Connect with us

Marknadsnyheter

WITHINGS lanserar U-Scan: Världens första uppkopplade hemmalaboratorium för analys av urin

Published

on

Sofistikerad urinanalys i hemmet ger användaren möjlighet att få insikter om metabolism, kvinnor kan följa och hantera sin månatliga menscykel

A picture containing text, toilet Description automatically generated

CES, LAS VEGAS – 4 januari, 2023 Efter fyra års utveckling är, WITHINGS, den ledande globala aktören inom uppkopplad hälsa, stolta över att lansera U-Scan, en banbrytande plattform biomarköranalys i hemmet. U-Scan är en av företagets mest tekniskt avancerade enheter hittills, ett hälsolabb i miniatyr, hygieniskt placerat i toalettstolen (1) och som öppnar upp för att analysera en mängd hälsodata i urinen. Consumer Technology Association har redan givit U-Scan hedersomnämnande i tre kategorier som en CES 2023 Innovation Award; Smart Home, Fitness & Sport och Digital Health.

Urinen är med över 3 000 metaboliter ett extraordinärt sätt att mäta och bedöma ens hälsa. Den ger en omedelbar översikt över kroppsbalansen och är integrerad i både övervakning och detektering av en stor mängd hälsoinformation. Människan urinerar i genomsnitt 7 gånger om dagen men en urinanalys sker vanligtvis en gång om året, om ens det. Syftet med WITHINGS U-Scan är att ändra på detta genom att i framtiden tillgängliggöra biomarkörsbedömningar i en trygg och integritetssäker miljö, direkt i hemmet och användarens eget badrum. U-Scan är en banbrytande produkt inom hemhälsa och är utvecklad som en mångsidig modulär plattform bestående av en tekniskt avancerad läsare designad som en sten och med utbytbara analyspatroner framtagna för att bedöma specifika biomarkörer utan behov av extern provtagning eller remsor. Smidig synkronisering med WITHINGS Health Mate-appen ger användaren en mängd praktiska insikter baserade på dagliga avläsningar.

U-Scan lanseras i Europa inledningsvis med två konsumenthälsopatroner och i framtiden planeras flera medicinska versioner att adderas. De två konsumenthälsopatronerna är U-Scan Cycle Sync som ger kvinnor möjlighet att månadsvis följa menstruationscykeln samt U-Scan Nutri Balance, vilken ger användaren en detaljerad metabolisk guide till vätskebalans och näring. På den amerikanska marknaden är U-Scan under utveckling och blir tillgänglig när motsvarigheten till Läkemedelsverket i USA, FDA, har givit sitt godkännande.

WITHINGS Health Solutions, bolagets B2B-avdelning som arbetar mot sjukvårdssektorn kommer även att göra tekniken tillgänglig för partners i sjukvårds- och hälsosektorn via U-Scan For Professionals.

”Funktionen hos U-Scan, att genomföra daglig urinanalys i hemmet, kommer möjliggöra för WITHINGS att uppdraget att hjälpa konsumenter att fullt utnyttja hälsodata från urinen till en helt ny nivå. Det är en av de mest spännande och komplexa produkter vi någonsin har lanserat. Vi börjar den här resan med U-Scan Cycle Sync och Nutri Balance och ser fram emot att löpande presentera fler patroner och även medicinska tillämpningar av den här tekniken”, säger Mathieu Letombe, WITHINGS vd.

Så fungerar U-Scan

U-Scan är en lättanvänd produkt som också övervinner en mängd tekniska och kemiska utmaningar. Produkten har under fyra år utvecklats i samarbete med in vitro-diagnostiska experter och resulterat i 13 patentansökningar. Som ett komplett system utför U-Scan tre uppgifter:   

1)      Automatiserad provtagning – sofistikerad läsare direkt i toalettstolen

Den uppladdningsbara U-Scan-läsaren är endast 90mm i diameter och konstruerad för att skilja på extern vätska och urin samt automatiskt selektera prover för analys. Designen formad som en sten gör det möjligt för urin att effektivt flöda till ett uppsamlingsinlopp. När en termisk sensor detekterar urin aktiveras en pump vilket startar urinprovets resa i en mikroflödeskrets.  

Efter insamlingen injiceras urinprovet i en testkapsel där en optisk modul läser av den kemiska reaktionen. Vid slutet av varje mätning återgår kretsen till viloläge och den återstående vätskan spolas genom ett avloppsutlopp. Systemet rengörs därefter vid varje spolning.

Stream ID-funktionen gör det möjligt för U-Scan att skilja mellan olika användare. Lågenergiradarsensorer inbäddade i läsaren mäter flera variabler och identifierar en individs urinströmssignatur genom att detektera strömmens rörelse och avstånd. Stream ID-informationen kan bekräftas i appen.

2)      Biomarköranalyser – ett urinlabb i miniatyr skräddarsytt för specifika användningsområden

Den cylinderformade roterande U-Scan-patronen är en liten kemisk bedömningskammare som i sin tur innehåller dussintals miniatyrkapslar som kan leverera tillförlitliga resultat.

När läsaren levererar provet till injektionsstället påbörjar U-Scan den kemiska analysen inom några ögonblick. Resultaten sänds automatiskt via Wi-Fi, därefter roterar patronen för att exponera nästa testkapsel. Varje patron är utformad för att stödja upp till tre månaders avläsningar (2).

Modulsystemet är avsiktligt utformat för att göra det möjligt för WITHINGS att kontinuerligt utveckla och stödja analysen av biomarkörer associerade med olika medicinska tillstånd och hälsotillstånd. I kombination med mätningar från WITHINGS ekosystem kommer U-Scan skapa ännu fler insikter för användarna och blir ett spännande verktyg för att potentiellt hjälpa till att förebygga sjukdomar, förbättra livskvaliteten och minska sjukvårdskostnader.  

3)      Handlingskraftiga råd – vetenskapligt grundade insikter

Den medföljande WITHINGS-appen ger resultat, praktiska insikter och vägledning utformade för att hjälpa människor att bygga upp vanor som förbättrar välbefinnandet. På den europeiska marknaden kommer resultaten från U-Scan Cycle Sync visas i WITHINGS-appen som blir en central plats för att följa menscykeln, få råd och för journalföring. Den kommer att visa cykelförutsägelser och ägglossningsfönster baserat på hormondetektering tillsammans med viktiga vätske- och dietbiomarkörer, specifik vikt och pH-nivåer för att hjälpa kvinnor hantera varje aspekt av sin menscykel. Fullständig information U-Scan Cycle Sync finns här. I USA är U-Scan Cycle Synk under utveckling och funktionen tillgängages när lösningen i framtiden blir tillgänglig vid FDA-godkännandet.

I Europa kommer U-Scan Nutri Balance att analysera specifik vikt, pH, vitamin C och ketonnivåer. Det hjälper människor att följa sitt metabola intag för att optimera sitt dagliga vätskeintag och näringsämnen. Förutom att visa resultat som kolhydratbalans och pH-nivåer, rekommenderar den träningspass, kostförslag och recept för att uppnå fastställda mål. Fullständig information om U-Scan Balance finns här. U-Scan Nutri Balance är under utveckling i USA och funktionen blir tillkännages när lösningen blir tillgänglig efter FDA-godkännandet i framtiden.

Tillgänglighet

U-Scan kommer vara tillgänglig i Europa från andra kvartalet 2023, då med konsumenthälsopatronerna Cycle Synk och Nutri Balance (3). Användare kommer då att kunna köpa ett U-Scan startpaket för 499,95€ som inkluderar U-Scan-läsaren och en patron som ger 3 månaders testning; därefter kan användare prenumerera på en automatisk påfyllning eller köpa en fristående patron på WITHINGS.com

Framtida medicinska patroner av U-Scan kommer att finnas tillgängliga i väntan på myndighetsgodkännande i Europa.

U-Scan är under utveckling i USA och finns inte tillgänglig för försäljning utan förväntas bli tillgänglig efter FDA-godkännandet. 

SLUT-

 

Referenser

1För västerländska toalettstolar.

2Genom att följa det rekommenderade mätschemat.

3U-Scan Cycle Sync- och Nutri Balance-kasetten och WITHINGS-appen är inte avsedda för att ersätta professionell medicinsk rådgivning eller diagnostisera, behandla eller hantera någon sjukdom eller medicinskt tillstånd. Cykel-patronen är inte avsedd att fungera som preventivmedel.

 

Nora Mäki, BCW, [email protected], +46 70 240 23 91

Om WITHINGS

WITHINGS utvecklade den första smarta vågen 2009 och har sedan dess varit pionjären inom uppkopplad hälsa. Det kliniskt validerade och flerfaldigt prisbelönta sortimentet används av miljoner användare över hela världen och inkluderar smarta vågar, hybridklockor, blodtrycksmätare, sömnanalysatorer med mera. Teamet på WITHINGS inkluderar ingenjörer, datavetare och sjukvårdspersonal som tillsammans med kliniska experter arbetar för att göra möjliggöra mätningar med medicinsk kvalitet i hemmet. WITHINGS var först med att ta mätningar för pulsvågshastighet och elektrodermal aktivitet in i hemmet – och upptäcker kontinuerligt mer exakta sätt att mäta vår hälsa.

WITHINGS Health Solutions är avdelningen som stöttar sjukvårdspersonal inom förebyggande och hantering av kroniska sjukdomar, fjärrövervakning av patienter, klinisk forskning och bidrar till att överbrygga klyftan mellan patienter och deras vårdteam.

WITHINGS är dedikerade till att skapa en värld där människor kan se och få stöd i sin väg till bättre hälsa och fortsätta på den vägen med hjälp av enheter designade för att passa in i det dagliga livet, med stöd av information som låser upp långsiktiga hälsoinsikter och erbjuder program som för att skapa meningsfull förändring.

Mer information finns på WITHINGS.com och via sociala medier på Facebook, Instagram och Twitter.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Bellpal Holding AB:s David Ziemsky medverkar i en VD-intervju

Published

on

By

David Ziemsky, VD för Bellpal Holding AB, medverkar i en VD-intervju med Diaz Agency Group, publicerad idag, söndag 29/1 2023.

Video-intervjun kan nås via följande länk:

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NMCedJggzSE)

I avsnittet diskuteras bland annat kommersialiseringen av Bellpals mjukvara. Därtill potentialen och innebörden av det nyligen tecknade samarbetsavtalet med Motorola. David Ziemsky beskriver också Bellpals kortsiktiga och långsiktiga övergripande mål.       

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Ziemsky, VD, BellPal Holding AB
E-post: dz @bellpal.com
Telefon: +46 70  453 96 25.

Mentor
Aktieinvest FK AB (556072-2596)
Box 7415 103 91 Stockholm
Telefon: +46 8 506 517 03
[email protected]
www.aktieinvest.se

Om BellPal
BellPal är ett caretech-bolag som kombinerar digitala tjänster med medicinsk expertis för att utveckla produkter, tjänster och digitala lösningar för primärt seniorer och omsorg. Verksamhetens huvudområde är en heltäckande plattform som sammanlänkar användaren med anhöriga och larmcentral. BellPal har en SaaS-baserad affärsmodell för sin plattform och fakturerar slutanvändarna en månatlig abonnemangskostnad för användandet av tjänsten.

För mer information, se BellPals hemsida www.bellpal.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Josafat Mendes lämnar AIK Fotboll

Published

on

By

AIK Fotboll är överens med den portugisiska klubben SC Braga om en omgående transfer av backen Josafat ”Joe” Mendes. Mendes debuterade 2022 för AIK:s A-lag och det blev sammanlagt 35 tävlingsmatcher, två mål och tre målgivande passningar för honom under debutsäsongen i AIK-tröjan.

– Det känns speciellt att lämna AIK med tanke på att jag har kommit från akademin. Så det är lite blandade känslor med tanke på att jag har fått leva min dröm då jag sedan jag var liten har haft som mål att representera AIK. Men när denna klubb visade ett så stort intresse för mig så vill jag ta chansen. Jag vill tacka alla i klubben, ledare, spelare och supportrar som stöttade mig hela 2022. Jag är tacksam att AIK har trott så mycket på mig och vill avslutningsvis tacka alla inblandade, säger Josafat Mendes.

AIK Fotboll AB har infört en klassificering av spelartransfers baserat på nettoresultatet av fasta ersättningar, exklusive eventuella villkorade framtida rörliga ersättningar, enligt nedanstående skala:

Klass         Från (kSEK) Till (kSEK)
I                          0         2 500
II                  2 500         5 000
III                 5 000       10 000
IV               10 000       20 000
V                20 000       40 000
VI               40 000       70 000

Transfern av Josafat Mendes till SC Braga hamnar i klass IV. Beloppen i skalan avser resultateffekt netto av en spelarförsäljning i enlighet med Uefas definition av resultatmåttet ”Player Trading”, d v s spelförsäljning med avdrag för agentarvoden och andra försäljningskostnader samt avskrivning på spelare.

För en längre faktapresentation av Josafat Mendes, se det bifogade materialet i detta pressmeddelande.

– Joe har haft en snabb utveckling i år och även fått göra landslagsdebut. Intresset har varit stort runt Joe och vi är glada för hans skull att vi kunde finna en lösning som alla parter är nöjda med. Som med alla spelare som lämnar AIK för äventyret nere i Europa så önskar vi ett stort lycka till och hoppas få se dem tillbaka i AIK-tröjan igen, säger Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tf sportchef.

Denna information är sådan som AIK Fotboll AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 januari 2023, kl 11:00 (CET).

För mer information, kontakta:
Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tf sportchef (herr)
Mobil: 070 – 843 18 91
E-post: [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

De vann årets P3 Guld!

Published

on

By

Ikväll 27 januari 2023 återvände P3 Guld-galan till Partille arena utanför Göteborg för att inför storpublik prisa 2022 års bästa musik. Galan sändes i radio och tv och går även att se och höra i efterhand på SVT Play och i Sveriges Radio Play. Victor Leksell blev återigen musikfestens mest hyllade med två vinster – Guldmicken och Årets låt för Din låt som han gjort tillsammans med Einár. Sammanlagt delades sex priser ut under kvällen. Robyn vann den nya priskategorin P3 Ikon, Årets artist/grupp tilldelades Hooja, Miriam Bryant vann nya priset Årets album för PS jag hatar dig och artisten Gerd vann Framtidens artist.

Victor Leksell, tvåfaldig vinnare. Foto: Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Det nya priset P3 Ikon tilldelas en person som har ikonisk status i svenskt musikliv och som med sin musik inspirerar andra artister.

– Tack, vilken ära att få ett så fint pris! Jag har ju hållit på i typ trettio år, och därför känns det här kanske rimligt. Jag är jätteglad för att jag fortfarande skapar och är en del av världens konstnärliga samtal. Vi är många som håller på, jag är en av dem, och om jag har inspirerat någon så är det absolut den största komplimangen. För det är ju det jag själv alltid vill vara, inspirerad. Tack så mycket, säger Robyn, vinnare av P3 Ikon, i en tackfilm på galan.

Årets gala leddes av P3-profilen och musikexperten Tina Mehrafzoon. På scen uppträdde Zara Larsson som premiärspelade den nya låten Can’t tame her. Vinnarna av Årets artist/grupp Hooja tog med sig älg och eld från Norrbotten upp på scen, Cleo åkte bil till hiten Tjejerna, tjejerna, tjejerna och Viagra Boys skapade härligt rock-kaos med multipla upplagor av sångaren Sebastian Murphy. Deportees & Sarah Klang, Loam & Estraden och Olivia Lobato bjöd på stämningsfulla nummer innan Thomas Stenström avslutade galan med låtarna Väntar på en solig dag och hiten Sista sommaren.

Kvällens prisutdelare var Icona Pop, Zara Larsson, Veronica Maggio och Årets album-vinnaren Miriam Bryant. Även skådespelarna Adam Kais och Mustafa Al-Mashhadani samt komikertrion Örjan, Bosse och Mange delade ut priser.

Pressbilder:

Bilder på vinnarna:
https://portal.bildbank.se/p/sverigesradio-p3guld/album-52246
Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Bilder på uppträdande artister:
https://portal.bildbank.se/sv/portal/sverigesradio-p3guld/album-52247
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Bilder från röda mattan:
https://portal.bildbank.se/sv/portal/sverigesradio-p3guld/album-52248
Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Vinnarna av P3 Guld 2023 är följande:
Guldmicken: Victor Leksell
Framtidens artist: Gerd
Årets artist/grupp: Hooja

Årets album: PS jag hatar dig – Miriam Bryant
Årets låt: Din låt – Victor Leksell & Einár
P3 Ikon: Robyn

Vinnaren av P3 Ikon är framtagen av P3 Gulds jurygrupp. I de övriga fem kategorierna är det P3-publiken som röstat fram vinnarna på egen hand.

P3 Guld 2023 går att lyssna på igen i appen Sveriges Radio Play och se på SVT Play.

Mer info finns att läsa på hemsidan sverigesradio.se/p3guld och på instagramkontot p3sverigesradio.

Presskontakter till vinnarna:
Victor Leksell: [email protected]
Gerd: [email protected]
Hooja: [email protected]
Miriam Bryant: [email protected] 
Robyn:
[email protected]

För vidare information om P3 Guld 2023, vänligen kontakta:
Molly Brunner, pressansvarig /ILES PR
[email protected]
0702 70 70 64

Jonas Westman, redaktionschef för musiken i P3 och P4 och ordförande i P3 Guld-juryn
[email protected]
070-854 88 52

Sveriges Radios presswebb:sverigesradio.se/press

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.