittar närmare på hur kreditkort skapar problem för konsumenterna i USA som får betala räntor på upp till 36 %, och ovanpå det kommer nya avgifter. När det skapar så här stora problem blir det ett problem för ekonomin som helhet, det är inte bara ett individuellt problem.
CNBC granskar kreditkort och problemen de skapar
Vi skrev nyligen om rekordhög belåning hos investerare i USA. Det är samma sak här, när det är så många individer som är så hårt belånade blir det ett problem för hela aktiemarknaden.
Marknadsnyheter
Varför går det så dåligt för Las Vegas?

Det pratas mycket om att Las Vegas har blivit tomt. Det kommer färre besökare både från USA och utlandet, i en sådan omfattning att vägar som förut var fyllda med bilar nu är smidiga att ta sig fram på. De enda som fortsatt verkar komma är affärsresenärerna.
Las Vegas får mycket kritik för att ha blivit för giriga. Hotellen har börjat lägga på alla möjliga konstiga avgifter för att tjäna mer, restaurangerna lägger på avgifter och dessutom har det tillkommit flera nya skatter. Besökarna känner sig lurade.
-
Analys från DailyFX10 år ago
EUR/USD Flirts with Monthly Close Under 30 Year Trendline
-
Marknadsnyheter5 år ago
BrainCool AB (publ): erhåller bidrag (grant) om 0,9 MSEK från Vinnova för bolagets projekt inom behandling av covid-19 patienter med hög feber
-
Marknadsnyheter3 år ago
Upptäck de bästa verktygen för att analysera Bitcoin!
-
Analys från DailyFX12 år ago
Japanese Yen Breakout or Fakeout? ZAR/JPY May Provide the Answer
-
Marknadsnyheter2 år ago
Därför föredrar svenska spelare att spela via mobiltelefonen
-
Analys från DailyFX12 år ago
Price & Time: Key Levels to Watch in the Aftermath of NFP
-
Analys från DailyFX8 år ago
Gold Prices Falter at Resistance: Is the Bullish Run Finished?
-
Nyheter7 år ago
Teknisk analys med Martin Hallström och Nils Brobacke