Willys kommer till Västra Hamnen i Malmö

| 29 juni, 2022 | 0 kommentarer

Nu är allt klart för en ny Willys-butik i Västra Hamnen i Malmö, mitt i stadsutvecklingsområdet Varvsstaden, där en helt ny stadsdel håller på att växa fram. Butiken väntas preliminärt att öppna under början av 2025 och cirka 50 nya arbetstillfällen kommer skapas.

Butiken kommer att öppna i korsningen vid Stora Varvsgatan/Skeppsgatan i det så kallade området Varvsstaden i Malmö. Fastigheten är en K-märkt tidigare svets- och pannverkstad, som ingår i det gamla Kockumsområdet, och kommer därför att behålla sitt befintliga utseende till så stor del som möjligt. Lokalen är på cirka 3 500 kvadratmeter och butiken väntas preliminärt att öppna under början av året 2025.

Området Varvsstaden har varit stängd för allmänheten i nästan ett helt sekel men utvecklas nu till en helt ny stadsdel med plats för boende, besökare och framtida verksamheter. I projektet kommer det vara stort fokus på att bevara och ta tillvara de byggnader som redan finns på platsen och att föra Kockums och Malmös historia vidare.

– Det blir verkligen en speciell och spännande butik för oss. Med en stor Willys i centrala Malmö flyttar vi fram våra positioner rejält. Extra kul är det med det unika läget i ett område i stor utveckling och med spännande framtidsutsikter, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Fokus i butiken kommer att ligga på att erbjuda Sveriges billigaste matkasse – ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och många ekologiska och miljömärkta varor. Som ett led i Willys e-handelssatsning kommer butiken även att erbjuda en Hämta-station, där kunderna kan hämta upp sina matkassar som man handlat på nätet. Butiken kommer att märkas med Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.
 

För ytterligare information, kontakta:
Johanna Eurén, kommunikationschef Willys, tel 070-346 13 48, [email protected]

Om Willys
Med affärsidén Sveriges billigaste matkasse och genom att förena ett brett sortiment med låga priser, vill Willys göra det möjligt för fler att äta bra mat. Idag finns drygt 200 Willys-butiker över hela landet, varav ett 50-tal utgörs av våra närbutiker, Willys Hemma. Willys omsätter drygt 32 miljarder kronor (2021) och ingår i Axfood AB. Läs mer på www.willys.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.