Connect with us

Marknadsnyheter

Viveca Stens ‘Åremorden’ blir Viaplay-serie

Published

on

  • Viveca Stens krimromaner har publicerats i fler än 40 länder
  • Serien i sex delar har premiär på Viaplay under 2024
  • ‘Åremorden’ produceras av SF Studios i samproduktion med Viaplay

Den bästsäljande svenska författaren Viveca Stens framgångsrika krimromaner ‘Åremorden’ blir en dramaserie på Viaplay. Serien i sex delar utspelar sig i Norrlands vackra samt karga fjällvärld och produceras av SF Studios i samproduktion med Viaplay, med Joakim Eliasson (‘Heder’; ‘Gåsmamman’) som regissör. Stens böcker är utgivna i fler än 40 länder och har sålt över 7,5 miljoner exemplar, och tv-serien baserad på hennes ‘Morden i Sandhamn’ har setts av nästan 100 miljoner tittare runt om i världen sedan 2010.

I ‘Åremorden‘ tar Stockholmspolisen Hanna Ahlander flykt från sina personliga och professionella problem till Åre. Men när en ung kvinna försvinner under Luciaaftons iskalla natt kan Hanna inte låta bli att börja nysta i fallet. Lokalpolisen Daniel Lindskog tar motvilligt hjälp av henne – men kan de lita på varandra?

Viveca Sten: “Jag är så glad över att mina nya favoritkaraktärer Hanna och Daniel har tagit sig in i läsarnas hjärtan. Att det nu blir en serie på Viaplay känns otroligt roligt! När jag började skriva våren 2020 – som ett resultat av att bli kvar i Åre pga Corona-pandemin – vågade jag inte föreställa mig att böckerna så snart skulle komma till liv även på vita duken. Jag hoppas och tror att ‘Åremorden ska bli en lika framgångsrik tv-serie som ‘Morden i Sandhamn och ser särskilt fram emot att medverka som exekutiv producent.”

Filippa Wallestam, Viaplay Group Chief Content Officer: “Viveca Stens berättande är beprövat att fånga intresse både lokalt och internationellt, och vi ser fram emot en bred publik för denna ambitiösa serie. ‘Åremorden’ kommer att leverera charmiga vintermiljöer samt ett iskallt kriminaldrama, allt genom ögonen på engagerande karaktärer som Vivecas miljontals läsare ska känna igen. Högkvalitativa serier som denna skiljer Viaplay från mängden och understryker återigen att Nordic-noir har en lysande framtid.”

‘Åremorden’ (engelsk titel: ‘The Åre Murders’) spelas in från våren 2023, med skådespelare som annonseras i sinom tid, och har premiär hösten 2024. Manusförfattarna är Karin Gidfors (‘Snabba Cash’) och Jimmy Lindgren (‘Heder’), med SF Studios Brita Lundqvist som producent. Tillsammans med Viveca Sten är seriens exekutiva producenter Susann Billberg på SF Studios och Helena Larand på Viaplay Group. Globala försäljningar hanteras av Viaplay Content Distribution.

Om Viaplays eget innehåll

Viaplay planerar att släppa minst 70 egna producerade titlar under 2022. Kommande serier och filmer inkluderar ‘Furia’ säsong två; ‘Rebus’; ‘Human to Human’; ‘Sex Drömmar Kärlek’; ‘Veronika’; ‘I kärlekens namn’; ‘På gatan där jag bor’; ‘Min skuld’; ‘Call Me Dad’; ‘Strandhotellet’; ‘Roombeek’; ‘Hör upp!’; ‘Slutet på sommaren’; ‘R.I.P. Henry’; ‘Thunder in My Heart’ säsong två; ‘Leva Life’; ‘Det är något som inte stämmer’; ‘Det kunde varit vi’; ‘Threesome’ säsong två; ‘Tack för senast!’; ‘Fästningen’; ‘The Hunt for Jasper S.’; ‘Liv Ullmann: The Road Less Travelled’; ‘Den som dräper’ säsong tre; ‘Förhöret’ säsong tre; ‘Meningen med livet’; ‘Something Stupid’; ‘The Guilty’; ‘Stockholms Blodbad’; ‘Delete Me’ säsong två; ‘Guldtransporten’; ‘North Sea Connection’; ‘Limbo’; ‘Litvinenko’; ‘Karma och Jonar’; ‘Ronja’; ‘The Uninhabitable Earth’; ‘Murderesses’; ‘Pørni’ säsong tre; ‘Hilma’; en serie om Börje Salming; och ‘The Swarm’.

Två engelskspråkiga storfilmer kommer att produceras av Viaplay varje år. Bolaget har även etablerat ett samägt produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment och investerat i amerikanska studion Picturestart.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Viaplay Group AB (publ) är den internationella underhållningsleverantören. Vår streamingtjänst Viaplay finns på direkt-till-konsument-basis i alla nordiska och baltiska länder, Polen, Nederländerna och Storbritannien, och vi expanderar snabbt med lansering i USA och Kanada under 2023. Varje dag underhåller vi miljoner av kunder med vårt unika innehållserbjudande, vilket inkluderar hyllade Viaplay Originals och en unik uppsättning av premium direktsänd sport. Dessutom blir Viaplays berättande tillgängligt till partners runt om i världen genom det innovativa brandade innehållskoncept Viaplay Select. Från streaming till TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag, är vårt syfte att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Viaplay Group är noterat på Nasdaq Stockholm (‘VPLAY B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Nicholas Smith, Senior Communications Manager: +46 73 699 1700)
[email protected] (eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
viaplaygroup.com / LinkedIn / Twitter / Instagram / Facebook

Dataskydd:
För att läsa mer om Viaplay Group och dataskydd, klicka här

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 09.12.2022

Published

on

By

Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
09.12.2022 kl. 22.30 EET

Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 09.12.2022 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:

Handelsplats (MIC-kod)

Antal aktier

Viktad snittkurs/aktie, euro*, **

Kostnad, euro*, **

XHEL

349 563

 9,92

3 466 860,97

CEUX

290 089

 9,93

2 880 588,25

TQEX

34 660

 9,95

 344 701,54

XSTO

290 262

 9,94

2 886 283,74

XCSE

35 411

 9,92

 351 188,09

Summa

 999 985

 9,93

9 929 622,58

* Växelkurser som använts: SEK till EUR 10,8811 och DKK till EUR 7,4375
** Avrundat till två decimaler

Den 18 juli 2022 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 1,5 md euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2022. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.

Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 16 827 537 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 6 073 651 egna aktier för ersättningsändamål.

Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.

För Nordea Bank Abp:s räkning,
Citigroup Global Markets Europe AG

För ytterligare information:

Matti Ahokas, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 8011
Group Communication, +358 10 416 8023 eller [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

KOMMUNIKÉ FRÅN THINC JETTY COLLECTIVES EXTRA BOLAGSSTÄMMA 2022

Published

on

By

REGULATORY

Thinc Jetty Collective AB (publ) har idag hållit extra bolagsstämma. Stämman beslutade i enlighet med de förslag som styrelsen lagt fram.

Stämman beslutade om:

  • godkännande av förvärv av aktier i Tigerton AB och förvärv av aktier i Kunskapskraft & Media AB.
  • om incitamentsprogram till ledande nyckelpersoner och anställda genom emission  av 10 000 000 teckningsoptioner enligt styrelsens förslag där lösenkursen fastställdes till 0,45 SEK per aktie.
  • ny bolagsordning genom om ändring av bolagets företagsnamn till Thinc Collective AB (publ)

Den extra bolagsstämman ägde rum genom poströstning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Wallqvist, VD Thinc Jetty Collective AB
[email protected]

Thinc Jetty Collective är verksamma inom kommunikationsbranschen och koncernen erbjuder en grupp av bolag inom system, kommunikation och struktur. Bolagen tänker ut och genomför idéer till sina kunder. Gruppens kompetensområden sträcker sig från data, analys, teknikutveckling och SaaS system till kommunikation, media, PR och brand experience. Koncernen riktar sig till kunder oavsett bransch med behov av sammanhållen kommunikation. Thinc Jetty Collective är verksamma inom Norden.

Läs mer på thinccollective.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Överenskommelse nådd i EU för Karlsbro (L)s batterilagstiftning

Published

on

By

Europaparlamentet, Kommissionen och Rådet har just enats om förslaget om en europeisk batteriförordning. Liberalernas Europaparlamentariker Karin Karlsbro som varit den liberala gruppens förhandlare är nöjd över resultatet av trialogförhandlingen som innebär en mer ambitiös lagstiftning än Kommissionens grundförslag. 

“Utan batterier och elektrifiering klarar vi inte våra ambitiösa klimatmål. Den nya lagen ställer höga krav både när det gäller batteriets klimat- och miljöpåverkan och ger konsumenten större möjlighet att enkelt göra egna klimatval. Jag är glad att både Rådet och Kommissionen gått parlamentet till mötes för se till att göra förslaget skarpare” säger Karlsbro.

Med batterier kan allt från små hushållsapparater till stora transportmedel och enorma industrier bryta sitt beroende av fossila bränslen. När efterfrågan på batterier ökar då vi ställer om från fossildrivna fordon och produktionsprocesser till el kommer batteriernas klimatpåverkan spela en allt större roll. Batteriförordningen är ett helt nytt sätt att lagstifta på miljöområdet som kommer att följa batteriet i alla faser – produktion, konsumtion och återvinning. 

“En cirkulär marknad skapas genom krav på att nya batterier måste innehålla en viss andel återvunnet material. För att garantera att vi inte producerar batterier i Europa på bekostnad av miljö och välstånd i andra länder kommer batterier på den europeiska marknaden att omfattas av så kallade “due diligence”- regler för att säkerställa skydd av mänskliga rättigheter och miljö genom hela produktionskedjan” säger Karin Karlsbro.

Karlsbro framhåller lagstiftningen som särskilt viktig för Sverige, som ligger i framkant av den växande industrin för hållbara batterier.  

“Hållbara batterier från EU behövs för energiomställningen och är ett sätt för oss att klippa beroendet av råvaror från odemokratiska fossilnationer. Sveriges batteriproduktion ger oss möjligheten att minska både den globala uppvärmningen och diktaturers maktposition i den globala ekonomin. Vi är, med EU:s hjälp, på god väg att bli Europas batteri-stormakt” avslutar Karlsbro.

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
[email protected]
+46 73 427 56 92

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.