William Spetz och Åsa Lindholm gör svart komedi för barn

| 26 mars, 2020 | 0 kommentarer

Flykten från Norra Smultronstigen är titeln på Drama för ungas nya serie som har premiär i P4 och släpps i appen Sveriges Radio Play nu på söndag 29 februari. I serien får man följa bästa kompisarna Lova och Amin och deras försök att ta sig bort från gatan där de bor och den självupptagna vuxenvärlden.


Flykten från Norra Smultronstigen med William Spetz, Viva Östervall Lyngbrandt, Bixi Brandelius och Helena Lindegren Foto: Pontus Bergman/Sveriges Radio.

Vad gör man om man är 11 år och bor på en gata full av konstiga vuxna som bara pratar skit och dricker vin och aldrig vågar säga som det är? Jo, man planerar att fly. Så långt bort som möjligt.

William Spetz och Åsa Lindholm är tillbaka med en ny serie för Barnradion. Flykten från Norra Smultronstigen är en skruvad humorserie om allvarliga ämnen. Om att växa upp, drömma sig bort – och våga säga ifrån.

– Det har varit så fruktansvärt roligt att tillsammans med Åsa göra en slags Desperate Housewives för 11-åringar, om en gata fylld av fasader och där barnen Lova och Amin är de enda som ser verkligheten för vad den egentligen är. Och bestämmer sig för att lämna den, säger William Spetz.

I rollerna hörs Bixi Brandelius, just nu aktuell i filmen Spring Uje Spring och Viva Östervall Lyngbrandt, som tidigare bland annat spelat huvudrollen i Barnradions julkalender ”Lyckoborgen”. Alla vuxenroller spelas av William Spetz, nyligen aktuell i dramakomedin ”Filip och Mona” i SVT, och Helena Lindegren, som senast sågs i ”Andra Åket”, också i SVT. Musiken är specialkomponerad av Andreas Grill, som också gjorde musiken till William Spetz hyllade föreställning ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”.


Drama för unga: Flykten från Norra Smultronstigen har premiär i P4 Sveriges Radio söndag 29 mars kl. 10.45-11.00. Alla sex delarna släpps samtidigt i appen Sveriges Radio Play och på sverigesradio.se/dramaforunga

Pressbilder:
Högupplösta pressbilder finns längst ner i utskicket. 
Flykten från Norra Smultronstigen med William Spetz, Viva Östervall Lyngbrandt, Bixi Brandelius och Helena Lindegren. Foto: Pontus Bergman/Sveriges Radio.

För mer information, vänligen kontakta:
Frida Derwinger, konstnärligt utvecklingsansvarig, Drama för unga
[email protected]
08 784 15 68

Maria Lekteus, kommunikationsansvarig
[email protected]
073 712 32 21

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *