White & Case är ett av bolagen som kvalar in på nationell superlista

| 12 november, 2021 | 0 kommentarer

Årets vinnare av Dun & Bradstreet:s undersökning Sveriges Superföretag presenteras idag. Av endast runt en promille av Sveriges alla företag som kvalar in på listan och tas ut efter en sammanvägning av bolagens tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering.

Stockholm 12 november 2021: Dun & Bradstreet Holdings, Inc. (“Dun & Bradstreet” eller “företaget”) (NYSE: DNB), en ledande global leverantör av affärsdata och dataanalys presenterar för sjuttonde året i rad Sveriges Superföretag, de mest högpresterande privata bolagen i svenskt näringsliv. Totalt 630 företag kvalar in på listan, vilket motsvarar runt en promille av Sveriges alla företag. Ett av årets vinnande företag är White & Case.

“Vi har en global strategi för att vara en nära rådgivare till ledande företag och institutioner inom ett antal utvalda branscher och vi arbetar hårt och målmedvetet för att nå våra mål, inklusive ett antal finansiella mål, i vår svenska verksamhet”, säger Jan Jensen, Nordic Head of Private Equity och Office Executive Partner, White and Case. “Vi har ett fantastiskt team i Stockholm och i vårt globala nätverk som har byggt starka relationer med våra klienter under en lång period, och vi har haft en väldigt fin tillväxt i Sverige under de senaste åren. Det är förstås extra roligt och hedrande att bli uppmärksammad av Dun & Bradstreet för detta och kvala in som ett av deras Superföretag.”

Ett antal högt ställda kriterier måste uppfyllas för att bli ett Superföretag. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på listan.

“Vi vill hylla Sveriges hjältar, de som bygger Sverige med jobb och långsiktig värdeökning i näringslivet”, säger Per Weidenman, analytiker på Dun & Bradstreet. “Att kunna se och lyfta fram trender och statistik hjälper enskilda företag att tydligare styra och se resultat av sina satsningar, samtidigt som det ger oss en bild av hur näringslivet i samhället utvecklas från år till år.”

Superföretagarlistan 2021 präglas som så mycket annat i näringslivet av Coronapandemin.

“Det är naturligtvis så att pandemin har haft en negativ inverkan på BNP och näringslivets utveckling, både i Sverige och andra länder”, fortsätter Per Weidenman. ”Men man måste också komma ihåg att vi hade en ganska tydlig konjunkturavmattning redan 2019. Så ett minskat antal Superföretag hade vi förmodligen sett ändå, men naturligtvis har den minskningen förstärkts av pandemin.”

Fördjupad information om alla Superföretag, trender, analys och länsindelningar finns på:

https://www.dnb.com/sv-se/kunskap/vara-tankar-om/superforetagen-2021/

Om Sveriges Superföretag 2021

Bakom Sveriges Superföretag står Dun & Bradstreet. Företagen rankas utifrån de svenska aktiebolagens ekonomiska kapitalstruktur och finansiering under de senaste fyra åren. Listan innehåller alltså företag som under fyra års tid presterat bättre tillväxt än andra företag men som dessutom uppvisat en högre vinst, bättre avkastning, högre effektivitet och en starkare kapitalstruktur. Alla företag har en omsättning på minst 10 miljoner kronor under det senaste året. Undersökningen är framtagen av Per Weidenman, analytiker på Dun & Bradstreet.

Om Dun & Bradstreet

Dun & Bradstreet är en ledande global leverantör av affärsbeslutsdata och analyser som gör det möjligt för företag över hela världen att förbättra sina affärsresultat. Genom Dun & Bradstreet’s lösningar levereras insikter som ger kunderna möjlighet öka sina intäkter, sänka kostnader, minska riskerna och transformera sina affärer. Sedan 1841 har bolag av alla storlekar förlitat sig på Dun & Bradstreet för att hjälpa dem att hantera risker och skapa möjligheter.

Mediekontakt:

Sandra Eriksson, Head of Marketing and Business Development Nordic Region på White and Case
[email protected]

Per Weidenman, Analytiker på Dun & Bradstreet
+46 (0) 70 674 88 45
[email protected]

Tomas Hedenius, Head of Marketing and Communication – Nordics
+46 (0) 70 247 29 02
[email protected]

Tomas Hedenius[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *