YouCruit AB genomför övertecknad emission om 100 MSEK

| 31 augusti, 2021 | 0 kommentarer

YouCruit AB har genomfört en nyemission, för att ytterligare accelerera tillväxten av bolagets jobbmarknadsplats Lanefinder för den amerikanska transportindustrin. Styrelsen utökade emissionen genom att utnyttja hela överteckningsoptionen, från 80 miljoner kronor till 100 miljoner kronor. Trots detta övertecknades hela emissionen. Emissionen gjordes på en värdering av bolaget, pre-money, till 650 miljoner kronor.

”I mars genomförde vi en emission om 41 MSEK. Den skulle användas till att bevisa vår affär i större skala men gensvaret vi fick av våra kunder har under vår och sommar slagit alla våra förväntningar. I ljuset av det var det många av våra ägare som tyckte att vi skulle snabba på våra planer och ta in mer kapital för att kunna leverera på alla de ordrar som nu kommer in. Vi möttes av ett mycket stort intresse från investerare trots att det var mitt i semestern, och stängde rundan 10 dagar efter att den öppnats i slutet på juli.” säger Mats Holmbäck
Några av de nya investerarna är Coeli:s investeringsverksamhet, Expedia-veteranen (fd President hotels.com) Johan Svanström, BIMobjects tidigare styrelseordförande Sven Holmgren, Anders Petterssons Skabholmen Invest, Hexagons fd CTO Bo Pettersson, Stena-sfärens Kim Olsson mfl.

Även många befintliga ägare ökade eller försvarade sitt innehav. Bland dem kan nämnas nyckelpersoner i personal, ledning och styrelse, familjen Granlunds Viarp Invest, Djäkne Startup Studio, Jerker Sundström, fd Partner Accent Equity, Primas Invest, Klier Invest, Kjetil Holta, Magnus Greko mfl.
“Pengarna kommer främst att användas till en bred brand awareness-kampanj riktad mot amerikanska lastbilschaufförer under höst och vinter och växa teamet i Tulsa, OK. Målet med kampanjen är att vinna “share of mind” när det gäller jobb inom transportindustrin där Lanefinder varumärket snabbt ska cementeras som den självklara platsen där man söker jobb som lastbilschaufför. Våra kunder har en närmast omättlig aptit när det gäller att anställa chaufförer och detta kapitaltillskott tillåter oss att nå ut till dem i en helt annan skala än tidigare. Detta betyder att den notering vi nu planerar för nästa år kommer att kunna göras på en helt annan nivå.” säger Mats Holmbäck.
”Hela USA:s ekonomi vilar på transportindustrins axlar och vi ser att Lanefinder kommer att bli en avgörande pusselbit för industrin att förlita sig på för att växa i den takt den behöver framöver. Nu har vi alla resurser för att bygga den jobbmarknadsplats den så länge behövt och förtjänat.” avslutar Mats Holmbäck.

Mats Holmbäck
VD YouCruit AB 
[email protected]

www.youcruit.com 

Engelbrektsgatan 5
211 33, Malmö
Sweden

YouCruit AB driver Lanefinder, en vertikal marknadsplats för jobb, riktad mot den nordamerikanska transportindustrin. 1 av 16 eller 6.2% av alla arbetande amerikaner jobbar inom industrin varav 3,5 miljoner lastbilschaufförer. Av dessa byter 94 % jobb minst en gång om året. Branschen väntas behöva växa med ytterligare 1 miljon nya chaufförer över de nästkommande 10 åren där Lanefinders jobbmarknadsplats kommer att spela en central roll. Lanefinder har idag över 5 000 företag på plattformen med ett behov att anställa ca. en kvarts miljon chaufförer per år.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *