Vrak invigs av H.M. Konungen den 22 september

| 24 juni, 2021 | 0 kommentarer

Bthall 2 ombyggd till Vrak

Nu är det klart att H.M. Konungen inviger det nya museet Vrak – Museum of Wrecks den 22 september.

Vrak är ett nytt museum på Djurgården i Stockholm, syster till Vasamuseet, som berättar om Östersjöns unika vrak och som öppnar i september 2021.

 Ingenstans i världen finns det så många välbevarade vrak och historiska lämningar som i Östersjön. Vrak är ett museum som berättar om detta världsunika kulturarv. Med hjälp av digital teknik tar museet berättelserna till ytan och låter vraken ligga kvar på botten där de bevaras bäst. 

Den som längtar efter att lära sig mer om vrak kan redan nu via museets webbplats vrak.se djupdyka bland Östersjöns vrak. Där finns vrakberättelser, poddar med marinarkeologiska teman, filmer om vrak i Östersjön och mycket mer.

Vrak ligger på Djurgårdsstrand, mellan Vasamuseet och Gröna Lund, med forna örlogsvarv, skeppsvrak och Östersjön utanför knuten. Museets butik och Vrak Café & Bar har öppet dagligen sedan i juni.

Både Vasamuseet och Vrak ingår i myndigheten Statens maritima och transporthistoriska museer.

För mer information och bilder, kontakta:
Cecilia Eriksson,
Kommunikatör Vrak – Museum of Wrecks. 
E-post: [email protected]
Telefon: 08-519 558 43
 
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *