Connect with us

Marknadsnyheter

Vinnaren av Svenska Supporterpriset: Här är Sveriges bästa supporter

Published

on

Svenska Supporterpriset är instiftat av Unibet för att hylla och belöna supportrar. Före jul presenterades 19 finalister och efter intensivt juryarbete, med ordförande Glenn Hysén i spetsen, återstår nu en ensam vinnare: Västerås SK-supportern Johan Hjulström är Sveriges bästa supporter och belönas med totalt 60 000 kronor. Dessutom tilldelas Hammarby-supportern Simon Sandström tävlingens särskilda hederpris.

Efter att mängder av fantastiska nomineringar strömmat in under hösten utsågs till slut 19 regionsvinnare i december 2023. Dessa 19 belönades med diplom, ära och 10 000 kronor (varav hälften går till den förening som varje person väljer) och gick även vidare som finalister med chansen att stå som slutsegrare i Svenska Supporterpriset.

Bland alla dessa värdiga kandidater blev det till slut Västeråsaren och VSK-supportern Johan Hjulström som utsågs till ensam vinnare, med motiveringen:

Svenska Supporterpriset finns till för att belöna någon som står för ett schysst supporterskap, som förenar och inkluderar. Någon med passion och engagemang utöver det vanliga, som inspirerar andra att ta efter. Få personifierar detta som Johan Hjulström, gymnasieläraren och Västerås SK-supportern som osvikligt följt sitt lag från läktarplats sedan barnsben. Han har initierat insamlingar som hjälp till att hålla klubben flytande och släpat byggnadsställningar över halva stan för att få en glimt av matcherna under pandemirestriktioner. På matchdagar hälsar han personligt på varje supporter vid namn, fast besluten att få så många om möjligt att känna sig sedda. Johan Hjulström är en sann ambassadör för schysst supporterkultur och en ovärderlig tillgång för VSK och svensk idrott. En värdig vinnare av Svenska Supporterpriset 2023.

Som slutarvinnare tilldelas Johan ytterligare 50 000 kronor av Unibet, utöver tidigare vinstsumma, att dela lika mellan sig själv och sin förening.

– Något vi fastnade för med Johan är det här goa arbetet med att andra ska känna sig sedda. Att du kan gå till arenan och bli välkomnad och vara del av en större familj med en gemensam dröm. Det är ju vad supporterskap handlar om. Lägg till alla seriösa initiativ blandat med en lagom dos galenskap, som att hitta kreativa sätt att följa laget under en pandemi, så har du just en sådan unik supporter som vi letar efter, säger Glenn Hysén juryordförande och Unibet-ambassadör.

Idag presenteras också vinnaren av tävlingens hederspris. Ett specialpris som juryn kan välja att dela ut till en supporter som över lång tid utmärkt sig genom ett exceptionellt supporterskap. Årets vinnare är Hammarbys supporterprofil Simon Sandström från Stockholm, som belönas med 20 000 kronor, varav hälften skänks till föreningen. Motiveringen lyder:

Årets Hederspris går till Simon Sandström. En av supporter-Sveriges verkliga eldsjälar, som under lång tid engagerat sig för Hammarby IF och fotbollen i stort. De senaste åren har Simon drivits av sin passion för jämlikhet och ökat publikintresset för damfotbollen. Från podcast och pengainsamlingar till att driva på för ändrat spelschema och avsparkstider, så att fler har möjlighet att se damlagets matcher på plats. Hans insatser har direkt bidragit till fler på läktarna, som när Hammarbys damer slog svenskt publikrekord 2021. Med sin starka tro på supporterskapets förmåga att samla människor, oavsett bakgrund är Simon sinnebilden av en schysst supporter och värdig hederspristagare.

Läs om alla 19 finalister på https://www.svenskasupporterpriset.se/regionsvinnare

 • Blekinge: Patrik Thorell, Mjällby AIF:s supporterförening Sillastrybarna
 • Dalarna: Ola Karlsson, Leksand IF
 • Gävleborg: Niclas Backlund, Gefle IF
 • Halland: Otto Smith, Varberg BoIS
 • Gotland: Clara Pettersson, IF Hansa-Hoburgs supporterförening Hansa-Ultras
 • Jämtland: Gabriel Chikaonda, Jämtland Basket  
 • Norrbotten: Stefan ”Sargis” Wikström, Kalix Bandy 
 • Skåne: Linnea Gustafsson, OK Gynge 
 • Småland: Tobias Levinsson, Östers IF:s supporterförening East Front
 • Stockholm: Arkan Palani, Nacka Handikappidrott
 • Sörmland: Chris Erngren, Nyköpings SK
 • Värmland: Dan Brandt, Karlstad Innebandy 
 • Uppland: Joel Öberg, ISUN
 • Västerbotten: Angelina Johansson, IF Björklöven
 • Västernorrland: Lars-Gunnar “Lara” Persson, ÖSK
 • Västmanland: Johan Hjulström, VSK
 • Västra Götaland: Emelie Hultin, IF Elfsborg
 • Örebro: Pontus Östman, Örebro SK
 • Östergötland: Mari Jakobsson, Norrköping Kappsimningsklubb 

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Falk, projektledare Svenska Supporterpriset och Sverigechef på Unibet.
070-875 39 42, 
anders.falk@kindredgroup.com

Om Unibet
Unibet är en del av Kindred Group – ett av världens ledande nätbaserade spelbolag med verksamhet i Europa, Nordamerika och Australien. Kindred Group erbjuder underhållning i en säker, trygg och hållbar miljö för över 30 miljoner kunder via något av de 9 varumärken som ryms inom koncernen. Bolaget har över 2 500 medarbetare globalt och är medgrundare av European Gaming and Betting Association (EGBA), samt medgrundare av IBIA (International Betting Integrity Association). Kindred Group är granskat och certifierat av eCOGRA för överensstämmelse med EU:s rekommendation om principer för konsumentskydd och spelansvar från 2014 (2014/478/EU). Kindred Group är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kindredgroup.com 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Svefa stärker transaktionsrådgivning och utser Sissel Andersson till affärschef Stockholm

Published

on

By

Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och stärker sitt transaktionsrådgivningserbjudande genom att utse Sissel Andersson till affärschef Stockholm. Samtidigt får Erik Norrman, idag affärschef Väst, utökat ansvar och blir affärschef för både Syd och Väst.

Svefa har, med sin unika position i gränslandet mellan den offentliga och privata sektorn, utvecklat ett unikt erbjudande inom transaktionsrådgivning. Förändringarna är en del i Svefas strategiska tillväxtplan och en förutsättning för fortsatt expansion.

Sissel Andersson, idag projektledare inom Svefas transaktionsteam får utökat ansvarsområde som affärschef för Stockholm. Erik Norrman, idag affärschef i Väst ges utökat ansvar för såväl Syd som Väst

”Under 2023 har vi stärkt vår ställning som strategisk transaktionsrådgivare med god affärskraft och marknadskännedom. Genom att bredda Eriks och Sissels ansvar ser vi ökad förmåga att tillvarata nya möjligheter i marknaden samt för fler att få ta del av ett inspirerande ledarskap” säger Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning. 

För mer information och kommentarer

Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning,
tel: 010-603 87 38 stefan.timan@svefa.se

Johan Hopstadius, press och marknad, tel: 076-634 20 05
johan.hopstadius@svefa.se

Svefa erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom värdering & analys, samhällsbyggnad & fastighetsutveckling, strategisk & operativ förvaltningsrådgivning, strategiskt affärsstöd samt transaktionsrådgivning. Tillsammans är vi över 250 medarbetare fördelade på kontor från Malmö i söder till Luleå i norr. Svefa Partnergruppen som består av Svefa, Värderingsdata och Set Up omsätter årligen drygt 450 MSEK. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighets- och energibolag, investerare, byggbolag, banker, myndigheter och kommuner till mindre lokala fastighetsaktörer som alla uppskattar vår kombination av fastighetskompetens och affärsintelligens.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

SBB etablerar joint venture-bolag för samhällsfastigheter tillsammans med Castlelake vilket tillför likvid till SBB om cirka 5,2 miljarder kronor

Published

on

By

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) har ingått avtal om att bilda ett joint venture-bolag, SBB Infrastructure AB[1] (”SBB Infrastucture”), tillsammans med fonder som förvaltas av den globala alternativa förvaltaren Castlelake, LP (”Castlelake”). I samband med etableringen av joint venture-bolaget har SBB Infrastructure ingått ett låneavtal med Castlelake, med stöd från Atlas SP Partners (“Atlas”), om cirka 5,2 miljarder kronor[2]. SBB Infrastructure kommer använda en del av lånelikviden för att förvärva fastigheter från SBB samt en del för att refinansiera skulder till SBB (”Transaktionen”).

SBB Infrastructure förvärvar fastigheterna till marknadsvärdet per 31 december 2023 som uppgick till 5,7 miljarder kronor. SBB Infrastructure kommer att som ytterligare säkerhet för lånet erhålla säkerheter från SBB i form av fastigheter värderade till 3,7 miljarder kronor, vilket gör att den totala säkerhetsmassan för lånet uppgår till 9,4 miljarder kronor. Portföljen av samhällsfastigheter kommer drivas och förvaltas av SBB Infrastructure genom ett förvaltningsavtal med SBB.

SBB avser att använda likviden från Transaktionen till att stärka bolagets finansiella ställning och amortera skulder.

”Transaktionen bekräftar det starka värdet i SBB:s samhällsportfölj som utmärker sig genom en växande efterfrågan, inflationssäkrade kassaflöden och liten risk för hyresbortfall. Likviditeten ger möjlighet till att refinansiera skulder och att genomföra strategiska åtgärder för att maximera bolagets värde över tid. Vi ser fram emot samarbetet med Castlelake”, säger Leiv Synnes, vd för SBB.

Transaktionen är föremål för sedvanliga fullföljandevillkor. Transaktionen är inte föremål för konkurrensgodkännande. Fullföljande av Transaktionen kommer att ske så snart som alla fullföljandevillkor har uppfyllts, vilket väntas ske i mars 2024.

J.P. Morgan, Vinge, Wistrand och Waselius Wist rådgav SBB, DLA och CBRE rådgav Castlelake och CWT och Roschier rådgav Atlas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helena Lindahl, Finansdirektör, ir@sbbnorden.se eller press@sbbnorden.se

Denna information utgör insiderinformation som Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 februari 2024 kl. 15:15 CET.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se.

[1] För närvarande SBB Elderly Care Properties AB, org. nr. 559448-7125, under namnändring till SBB Infrastructure AB.

[2] EURIBOR utgör basränta för EUR-delen av lånet, motsvarande 217 miljoner EUR, och STIBOR utgör basränta för SEK-delen av lånet, motsvarande 2 745 miljoner SEK. Räntesatsen för lånet uppgår till EURIBOR/STIBOR + 500bps.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Stockholm Stadsteater erbjuder syntolkning

Published

on

By

I ett nytt samarbete kommer föreningen Syntolkning Nu i Sverige, tillsammans med Stockholm Stadsteater erbjuda livesyntolkning till några utvalda produktioner.

Den 11 maj kommer ”En midsommarnattsdröm” erbjudas med livesyntolkning. Det är en mörk komedi fylld av kärlekstrassel, magi, drömmar och förväxlingar med bland andra Leif Andrée i rollen som Puck, Angelika Prick som Titania och Bahador Foladi som Botten.

En månad senare, den 8 juni, får man som se en av de sista föreställningarna av ”Matilda-The musical” livesyntolkad. Ett musikaliskt och fantasifullt äventyr om den begåvade flickan Matilda Wormwood som tar ställning mot en orättvis och kall vuxenvärld. 

I oktober kommer den stora musikalen ”Company” att livesyntolkas. Det är en av världens mest älskade musikaler som kommer till Stockholm stadsteater. I Company följer vi Bobbies sökande efter kärlek och mening, omgiven av vänner i parrelationer och mitt i den pulserande storstaden.

Platser till samtliga syntolkningar är placerade långt fram och ledsagare medföljer utan kostnad. Man bör boka platser nu, för att försäkra sig om att få ta del av syntolkningarna. Bokas via länkarna till vår hemsida eller via e-post, boka@syntolkning.nu

Kontakt:
Peter Lilliecrona, verksamhetsledare i Syntolkning Nu i Sverige, 0730-345112, peter@syntolkning.nu 

Om syntolkning: 

Syntolkningen är ett icke subventionerat hjälpmedel, främst för personer med synnedsättning. Förmedlas från en syntolk, som beskriver det som syns. Livesyntolkning kan ske trådlöst i en lokal eller utomhus. Syntolkning kan ske enskilt, men oftast till grupp och då även på flera olika språk samtidigt. Syntolkning skall inte förväxlas med teckenspråkstolkning, eller referat.
Livesyntolkning av evenemang sker lika bra både utomhus som inomhus. Ibland sker det i stora teatersalonger eller arenor liksom i små intima teaterlokaler. Någon gång kan det ske på en utomhusteater liksom utomhus på stora ytor i en park eller nöjesfält. Syntolkning sker alltid med respekt för scenen, evenemanget och för publiken, både de som tar del av syntolkningen liksom de som inte gör det. Syntolkningen finns där utan att märkas, då den sänds trådlöst, från digitala sändare till mottagare hos berörda. 
Syntolkning Nu samarbetar bland annat med SRF, US och FSBU. Läs mer om syntolkning på Wikipedia.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.