Connect with us

Marknadsnyheter

W3 Energy och Marsh i nytt samarbete mot cyberattacker på vindkraftparker

Published

on

Hoten om cyberattacker mot energisektorn ökar. Därför inleder W3 Energy och den internationella försäkringsförmedlaren Marsh ett strategiskt samarbete, med tjänster som riktar sig direkt till ägare av vindkraftparker.
– Tillsammans erbjuder vi en bra kombination av riskanalys, IT-säkerhet och försäkringar, vilket ger en ökad trygghet för kunderna, säger Anders Orebrandt, Head of Renewable Energy Nordics på Marsh AB.

Svenska W3 Energy är en oberoende teknisk förvaltare som ansvarar för både finansiell och operativ drift av vindkraftparker, med kontor i Piteå, Skellefteå och Umeå. Portföljen på 1815 MW gör att man förvaltar cirka 18 % av den förnybara energi som produceras i Sverige. W3 Energy har lång erfarenhet av cybersäkerhet på vindkraftparker.

”Hur säker är din vindkraftpark?”
– Vi har jobbat med den här typen av frågor under många år och som oberoende aktör kan vi hjälpa även de vindkraftparker vi inte själva förvaltar. Cyberattacker har blivit allt vanligare inom energisektorn och kan göra stor skada både för parkerna själva och för samhället i stort. I Marsh har vi en aktad och professionell samarbetspartner som försäkrar en stor del av vindkraftbranschen. Deras koncept med en särskild cyberförsäkring är unikt och mycket passande i tiden. Tillsammans har vi skapat en produkt som kan trygga vindkraftsägares tillgångar både långsiktigt och heltäckande, berättar Ulf Johansson, CTO på W3 Energy.      

W3 Energys arbete med cybersäkerhet leds av bolagets CTO Ulf Johansson och nyligen har teamet förstärkts med IT-specialisten Olov Larsgren.
– Vi vill sprida vår kunskap till så många som möjligt, eftersom det här är ett problem som ökar. En fråga som ägarna behöver ställa sig är ”Hur säker är din vindkraftpark?” och vi erbjuder djupgående analyser och säkerställer att deras IT-system lever upp till kraven. Målet är att undvika attacker, eftersom stopp både är kostsamma och kan göra att de inte lever upp till leveransnivåerna i sina kontrakt, säger Olov Larsgren.

Helt ny cybertjänst som skyddar mot utpressning och sabotage
Försäkringsförmedlaren Marsh har 45 000 anställda spridda i över 130 länder och erbjuder bland annat tjänster inom energisektorn. Det strategiska samarbetet innebär att de nu kommer att erbjuda en helt ny typ av försäkring, speciellt riktad till vindkraftparker.
– Vi ser det här som en bra kombination, där W3 gör en riskbedömning och vi ger dem möjlighet att teckna en cyberförsäkring som ger skydd mot både cyberutpressning och sabotage. Energisektorn är del av den kritiska infrastrukturen och med läget i världen just nu är det svårare att hantera säkerheten på egen hand. W3 Energy är en bra samarbetspartner för oss, eftersom de ligger i framkant och driver de här frågorna inom vindkraft och har tjänster som går hand i hand med våra, säger Anders Orebrandt.

Presskontakter
Ulf Johansson, Chief Technical Officer W3 Energy
Tel: +46 (0) 70-531 72 00
Mail: ulf.johansson@w3e.se

Anders Orebrandt, Head of Renewable Energy Nordics Marsh AB
Tel: +46 (0) 73 -377 42 88
Mail: anders.orebrandt@marsh.com

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rörelser på arbetsmarknaden vecka 11

Published

on

By

Arbetsförmedlingen informerar om förra veckans utveckling på arbetsmarknaden.

Under veckan fick 7 051 personer ett arbete och 442 personer började en reguljär utbildning. Under veckan skrev 6 572 personer in sig som arbetssökande. Antalet inskrivna arbetslösa uppgår nu till 339 925 personer, vilket motsvarar en arbetslöshetsnivå på 6,5 procent.*

Under mars månad har hittills 2 726 personer varslats om uppsägning. Siffrorna är preliminära och redovisas därför ej på länsnivå eller bransch.

Övrig veckostatistik finns på vår webbplats.

Statistik – Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

*Veckostatistiken avser samtliga inskrivna arbetslösa på Arbetsförmedlingen. Den registerbaserade arbetskraften som ligger till grund för den relativa arbetslöshetsnivån avser åldrarna 16-65.

Presstjänsten: 010-486 10 00, press@arbetsformedlingen.se

 

ARBETSFÖRMEDLINGEN
Vi hjälper arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra.
Pressjour: 010-486 10 00, press@arbetsformedlingen.se
www.arbetsformedlingen.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från extra bolagsstämma i Swedish Stirling

Published

on

By

Vid extra bolagsstämma i Swedish Stirling AB (publ) den 20 mars 2023 fattades beslut om att frågan om likvidation ska anstå till fortsatt bolagsstämma.

Som framgår av kallelsen till bolagsstämman har styrelsen för Swedish Stirling AB (publ) föreslagit att bolaget ska träda i frivillig likvidation enligt 25 kap. 3 § aktiebolagslagen, vilket beskrivs i detalj i stämmohandlingarna som finns tillgängliga på bolagets webbplats, www.swedishstirling.com.

Vid bolagsstämman beslutades, på förslag av aktieägare, att frågan om likvidation skulle anstå till fortsatt bolagsstämma som ska hållas fredagen den 24 mars 2023, klockan 09:00 hos Wistrand Advokatbyrå, Regeringsgatan 65 i Stockholm. Det noterades att avsikten är att den kontrollbalansräkning som är under upprättande ska upprättas och revisorsgranskas för att läggas fram vid den fortsatta stämman.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 mars 2023 kl. 12:00 CET.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sven Ljungberg, Kommunikationschef, 031-385 88 30, ir@swedishstirling.com

Om Swedish Stirling AB

Swedish Stirling är ett svenskt miljöteknikföretag som grundades 2008 för att vidareutveckla stirlingteknologins enastående förmåga att omvandla värmeenergi till elektricitet. Bolagets senaste produkt, PWR BLOK, är en unik egenutvecklad lösning för att återvinna energi ur industriella restgaser och värme, och omvandla denna till 100 procent koldioxidneutral elektricitet med hög effektivitet. Bolagets vision är att etablera stirlingteknologin som det bästa alternativet för lokal och hållbar produktion av elektricitet. Swedish Stirling AB är listat på Nasdaq First North Premier och FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se. Läs mer på www.swedishstirling.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Anna-Karin Stenberg lämnar Vattenfall

Published

on

By

Senior Vice President och chef för affärsområdet Markets, Anna-Karin Stenberg, kommer att lämna Vattenfall under andra halvåret 2023.

Anna-Karin Stenberg har arbetat inom Vattenfall under åtta år. Mellan 2008-2011 var hon finanschef för Business Group Nordic och 2018 kom hon tillbaka till Vattenfall och positionen som Vice President Controlling för affärsområdet Markets, i Hamburg. Under de senaste tre åren har hon varit Senior Vice President och chef för affärsområdet Markets.

  • Anna-Karin har varit ovärderlig för BA Markets framgångar och har utvecklat verksamheten för att möta utmaningarna på den europeiska energimarknaden under de senaste åren och inte minst under det senaste väldigt skakiga året. Hennes insatser, engagemang och ledarskap har tydligt lyft affären till nästa nivå. Hon har också varit en viktig del av ledningsgruppen på Vattenfall. Jag uppskattar henne verkligen som kollega och önskar henne all lycka i nästa steg i livet, säger Anna Borg, vd för Vattenfall.
  • Att komma tillbaka till Vattenfall 2018 och få chanson att upptäcka affärsområdet Markets har varit en stor upplevelse. Jag har haft möjligheten att arbeta med många väldigt smarta och bra personer, både inom BA Markets och i koncernen. Jag är så stolt över hur min ledningsgrupp, alla ledare och medarbetare har bidragit till Vattenfall. Detta gäller givetvis inte minst för prestationerna under 2022 – det skakigaste året hittills på energimarknaderna, säger Anna-Karin Stenberg och fortsätter;
  • Jag ska nu inleda en ny fas i livet. Vissa kallar detta för att gå i pension, men jag gör inte det. Jag kommer att fortsätta hålla mig upptagen och har flera uppdrag.

Rekryteringen av en efterträdare till Anna-Karin Stenberg har påbörjats och till dess att en efterträdare finns på plats kommer Anna-Karin att vara kvar i sin roll.

För ytterligare information kontakta:

Vattenfalls pressavdelning, telefon +46 8 739 50 10, e-post: press@vattenfall.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.