Wallenstam hyr ut 970 kvm till ny konceptbutik i Rosenlund

| 24 februari, 2021 | 0 kommentarer

STOFF & STIL har hyrt 970 kvm i entréplan på Rosenlundsgatan 8. I över 40 år har den danska butikskedjan hjälpt kunder med att uttrycka sig kreativt genom att erbjuda ett stort utbud av metervaror, symönster, sytillbehör mm. Verksamheten har i dag 29 butiker i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Österrike och bedriver webhandel i 13 europeiska länder. I samband med nyöppningen i Rosenlund kommer de byta namn till Selfmade®, vilket speglar deras nya uppdaterade koncept bättre.

Selfmade® är ett koncept där inspiration, kreativitet och konst förenas. I butikernas nya workshop-områden kommer det att finnas systationer tillgängliga för alla med passion för eget skapande. Besökarna kommer att kunna delta i kreativa workshops, rådfråga kunnig personal och hitta inspiration från modeshower, utställningar, böcker mm.

CEO för STOFF & STIL/Selfmade®, Alexander Lerche, ser framemot öppningen av butiken och att kunna förmedla detta nya koncept:
”Selfmade® är vårt kall om att skapa unika förutsättningar för alla nyfikna DIY (do it yourself) -människor. Vi märker i dag ett stort intresse framför allt från den yngre generationen som önskar alternativ till en värld som primärt är baserad på färdigproducerade produkter. Selfmade® vill lägga ett stort fokus på upplärning inom design och sömnad, både i våra fysiska butiker samt genom inspiration på våra olika onlineuniversum. I vår organisation kallar vi detta Empower Creative Self-Expression, och vi har gjort detta till vårt uppdrag att stärka människors förmåga att uttrycka sig själva kreativt” berättar han.

Regionchef för Göteborg och vice VD på Wallenstam, Marina Fritsche kommenterar:
”Det känns väldigt roligt att kunna välkomna det nya konceptet ”Selfmade®” till Rosenlund. En ny kreativ verksamhet i entréplan blir ett mervärde för både boende, företag och besökare i området. Dessutom extra intressant med delningskonceptet av symaskiner som känns väldigt modernt och rätt i tiden”, säger hon.

1980 öppnade Marianne och Peter Lerche butiken Peters Resthal i Herning, Danmark, där de sålde restpartier av metervaror från lokala textilproducenter. Några år senare bytte verksamheten namn till STOFF & STIL och nu till Selfmade®, genom barnen Rikke, Michael och Alexander Lerche. De driver nu utvecklingen vidare till en plats med fokus på design, inspiration, hållbarhet och kreativitet för alla.

Tillträde till lokalen i Rosenlund blir i mitten av augusti.

För ytterligare information och bilder:
Elisabeth Vansvik, Kommunikationsdirektör Wallenstam AB (publ) tel. 031-20 00 00 alt. 0705-17 11 38

www.wallenstam.se/bilder
www.wallenstam.se

Wallenstam är ett fastighetsbolag som förvaltar, bygger och utvecklar fastigheter för ett hållbart boende och företagande i Göteborg, Stockholm, och Uppsala. Fastighetsbeståndet värderas till cirka 58 miljarder kronor och kundbasen utgörs av cirka 10 000 hushåll och 1 000 företag. Den totala uthyrningsbara ytan är drygt 1 miljon kvm. Wallenstam är självförsörjande på förnybar energi med egna vindkraftverk i drift. Bolagets B-aktier finns noterade på Nasdaq Stockholm sedan 1984.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *